Executivul a decis luni majorarea taxei de import pentru carnea de pui de la 45 la 70% pentru o perioadă de şase luni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Oana Marinescu. Această măsură a fost luată pentru a proteja producătorii interni, deoarece, din cauza gripei aviare, există stocuri foarte mari de marfă la producătorii interni de carne de pui, a spus Oana Marinescu. Ea a precizat că Uniunea Europeană a acceptat această măsură. Totodată, la cererea premierului Călin Popescu-Tăriceanu, Executivul a scurtat cu 1.000 de titluri lista produselor care beneficiază de exceptări sau reduceri temporare ale taxelor vamale în 2006. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat că primul-ministru a cerut ministerelor Agriculturii, Economiei şi Finanţelor să analizeze cu atenţie ce produse, ce mărfuri vor fi scutite astfel încât lista să fie construită pe baza unor criterii economice juste.