Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19570
De la 07 Ianuarie 2003
122905219

Testul PISA, noua provocare pentru elevi

  • 20 March 2012, 23:00
Centrul Naţional pentru Examinare şi Evaluare (CNEE) organizează miercuri, 21 martie 2012, testarea elevilor de 15 ani în cadrul proiectului OECD-PISA 2012. Testarea se desfăşoară în şcoli din întreaga ţară şi cuprinde mii de elevi de gimnaziu şi liceu cu vârsta de 15 ani.
În ciclul de testare 2012, domeniul principal al evaluării este matematica. Elevii vor primi o broşură de test cu durata de două ore, conţinând atât itemi ce vizează competenţele de matematică şi rezolvare de probleme în situaţii autentice ce pot fi întâlnite în viaţa adultă (75%), cât şi itemi de citire/lectură (15%) şi ştiinţe (10%).
Sarcinile de lucru au ca punct de pornire texte non-literare, grafice, diagrame, hărţi, imagini, reprezentări schematice etc. De asemenea, elevii vor primi pentru completare un chestionar de mediu socio-educaţional, cu durata de 45 de minute.
La rândul lor, şi directorii şcolilor participante la testare vor completa un chestionar privind specificul şcolii respective. Şcolile participante au fost selectate de către Consorţiul PISA, conform procedurilor de eşantionare internaţionale, iar elevii au fost selectaţi aleatoriu, cu ajutorul unui program dedicat (KeyQuest), astfel încât eşantionul naţional rezultat să fie reprezentativ pentru reţeaua şcolară, conform cerinţelor PISA.
Implementarea proiectului implică două etape obligatorii, pretestarea şi testarea propriu-zisă, alcătuind astfel un ciclu de testare. Pretestarea instrumentelor de evaluare s-a desfăşurat în luna martie 2011 într-un număr de 30 de şcoli din 22 de judeţe.
Programul OECD-PISA evaluează măsura în care elevii aflaţi spre finalul educaţiei obligatorii deţin unele dintre competenţele-cheie, cunoştinţele şi deprinderile de bază esenţiale pentru continuarea studiilor, participarea deplină la viaţa socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii. La nivel internaţional, la testarea din acest an participă 67 de ţări OECD şi ţări partenere. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Căsătoria lui Ion
Un Olimp. Inconfundabil…
Certificatul european de moştenitor, soluţia care rezolvă succesiunile transfrontaliere
Procurorul DNA a cerut pedeapsa cu închisoarea pentru Adrian şi Dana Năstase
BERD a adoptat o nouă strategie pentru România
În sfârşit, numărul bugetarilor va fi măsurat unitar
Deputaţii au votat pentru percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare lui Mihail Boldea
Aproape toate contractele cu "băieţii deştepţi" din energie ar putea fi reziliate
Anunţ umanitar
O mişcare politică degradantă
Ioan Rotundu
Bătrână din Călăraşi călcată de hoţi
Zeci de botoşăneni prinşi că încălcau regulile la volan
Botoşani: Viceprimarul Ghiorghiţă ne ocupă timpul liber
Botoşani: Surprize plăcute de primăvară pregătite de municipalitate
Botoşani: Profesorii se vor bate pentru cele 180 gradaţii de merit
Profesori traşi pe sfoară în privinţa salariilor
Au vrut să devină profesori mentori, dar au fost eliminaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog