Ingrediente: 600 gr carne (muşchi, pulpă de porc sau cotlet), 150 gr şuncă, 100 gr orez, 100 gr untură, 2 ouă, pătrunjel verde, piper ,sare
Pentru sos avem nevoie de: 50 gr unt, 50 gr făină, 300-400 gr. Smântână.
Preparare: Carnea se taie felii ,se bate şi se sărează. Între timp tăiem şunca în cubuleţe mici şi le punem la prăjit cu untură într-o cratiţă vreo 3-4 minute şi apoi adăugăm orezul spălat şi ales şi se prăjeşte amestecându-se fără întrerupere cca. 5-6 min pe foc moale.
Stingem totul cu 300 ml apă sau supă de carne se pune sare, piper după gust se acoperă şi lăsăm să fiarbă pe foc mic cca. 15-20 min, după care orezul se răstoarnă într-un vas se lasă la răcit şi adăugăm ouăle, pătrunjelul tocat şi se amestecă bine (se poate pune la umplutură şi cca 200 gr caşcaval ras ).
Cu această compoziţie se umple bucăţile de carne (se poate rula dar şi împături ca pe nişte tăşcuţe prinse cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leagă cu aţă.
Carnea astfel pregătită se aşează într-o tavă unsă cu untură şi se dau la cuptor.
Între timp în altă cratiţă se pune unt la topit peste care punem făina care se căleşte un pic pe foc mic se stinge cu apă sau supă de carne (400 ml) se adaugă smântâna şi se lasă să dea un clocot , apoi sosul astfel obţinut se toarnă peste bucăţile de carne din cuptor şi se lasă să fiarbă aşa împreună cca 20 - 30 minute.
Menţiuni: Se poate servi cu garnitură de cartofi sau de orez, ba chiar şi cu soteuri de legume.
Poftă bună!