Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19797
De la 07 Ianuarie 2003
122879864

Ţâbuleac sare, târziu, în apărarea ex-prefectului Roman

  • 11 September 2007, 23:00
Senatorul PLD Mihai Ţâbuleac a adresat săptămâna aceasta o interpelare prim ministrului Călin Popescu Tăriceanu, în încercarea de a evidenţia faptul că la Botoşani s-a produs o nedreptate prin schimbarea din funcţie a prefectului Cristian Roman. Acesta a specificat că în Botoşani a avut loc un eveniment care pare că vrea să treacă neobservat. A fost demis prefectul şi a fost nominalizată o altă persoană, cu delegare de atribuţii. Din punctul său de vedere prin această schimbare încrederea în promisiunile de depolitizare a acestei instituţii s-a prăbuşit pe loc. „Şi avem chiar o lege în acest sens, nu numai o promisiune! Şi ne-am lăudat foarte mult faţă de Uniunea Europeană şi faţă de cetăţenii României cu această măsură de depolitizare!”, a subliniat senatorul botoşănean.
Acesta a precizat că în fapt s-au săvârşit o serie întreagă de greşeli. În primul rând, nu este permisă nici o schimbare fără motiv. Din punctul său de vedere fapta este catalogată ca abuz. În cazul judeţului Botoşani situaţia este şi mai gravă, având în vedere că persoana ,,pusă pe liber” avea calitatea de înalt funcţionar public, apolitic după lege.
„Eu consider că un prefect apolitic după lege nu poate fi îndepărtat imputându-i doar că are nişte gânduri sau sentimente. Este nevoie de un motiv serios. Şi nu neapărat persoana în cauză are nevoie de acest motiv ci cetăţenii judeţului Botoşani. Pentru că acest motiv nu a existat, cetăţenii judeţului Botoşani sunt îndreptăţiţi să nu mai aibă încredere în acest Guvern”, a specificat Mihai Ţâbuleac.
Acesta subliniază că au fost utilizate zeflemeaua şi minciuna. S-a vorbit despre ,, promovare” şi ,,legea mobilităţii”. Obiceiul provine de la comunişti, pentru că ei obişnuiau să scape de persoanele incomode atribuindu-le funcţii înalte, eventual cu salarii mai mari, dar în totală discordanţă cu importanţa muncii. Tot comuniştii considerau că şefii tuturor judeţelor trebuie să provină din Oltenia, că oamenii din celelalte zone nu dispun de inteligenţa necesară. De fapt ei au inventat ,, legea mobilităţii”.
Un alt aspect subliniat de senatorul PLD este că s-a pus în loc, nu un alt prefect, ci o persoană căreia i s-a atribuit o delegare de atribuţii. Delegaţia a fost emisă de Guvern, adică de una dintre cele mai politizate instituţii din ţară care, oricând poate retrage împuternicirea cu aceeaşi uşurinţă cu care a emis-o. „Acum am înţeles şi noi că ceea ce înţelege Guvernul României prin depolitizarea Instituţiei Prefectului înseamnă: ,,prefectul nu trebuie să răspundă la comenzile politice, cu excepţia celor care vin de la PNL “. Deja în Prefectura Botoşani s-au aciuat toţi ,, apoliticii” de la PNL: vicepreşedinte birou judeţean, secretar general birou judeţean, preşedintele organizaţiei municipale. Vă daţi seama cât aplomb va avea noul prefect în lupta împotriva corupţiei când i se va flutura mereu în faţa ochilor importantul document: ,, uite delegaţia, nu-i delegaţia!”, arată Mihai Ţâbuleac.
Din punctul său de vedere, prin schimbarea prefectului s-a emis de la Botoşani un important, dar foarte păgubos, mesaj pentru ţară. Aici, preşedintele Consiliului Judeţean, respectiv şeful PSD, trimis în judecată de DNA şi încăpăţinându-se să-şi deruleze afacerile personale doar în zona reparării drumurilor, adică exact acolo unde se află într-un evident conflict de interese, a fost sancţionat de fostul prefect.
S-a dat o dovadă de dreptate şi de curaj. Din cauza aceasta, botoşănenii au toate motivele să considere că destituirea a fost rezultatul aceluiaşi şantaj pe care PSD-ul îl exercită asupra Guvernului PNL. În finalul interpelării, Mihai Ţâbuleac a adresat premierului Călin Popescu Tăriceanu rugămintea de a repara urgent răul făcut judeţului pe care-l reprezintă şi democraţiei româneşti în general. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Băiat frumos, deştept şi cu bani… de la SAPARD
Garda de Mediu aplică amenzi la comandă politică
(Cârcotaşul)
Adela Popescu a intrat la U.N.A.T.C. cu media 10
şi protagonista telenovelei “Daria, iubirea mea” a intrat la U.N.A.T.C. cu media 9.57
”Prison Break” – lider de audienţă chiar de la primul episod
“La bloc” - sezonul 12 este al cuplurilor
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 12 septembrie
Când vine vorba de Botoşani, ministrului Orban are memorie scurtă
Ţâbuleac crede că Guvernul a nedreptăţit Termica
Botoşănenii ar putea să-şi vândă altfel imaginea
Directorul DJT speră să readucă „Luceafărul” în circuitul turistic
Lidera SIP l-ameninţă pe prefect cu o grevă sub fereastră
Două societăţi se luptă pentru a distribui „Cornul şi Laptele”
Rezultate pozitive pentru „Electro Alfa”
Clasă de postliceală la Colegiul Economic
Se repartizează ultimele posturi la catedră
"Casa de Proiecte" la Grup Şcolar de Industrie Uşoară
Medicii americani i-au deschis lui Oprişanu ochii asupra lor
Copiii nesupraveghiaţi s-au pierdut foarte uşor
Saci de zahăr confiscaţi
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei"
Horoscop
Logică ciudată
Semn divin în curtea Spitalului judeţean
Vă puteţi rostui cu mâncare, băutură şi salar motivant pe deasupra
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog