Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4682
De la 07 Ianuarie 2003
122576621

Tariceanu si Ponta depun un proiect de lege impreuna privind asigurarea unui proces echitabil

  • 23 May 2016, 23:00
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si fostul premier Victor Ponta vor initia si depune la Parlament o initiativa legislativa care sa transpuna Directiva europeana care se refera la asigurarea conditiilor unui proces echitabil, de care Guvernul "nu a tinut cont", a anuntat Tariceanu luni.
"Guvernul a hotarat sa modifice Codul penal si Codul de procedura penala nu numai pe articolele pe care CCR le-a declarat neconstiutionale. Am auzit voci in spatiul public care au spus ca este foarte bine, pentru ca Parlamentul taragana aceasta chestiune. De Senat au trecut, erau la Camera, nu vreau acum sa arat cu degetul catre colegii de la Camera, vreau sa va spun ca legislatia prevede ca daca in 45 de zile nu se face modificarea legislativa atunci articolele declarate de Curte neconstitutionale nu mai pot sa fie folosite in legislatie. Deci nu este o situatie, sa zicem, de vid legislativ sau de impas.
Astazi discutam cu domnul Ponta, fiecare in calitate de senator si deputat, dar avand o experienta politica si in calitate de fosti prim-ministri si am constatat ca Guvernul s-a grabit sa modifice 140 de articole din cele doua coduri, dar nu a tinut cont de Directiva europeana care se refera la necesitatea asigurarii conditiilor unui proces echitabil si a dreptului la prezumtia de nevinovatie. Dupa cum stiti, Directivele Comisiei Europene sunt obligatorii a fi implementate, aceasta sarcina revine Guvernului si Guvernul cu aceasta ocazie ar fi trebuit sa implementeze si Directiva europeana si nu a facut-o. Am discutat cu domnul Ponta si propunerea pe care a facut-o si eu o sustin este sa facem o propunere legislativa, noi, Parlamentul, pentru transpunerea acestei Directive europene", a declarat Tariceanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.
La randul sau, fostul premier Victor Ponta a aratat ca nu cunoaste niciun caz in care Guvernul sa refuze sa implementeze o Directiva europeana importanta.
"Daca doamna Pruna si Guvernul din care face parte considera ca drepturile sunt un lux, atunci noi doi, senator si deputat, imediat ce revine Parlamentul, pe 6 iunie, vom depune initiativa legislativa care practic transpune ce a zis Directiva europeana. Practic, e prima data dupa intrarea in UE a Romaniei cand trebuie sa facem asa ceva. Am apelat la domnul Tariceanu pentru ca are calitate de presedinte al Senatului si are un aparat tehnic care e capabil sa ne sprijine in asa fel incat legea de transpunere sa fie corecta. La Camera Deputatilor, din pacate, nu cred ca gasim sprijinul necesar", a aratat Ponta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: D’ale scheleţilor
Horoscopul zilei de 24.05.2016
Luptă crâncenă între cele două tabere politice la Mileanca.
Se prescriu surprinzator de mult medicamente mai scumpe, nu variantele lor mai ieftine
Lucian Boia: Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte)
Consiliul Concurentei sustine ideea liberalizarii mai rapide a preturilor la gazele furnizate consumatorilor casnici
Tariceanu: Imi rezerv posibilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala pe Ordonanta privind modificarea Codurilor penale
Arabia Saudita, intr-un cerc financiar vicios, banii continua sa se scurga din tara.
Evenimentul de tip lebada neagra ce ar putea duce petrolul la 25$/baril
HP, unul dintre gigantii IT-ului mondial, urmarit penal de DNA,
alaturi de Vasile Ciurchea si Irinel Popescu, fosti sefi ai CNAS. Compania e acuzata ca ar fi incasat ilegal aproape 17 milioane euro in contractul pentru informatizare
Troica care protejează corupţia contraatacă
Ioan Rotundu
Baronul de Suharău pare să fie într-o mare derută
Ce năstruşnicii mai promite Portariuc botoşănenilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog