Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7788 lei
1 USD = 4.3105 lei


Număr accesări
Astăzi:
3074
De la 07 Ianuarie 2003
73259221

„Tâmpiţii” răspund preşedintelui României

  • 19 June 2009, 23:00
Domnului Preşedinte al României,
Traian Băsescu,

În intervenţiile dumneavoastră din ultima perioadă aţi acuzat sindicatele din învăţământ că sunt printre vinovaţii nereformării sistemului educaţional din România şi că acestea, în „cârdăşie” cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, au realizat „un parteneriat împotriva elevilor.”
Considerăm că vina pentru neînceperea reformei în sistemul de învăţământ APARŢINE ÎN EXCLUSIVITATE CLASEI POLITICE DIN CARE ŞI DOMNIA VOASTRĂ FACEŢI PARTE! În ultimii 19 ani învăţământul a fost „important” pentru politicieni numai în campaniile electorale, momente în care şi-au „amintit” că acest domeniu este prioritate naţională şi trebuie finanţat corespunzător, pentru a putea fi reformat, după care, până la următoarea campanie electorală, a fost lăsat uitării. Dacă a existat cu adevărat o „cârdăşie”, aceasta a fost între guvernanţi şi parlamentari, care au boicotat în permanenţă sistemul naţional de învăţământ, subfinanţându-l cronic.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu s-a opus niciodată reformei! Nu acceptăm să fim etichetaţi ca antireformişti, atâta timp cât, încă din anul 2002, federaţia noastră a elaborat o Strategie privind educaţia, în care am propus modalităţi concrete de realizare a reformei învăţământului şi pe care am înaintat-o partidelor politice parlamentare, preşedinţilor României, dar şi miniştrilor care au condus sistemul de învăţământ în acest interval de timp.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a considerat că trebuie să fie implicată în tot ceea ce înseamnă actul de instrucţie şi educaţie, semnând atât Pactul Naţional pentru Educaţie, cât şi Strategia „Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii”, în care se regăsesc majoritatea principiilor ce trebuie să stea la baza reformei, cuprinse în Strategia federaţiei noastre din anul 2002. Din motive politicianiste ieftine, ce nu pot fi imputate federaţiei noastre, pachetul de legi ale educaţiei, care să aibă la bază aceste strategii, nu a fost finalizat până în prezent. Este obligaţia Guvernului Boc şi nu a sindicatelor să armonizeze variantele de legi ale educaţiei, lansate spre dezbatere şi să–şi asume răspunderea pentru adoptarea pachetului legislativ care să stea la baza reformării sistemului naţional de învăţământ.
Deşi şcoala românească se confruntă cu greutăţi şi probleme, vă asigurăm domnule Preşedinte că aceasta nu „scoate tâmpiţi”, pentru că dascălii, chiar dacă sunt umiliţi de clasa politică, se străduiesc şi reuşesc în aceste condiţii vitrege să formeze OAMENI, apreciaţi atât în ţară cât şi în lume!
În numele celor aproape 200.000 de salariaţi pe care îi reprezentăm, precizăm că am fi onoraţi dacă, în apropiata campanie electorală prezidenţială, învăţământul nu ar mai fi doar un subiect utilizat pentru aducerea de voturi.
Nu trebuie să uitaţi însă, că fără bani, se poate face doar o pseudo-reformă şi că cele 3,5 milioane de elevi din ţara noastră aşteaptă de la clasa politică condiţii moderne de studiu, programe corelate cu cerinţele pieţei muncii, dascăli bine pregătiţi şi motivaţi pentru a-şi exercita cu pasiune profesia.
Cu stimă,
PREŞEDINTE,
Aurel CORNEA

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bugetarii pot da năvală la biletele pentru concedii de odihnă
Şi cadrele medicale primesc lefuri mari… dar tot pe hârtie
Calificare pentru deţinuţii de etnie romă
Trandafiri de furat pentru răposata mătuşă!
Evenimente fără...foc
Nemulţumiţi de bani, dar prezenţi la bac
PDL şi PSD îşi împart directorii de şcoli
Deşi se vor numi „tichete”, în loc de coplată, tot bani din buzunar vom scoate
Încep lucrările de conservare a vestigiilor descoperite în parcarea din Centrul Vechi
Salariile continuă să pună probleme la DGASPC Botoşani
Horoscop
Mesajul Mariei către amant
Victimă a poliţiei comunitare
Liderii PSD se delimitează de inepţiile lui Ţurcanu
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI SÂMBĂTĂ- 20 iunie
Comunicat
5 ani de închisoare pentru sex cu fata concubinei
Statalitatea ca diversiune electorală
Uitucii (pamflet post(pre)electoral)
Numărul 25 al săptămânalului Foaia românească este pe standuri
Connect-R marturiseste că a găsit femeia perfectă!
Pentru cine lucrează Direcţia Consulară din MAE?
pentru Rusia sau pentru România?
2500 de burse oferite tinerilor basarabeni de statul român
Tehnic Asist a câştigat licitaţiile la trei importante modernizări de drumuri
chiar dacă se spune că firma lucrează scump şi de proastă calitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă