Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25507
De la 07 Ianuarie 2003
122911156

Ţeapă la Boema

  • 15 September 2010, 23:00
Zilele trecute m-am întâlnit cu câţiva amici cu care am simţit nevoia să zăbovim niscaiva timp la una mică. Fiind în Cătămărăşti Deal, prin preajmă nu erau decât câteva taverne amărâte, patronate de nişte piperniciţi întreprinzători care gâfâie sdub povara taxelor şi impozitelor impuse de slugoii celui care a inventat cel mai umilitor slogan electoral: Să trăiţi bine!
Noi voiam să ne simţim bine, aşa că ne-am orientat paşii spre mândra pensiune Boema, creaţie arhitecturală de tip dragon a lui Mirel Vlas, patronul ventuză a banilor publici destinaţi modernizării drumurilor din judeţ. La Boema, de când s-a deschis, n-am intrat niciodată, aşa că am călcat încet şi cu ochii pe pereţi, ca să observ bine ambianţa şi să-mi dau seama dacă-i pe măsura buzunarului nostru sau a mogulilor din construcţia de drumuri. Sala de la intrare, cu mese aşezate tip cantină muncitorească, m-a încurajat să calc mai în adâncul localului, zicându-mi pe sub mustaţa pe care n-o am că la aşa aranjament interior preţurile nu pot fi ca la o categorie de lux. Sala propriu-zisă a restaurantului este compartimentată şi amenajată ceva mai elegant. Cum nu era ţipenie de client ân tot localul, noi fiind patru iar mesele din interior de şase sau opt persoane, ne-am întors în sala cantină muncitorească şi ne-am aşezat la o masă de patru persoane.
O fată tinerică, Dana după cum s-a recomandat, ne-a luat comanda. Iar noi am comandat câte 50 ml coniac Alexandrion şi apă plată. Am zis noi s-o luăm încetişor, pornind de la una mică şi să ajungem şi la una mare. Ceva, însă, ne spunea să fim atenţi. Prea nu mai intra nimeni în urma noastră, ca să nu ne alarmăm de ce lipsesc clienţii.
Ca o măsură de prevedere am cerut nota de plată pentru primele patru a 50 ml coniac. Inspiraţi am mai fost! 200 ml coniac Alexandrion şi patru pahare cu apă plată ne-au costat 66 de lei. Pe fâşia de hârtie adusă de Dana scria că suta de coniac costă 28 de lei, adică 280 lei litru. Scump, scump doamnă?! Suna cândva o reclamă la televizor, iar cel cu scumpetea era înşfăcat de doi zdrahoni de infirmieri şi duşi la balamuc. Noi n-am ajuns la balamuc, că ne-am ţinut gura, dar n-.am mai comandat nimic. Am făcut chetă cu ce aveam prin buzunare şi am achitat nota de plată. Cu 66 de lei, dacă beam bere la Popasul Cucorăni, începeam să prindem muştele.
Ne-am ridicat şi am plecat în grabă, nu fără a constata că patronul Mirel Vlas nu-i scump numai la lucrările de modernizarea drumurilor pe banii publici dar şi la restaurant, unde nu toţi clienţii care intră căpuşează bani publici ca să arunce nepăsători 28 lei pe o sutică de coniac, fie el şi Alexandrion.
Bucuroşi că am aflat explicaţia pentru care prin localul Boema bate vântul frunza-n dungă şi ospătarii îmbătrânesc aşteptând să le dea vreun rătăcit de client bună ziua, ne-am dus la muncă mai treji de cum am intrat în local.
Totuşi, recomand Boema mahmurilor. După ce vor bea o cinzeacă şi vor afla cât costă, o să le dispară mahmureala de parcă le-ar fura-o Vlas să le bage sub asfaltul său coşcovit, cel mai proaspăt turnat pe drumul judeţean Mihăileni – Dersca – Lozna şi spălat de apele inundaţiilor din 28 – 30 iunie a.c.
Nu-i nimic, are tătuca Mihai Ţâbuleac alţi bani în visteria Consiliului Judeţean botoşani cu care să-l plătească să mâzgălească din nou drumul! Toată şmecheria constă în faptul ca asfaltul să seta pe şosea până la recepţia lucrării şi băutul şampaniei, după care nu se va mai interesa nimeni de soarta drumului.
Lucullus

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, joi, 16 septembrie
Bancul zilei: Lecţia poliţistului către fiu
Incendiu la un depozit de materiale de construcţii
Exorcizarea şcolilor de portocalii
Clujul este un oraş în care apa şi energia electrică sunt un lux
România ar putea scăpa de necesitatea de a cumpăra gaze ruseşti
Poliţiştii nu vor mai participa la audieri în dosarele penale şi nu vor mai da amenzi
În primii zece ani după Revoluţia din 1989 nu s-a schimbat nimic în România
nici acum nu funcţionează sănătatea şi educaţia
Noua generaţie Logan va fi mai ieftina decât actualul model
Nicio zona a României nu mai este ferită total de inundaţii
din cauza schimăarilor climatice
Ghimpu dă un avertisment dur structurilor comunisto-mafiote din administraţia de la Chişinău
Invitaţie la un mare eveniment agricol al judeţului Botoşani
Temerile lui Ţurcanu sunt justificate
Ioan Rotundu
Botoşănenii de pe Calea Naţională se vor spăla iar la lighean
Primăria Botoşani ia restaurantele la verificat
punctul nevralgic – autorizaţiile de funcţionare
E.ON la ceas aniversar
Tâlhărie la Dorohoi
Bugetarii sunt ţinuţi sub control prin tortura terorii
Necalificaţii au a se bucura. Îi aşteaptă peste 100 de catedre libere
Mimor alungă frigul iernii din saloanele Spitalului judeţean
Atenţie la capcanele întinse de bancă
Statul compensează parţial poliţa de asigurare a culturilor agricole şi animale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog