Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25034
De la 07 Ianuarie 2003
85240996

Taxe şi impozite mai mici, la iniţiativa deputatului PNL Costel Şoptică

  • 25 April 2013, 23:00
La nici jumătate de an de la data preluării mandatului de deputat al Colegiului Darabani, Costel Şoptică se remarcă drept unul dintre cei mai activi parlamentari botoşăneni. Venind în sprijinul celor care i-au acordat încrederea pentru a accede în această demnitate publică, deputatul liberal a avut două luări de cuvânt, o declaraţie politică, două interpelări şi a iniţiat patru propuneri legislative.
La sugestia producătorilor agricoli din judeţul Botoşani, dar şi din restul ţării, iniţiativa sa legislativă care vizează reducerea substanţială a cotelor de impozit datorate statului, s-a materializat în această săptămână prin adoptarea ei de către Comisia pentru Agricultură şi transmiterea spre aprobare în Camera Deputaţilor.
Proiectul de lege al deputatului liberal, privind aprobarea O.G. nr. 8/2013, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, este rezultatul unei intense activităţi în teritoriu.
Numeroasele vizite în mediul rural botoşănean întreprinse de Preşedintele Consiliului judeţean Florin Ţurcanu, însoţit de specialişti din domeniul agriculturii, s-au soldat, printre altele, cu o cunoaştere corectă a problemelor referitoarea la nivelul impozitelor agrare, cu care se confruntă producătorii agricoli, fapt materializat prin această iniţiativă legislativă prin care nivelul impozitării a fost redus semnificativ.
Tot urmarea discuţiilor avute cu producătorii agricoli din judeţ de echipa Preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu este şi un alt demers important al deputatului liberal Costel Şoptică, respectiv prelungirea cu un an a taxării inverse pentru TVA la cereale, până la 31.05.2014. Iniţiativa este foarte importantă pentru evitarea evaziunii fiscale în domeniul prelucrării şi comercializării cerealelor, după preluarea acestora de la fermieri.
După trecerea a aproape jumătate de an de activitate parlamentară, deputatul Costel Şoptică îşi declară disponibilitatea totală de a răspunde la solicitările botoşănenilor, activitatea intensă pusă în slujba acestora fiind o datorie de onoare, pe care şi-a însuşit-o din prima zi de mandat, conform sloganului "Oamenii noştri, la dispoziţia dumneavoastră".
COMUNICAT DE PRESA

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dispută conjugală
Gastronomie: Pulpite coapte pe jar
Procedura de soluţionare a contestaţiilor împotriva actelor administrative fiscale
Victor Ponta l-a numit ieri pe Gelu Ştefan Diaconu şef la Fisc
Curtea de Apel Suceava: Judecătorii sunt miloşi cu infractorii
Economia moare iar deputatul PSD Ciofu ne oferă bone
PNL ia de bune promisiunile lui Portariuc
CLM Botoşani: Manipulare sau corupţie la nivel de metastază
De unde au mai apărut şi auxiliarele astea?
Miluţă Jijie somat să spună ce-a făcut pentru Eminescu
Consilierii municipali PNL s-au desolidarizat de cei ai PSD
ei au blocat la vot un interes personal al lui Portariuc
Consilierii locali l-au atacat pe primar… în stil de haită canină
Deficitul bugetar a ajuns la 4,2 miliarde de lei după trei luni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă