Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1488
De la 07 Ianuarie 2003
122887137

Telenovelă politică în patru acte

  • Florin Ţurcanu versus Florin Ghiorghiţă
  • 2 March 2008, 23:00
Dacă vicele Florin Ghiorghiţă (foto 1) crede că nu-şi mai vede capul de treabă în folosul comunităţii, celălalt Florin, Ţurcanu (foto 2) de la Prefectură, consilier al prefectului şi cu mare influenţă asupra PNL are tot timpul să îi servească vreo-două trei replici de la obraz, aşa ca să-l ţină minte. Liberalul botoşănean se simte dator să îi răspundă pedelistului de la Primărie referitor la o serie de acuze aduse lui şi colegilor săi de partid. Abordând problema punctual, Florin Ţurcanu a dat citire motamot, cu mici intervenţii la obiect, materialului pe care publicaţia noastră online l-a prezentat spre cunoştinţa unei părţi din electorat.

Banii vin, dar trebuie să ştii să-i gestionezi
Referitor la acuzaţia lansată de viceprimarul Ghiorghiţă că nu cunosc problemele reale ale Botoşaniului şi nici nu au adus vreun leu pentru oraş, liberalii susţin că acesta minte. Florin Ţurcanu subliniază că toată lumea ştie că în timpul acestei guvernări au ajuns în judeţul Botoşani mai multe fonduri ca niciodată. Şcoli reabilitate, biserici, aparate medicale, toate acestea au ajuns în Botoşani şi municipiul reşedinţă de judeţ, în urma demersurilor făcute de liberali la Bucureşti. „Banii vin, dar trebuie să fie cineva la cârma Primăriei care să ştie să-i gestioneze... Nu avem nici o vină dacă ei consideră că au avut prea puţini bani şi s-au terminat foarte repede”, punctează Ţurcanu.

Cu „ochii-n 4” pe vicele Ghiorghiţă
La sugestia viceprimarului municipiului de a mai lăsa executivul Primăriei în pace şi referirile la şantajul administrat oamenilor de afaceri cu ajutorul Gărzii Financiare, Florin Ţurcanu se minunează chipurile: Ia te uită, cine vorbeşte de moralitate? Viceprimarul Ghiorghiţă care, potrivit celor declarate de liberalul botoşănean, promite de 8 ani că va dărâma construcţiile ilegale şi nu face nimic, mai cu seamă în privinţa propriului garaj, transformat în crâşmă. Şi dacă tot se referă vicele la interes personal, liberalii îl întreabă public de ce foloseşte maşina Primăriei în interes personal? „În fiecare noapte e parcată în faţa locuinţei sale. Vă dau şi o temă de verificat: Am avut sesizări precum că Ghiorghiţă a fost în Germania acum o lună cu maşina Primăriei în interes personal”, informează Florin Ţurcanu.

Ţurcanu ameninţă cu Instanţa
Pe de altă parte, Florin Ţurcanu îl somează tot public pe pedelistul Ghiorghiţă să dea exemple şi să aducă probe asupra aşa zisului şantaj asupra oamenilor de afaceri. Din punctul său de vedere este uşor să arunci cu noroi în oameni, mai ales acum în preajma campaniei. „Doar probele vorbesc, putem ajunge chiar până în Instanţă”, avertizează Ţurcanu. Şi afirmaţia că liberalii au timp de epigrame în vreme ce alţii nu mai pot de treabă l-a deranjat pe Florin Ţurcanu. Acesta atrage atenţia asupra faptului că dacă funcţia îi ocupă tot timpul viceprimarului Ghiorghiţă, atunci de ce nu se vede nimic în urma lui? Liberalul subliniază că dacă primarul a avut la dispoziţie doar un singur mandat şi mai poate apela la scuza asta, vizavi de starea străzilor din oraş, chiar dacă nu îl crede nimeni, Ghiorghiţă nu are nici o scuză. „El stă la Primărie şi subliniez cuvântul stă, fără să se vadă ceva constructiv în urma lui. Dar nu trebuie să îl judecăm noi, electoratul îl va taxa”, asigură secretarul general al PNL Botoşani.

„S-a îngrăşat pe banii botoşănenilor”
Florin Ţurcanu îi ia apărarea şefului său pe linie politică, respectiv Liviu Câmpanu vizavi de faptul că era învinuit că face acuzaţii „mârlăneşti” şi că are o „anume faţă”. În această privinţă, secretarul general al PNL este dezamăgit de modul de expresie a unui reprezentant al municipiului, considerând că abordarea este asemenea celei practicate de jucătorii de barbut şi nu a unui tânăr politician. Referitor la „faţa” lui Liviu Câmpanu, nu i se pare corect ca atunci când politicienii nu au argumente politice să ajungă să se lege de aspectul fizic al oamenilor. „Dacă ar fi să coborâm la nivelul lui le-am sugera botoşănenilor să îşi amintească, cum arăta viceprimarul la începutul primului mandat şi cum arată acum. Concluzia e simplă. S-a îngrăşat pe banii botoşănenilor, într-un loc cald de unde nu l-a mai urnit nimeni”, a mai adăugat Florin Ţurcanu. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Osanale pentru preamărirea unui intrus în sutană
(Cârcotaşul)
O bijuterie arhitectonică ajunsă ruină şi cu ajutorul Bisericii
Primarul Flutur se bazează pe votul preşedintelui CJ Botoşani, la ADR
Democraţia are şi imperfecţiuni
Ioan Rotunhdu
Cu experienţa unei societăţi falimentate, Niţură dă lecţii de management
Balul Gospodarului la Tudora
Comentariul comentariilor (LXIV
(Ioan Rotundu)
Elevi cu note scăzute la purtare
Mii de taloane întoarse la CJAS
O aberaţie în interpretarea legii îi afectează grav pe unii profesori
16 şcoli vor fi racordate la Termica
Bolnavii de la psihiatrie au marcat prima zi de primăvară
Onişa prevede Apocalipsa în Botoşani
Liberalul Ciobanu acuză CJ-ul de un blocaj politic
Florin Calinescu este Presedinte la Pro Tv
Sinceritate de un anume fel
Horoscop
Urare Termica
Felicitare PNL
DJT vă oferă o vacanţă ieftină şi de vis
Vinde un telefon mişto
Program TELE’M Botoşani, luni, 3 martie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog