Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8573
De la 07 Ianuarie 2003
80002152

Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (III)

  • 7 February 2008, 23:00
Din mai şi până spre toamnă, probabil obosite de atâta lupte prin instanţe şi hârtii fluturate prin registraturi, atât prof. Dumitru Tatarcan cât şi conducerea Ascon fac o pauză. Poate că pauza a fost cauzată şi de anunţul că nu mai sunt bani pentru continuarea lucrărilor.
În tot acest timp apare o schimbare, care complică datele problemei şi aşa destul de complicate. Colegiul Laurian predă investiţia către Primăria Botoşani, spălându-se pe mâini de orice responsabilitate în ducerea la îndeplinire a deciziei definitive şi irevocabile (95) pronunţată de către Curtea de Apel Suceava.
În 6 septembrie 2007, conducerea Ascon adresează primului-ministru Tăriceanu un memoriu prin care arată „un caz flagrant de încălcare abuzivă a legii şi a unei hotărâri judecătoreşti de către Primăria municipiului Botoşani”. Guvernul trimite memoriul Prefecturii Botoşani (1.10.2007), iar Prefectura îl înaintează Primăriei Botoşani.
Între timp, revine în joc executorul Manoilă, care trimite o Notificare către Consiliul Local Municipal şi Primăria Botoşani, IŞJ, Colegiului Naţional Laurian şi societăţii Victor Construct, fixând data de 8 noiembrie 2007 ca şi conciliere directă pentru semnarea actului adiţional la contractul buclucaş nr. 54/11.1991. Notificarea este salvatoare pentru Primăria Botoşani, care răspunde Prefecturii la memoriul primit de la Ascon că problema este în curs de rezolvare, fiind deja fixată o dată de reconciliere. Prefectura se spală şi ea pe mâini, anunţând Guvernul că memoriul Ascon a primit o rezolvare pozitivă. Birocraţia a funcţionat perfect.
În realitate lucrurile s-au petrecut cu totul altfel. Întâlnirea din 8 noiembrie are loc. Se semnează şi un proces verbal prin care s-a stabilit ca reprezentanţii Primăriei să inventarieze lucrările executate de Victor Construct în vederea predării lor către Ascon. Se stabileşte ca termen de finalizare data de 21 noiembrie 2007. Ca şi garant al seriozităţii celor stabilite a fost semnătura viceprimarului Romulus Eram. Colegiul nu s-a prezentat la conciliere, dar a trimis o adresă prin care au anunţat Asconul că ei nu sunt parte în contract şi n-au ce negocia. A mai lipsit şi Victor Construct, care, la rându-i, a trimis Asconului o adresă prin care îi face cunoscut că n-are a lămuri direct nici o problemă, dar că este dispus la un dialog în 14 noiembrie. Asconul acceptă noua dată propusă. Cele două părţi se întâlnesc, dar nu stabilesc nimic, având puncte de vedere total ireconciliabile.
Vine şi sorocul zilei de 21 noiembrie, zi propusă de viceprimarul Eram pentru a se rezolva întreaga tevatură. Cei de la Ascon aveau să constate cu tristeţe că nimeni din cei prezenţi la întâlnirea din 8 noiembrie n-a onorat întâlnirea. Au încheiat un proces verbal, unilateral, prin care au consemnat lipsa părţilor.
În toată această tevatură, la Tribunalul Botoşani se soluţionează definitiv un alt dosar, având ca reclamant Colegiul Laurian şi pârât Asconul. Tatarcan urmărea să demonstreze că prin predarea investiţiei către Primăria Botoşani, nu mai are nici o responsabilitate. Prin Încheierea din 7 noiembrie 2007, dată în dosarul 899/2007, judecătorii resping acţiunea lui Tatarcan, obligând Colegiul la plata unor cheltuieli de judecată în sumă de 10.000 lei, adică o sută milioane lei vechi. Altă gaură produsă de Tatarcan în bugetul Colegiului. Cine-l pune la plată?
La Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie se mai află în derulare un proces, reclamant tot Tatarcan. El vrea ca instanţa să constate că nu poate fi pus la plata unor daune-interese, pentru că nu mai este Colegiul titularul investiţiei, ci primăria Botoşani.
Într-un final află şi cei din conducerea societăţii Ascon că au angajat ca executor judecătoresc pe cine nu trebuia. În ianuarie acest an în contactează pe executorul Dinu Secrieru (foto), care preia dosarul. Prin adresa 363/30 ianuarie 2008, Primăria Botoşani este somată să intre în legalitate, adică să predea lucrările către societatea Ascon. În 4 februarie 2008 Primăria Botoşani este somată din nou pentru ca în 5 februarie a.c. să încheie cu Asconul contractul de execuţie. Furtună într-un pahar cu apă. Şi veţi vedea de ce. (Ioan Rotundu – va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O judecătoare i-a sporit averea lui Tonino cu două milioane de euro
Comentariul comentariilor (XLV)
(Ioan Rotundu)
Program TELE'M Botoşani, vineri, 8 februarie
Horoscop
Între cer şi pământ…
Urgent femei pentru Anglia şi Irlanda, condiţii avantajoase
Concert organizat de către Filarmonica de stat Botoşani
În astă seară, să ţinem pumnii pentru Bianca!
Şcoala populară de arte – locul în care visele devin realitate
Comunicat de presă
„Cartierul meu – mai verde fără PET!”
Ţiprigan are probleme cu proiectul pachetului de legi din învăţământ
AJOFM şi-a chestionat angajatorii
Garda de Mediu şi Direcţia Agricolă vor verifica siturile contaminate
Obiecte arheologice ale Muzeului vor fi expuse în străinătate
Costică Macaleţi îi plânge de milă actualului prefect
Elevii de clasele V-VIII primesc de luni corn şi lapte
Şefimea şi prostimea definite de Marcu
Ţărăniştii sunt gata să candideze ca independenţi
„De la lume adunate şi înapoi la lume date”
Furtună se plânge că-i sunt momiţi membrii partidului
„Există suficientă birocraţie şi în Uniunea Europeană”
este de părere directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Lucica Pârvan
Ţurcanu este dispus să îşi dea demisia
Prefectul a vizitat Vama de la Racovăţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă