Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18263
De la 07 Ianuarie 2003
76590080
Tăriceanu:

Corupţia nu are ce căuta în administraţia publică din România

  • 1 September 2006, 23:00
Premierul Tăriceanu a decis că, în următoarea şedinţă de Guvern, va analiza situaţia creată de prefectul de Iaşi, Radu Prisăcaru, şi va lua măsurile ce se impun potrivit legii, informează, vineri, Guvernul.
"Atrag atenţia că nimeni nu este deasupra legii, indiferent de funcţia pe care o are în administraţia publică. Noi nu tolerăm faptele de corupţie, nici nu îi acoperim şi nici nu îi protejăm pe cei care se dedau la astfel de acte. Este regretabil dacă prefectul de Iaşi a cerut mită, dar faptul că s-a organizat acel flagrant arată că lupta împotriva corupţiei funcţionează în mod real, iar instituţiile abilitate îşi fac treaba. Este un semnal de avertizare care îi va ajuta pe cei care au o rezistenţă scăzută la tentaţii să se ţină în frâu şi să respecte legea. Corupţia nu are ce căuta în administraţia publică din România”, a declarat premierul Tăriceanu.
Potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999, raportul de serviciul al unui funcţionar public este suspendat în momentul în care acesta este arestat preventiv sau în cazul în care s-a dispus trimiterea în judecată a acestuia pentru săvârşirea unei infracţiuni cum ar fi: săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face funcţionarul public incompatibil cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea. Potrivit prevederilor aceleiaşi legi, numirea, modificarea, suspendarea, încetarea raporturilor de serviciu, precum şi sancţionarea disciplinară a înalţilor funcţionari publici se fac, în condiţiile legii, de către Guvern, pentru funcţia publică de prefect.
Suspendarea raportului de serviciu se constată prin act administrativ al persoanei care are competenţa numirii în funcţia publică, iar numirea şi eliberarea din funcţie a unui prefect se face în şedinţă a Executivului, prin hotărâre de Guvern.
Procurorii anticorupţie au dispus, în 1 septembrie, reţinerea pentru 24 de ore a prefectului judeţului Iaşi Radu Vasile Prisăcaru, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la luare de mită.
Alături de Prisăcaru, au mai fost reţinuţi directorul Agenţiei Domeniilor Statului Iaşi - Flavius Leonard Ioniţă, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Cristian Maftei - om de afaceri şi Cristian Toni Baltag - avocat. Ultimii doi sunt acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare şi dare de mită. Din probele administrate de procurori a reieşit că prefectul judeţului Iaşi, învinuitul Prisăcaru Vasile Radu, împreună cu învinuitul Ioniţă Flavius Leonard, au condiţionat eliberarea unui titlu de proprietate asupra unui teren de 16 hectare, de primirea din partea viitorului proprietar – persoană denunţătoare, a unei suprafeţe de teren de trei hectare din cele 16. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CLII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Examen cu tâlc
Gogoşari umpluţi cu ciuperci
Egner consideră florile ca un fel de drumuri stricate
Fostul primar Egner vrea să ne pună la plata unui impozit suplimentar
Consfătuirea inspectorilor educativi şi a directorilor de palate ale copii
Munca la domiciliu
Liderii de sindicat se bucură că i-au legat pe patroni de salariaţi
Societate amendată cu jumătate de miliard de lei vechi
S-a plâns de reclamaţie şi control, la Prefectură
Băsescu despre anticipate: Aştept partidele
Liderii PSD sunt interesaţi de o guvernare cu PNL
Andrei Andreicuţ invocă iertarea divină
Solicitarea testului de sarcină la angajare este interzisă
Reorganizarea spitalelor s-a amânat, din nou
Prefectul Prisăcaru a fost dus la mandat
Educaţi să protejăm siturile
Fundaţia pentru Parteneriat întinde o mână de ajutor
Mici nemulţumiri la rectificare lămurite de primar
Ploaie de nemulţumiri îndreptată spre şeful Poliţiei municipale
Social democraţii dau lecţii de morală
Botoşăneni au depus peste 15.000 de cereri pentru subvenţie
Memorialul Ipoteşti intră cu tarife noi în 2007
Un viitor control cu rezultate deja cunoscute
Anunţ Primăria Botoşani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă