Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23581
De la 07 Ianuarie 2003
122909230

Tache, prima comedie de-a-ndoaselea

  • 6 April 2009, 23:00
La Pro Tv, filmul romanesc de televiziune e la loc de cinste. |n a doua zi de Paste, Pro Tv difuzează īn premieră īncă un film romanesc de calibru: Tache, prima comedie de-a-ndoaselea, produsă de Domino Film, de pe mīinile căreia au ieşit şi răsunătoarele succese Filantropica, Asfalt Tango şi Restul e tăcere, cīştigător a nouă premii Gopo. Producătorul filmului, Cristian Comeagă şi-a exprimat īncrederea īn avīntul filmului romanesc de televiziune: “Eu vin din lumea cinemaului, dar sunt convins că īn Romania filmul de televiziune va fi de bază”.
Avīndu-i īn rolurile principale pe Mircea Diaconu, Mara Nicolescu şi Constantin Drăgănescu, Tache este povestea inedită a unui gropar de 61 de ani care află că mai are numai două luni de trăit. Aflīnd cumplita veste, Tache nu se pierde cu firea şi īşi dă seama, īn sfīrşit, că pīnă şi el doreşte ceva măreţ de la viaţă: o īnmormīntare care să rupă gura tīrgului şi un loc de veci exclusivist, situat īntr-un loc aparte. Cei 6000 de dolari pe care groparul i-a agonisit de-a lungul vieţii īl īndreptăţesc să viseze la funeralii cum alte n-au mai fost. Tocmai de aceea, Tache apelează la specialişti īn domeniu şi angajează o firmă de servicii funerare de lux, a cărui patron a reuşit performanţa de a achiziţiona nici mai mult nici mai puţin decīt dricul lui Lady Di. Totul decurge conform planurilor sale pīnă īn clipa īn care groparul află că locul de veci mult visat a fost dat altcuiva. Bătrīnul gropar află astfel pe pielea lui veridicitatea devizei pe care este construit īntregul film: “Nu-ti săpa groapa singur, că vine altul si ti-o ia.”
“Tache este īncercarea de a da un produs de calitate, dar şi a fi pe gustul unui om care se aşează īn faţa televizorului cu mai puţină răbdare şi cu mai puţină disponibilitate de a ierta”, spune Cristian Comeagă, producătorul peliculei. “Tache e o comedie altfel faţă de ceea ce am făcut pīnă acum. E o comedie de-a-ndoaselea, nu e o comedie neagră, pentru că nu are cruzimea care e de multe ori ingredientul principal īntr-o astfel de comedie. Este evident ironică, dar foarte umană, pentru că asta aduce īn primul rīnd actorul Mircea Diaconu, elementul uman” a continuat el.
Pe līngă Mircea Diaconu, Constantin Drăgănescu şi Mara Nicolescu, cea care semnează şi scenariul inedit al peliculei, din distribuţie mai fac parte şi Gabriel Spahiu, īn rolul lui Nestor, administratorul cimitirului, Radu Gabriel, cel care dă viaţă īntreprinzătorului patron al firmei de pompe funebre şi Gabriela Butuc īn rolul Sofiei, soţia lui Nestor.
Pelicula Tache este regizată de Igor Cobileanski, originar din Republica Moldova, reprezentant de seamă al generaţiei tinere de cineaşti, remarcīndu-se atīt ca regizor, cīt şi ca scenarist şi actor. Două dintre filmele pe care le-a regizat au fost distinse cu trei premii īn cadrul unor festivaluri de profil.
(Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine a confiscat unitatea liberală?
Ioan Rotundu
Guvernul Romāniei acceptă fără rezerve condiţiile dure impuse de FMI!
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI – 7 aprilie
Comentariul comentariilor LV
(Ioan Rotundu)
Fraudă electorală masivă a comuniştilor de la Chişinău
De ce īi urām pe romānii din Romānia?
Sechestru pe patrimoniul de la Cotroceni
Comunicat de presă īnvăţămānt
Flotări īn… pat
Horoscop
Vă oferă un Paşti fericit!
Taxa de solidaritate
Īn PSD se cotonogesc unii pe alţii, mai ceva ca pe timpul PCR
luptă nebună, nebună pentru locul de vicepreşedinte al lui Conţac
Camere de luat vederi īn cele mai nesigure zone din oraş
Vicele Ghiorghiţă a pus gānd rău cāinilor maidanezi
CJAS Botoşani şi Colegiul Medicilor au salvat onoarea lui Ţābuleac
Interzis la peşte!
Poliţiştii comunitari continuă apropierea de elevii din şcoli
Vitezomanii taxaţi de poliţişti!
Sānge contra libertate la Chişinău
Revoluţie la Chişinău! Apel la romānii din īntreaga lume pentru solidaritate cu romānii basarabeni!
Evenimente cu foc!
Liber pentru cadrele medicale!
Huţuleac este din nou fericită!
Sindicatele din īnvăţămānt dau semne de nervozitate
Diagnostic īntre viroză şi meningită virală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog