Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6300
De la 07 Ianuarie 2003
122891949

Ticălos până în ultima zi a anului

  • 31 July 2014, 23:00
Premierul Victor Ponta a ţinut să-şi promoveze ticăloşiile chiar şi în ultimele zile ale anului. Fără a declara ceva, deşi tocmai se desfăşurase o campanie publică împotriva alocării de bani de la buget către Biserică, el a emis o Hotărâre de Guvern prin care a alocat Departamentului Cultelor din cadrul Ministerului Culturii, cu destinaţie pentru bisericile de cartier, suma de 10 milioane de lei.
Românii nu mai vor ca să muncească pe brânci şi să plătească statului impozite şi taxe tot mai mari, ca banii lor să ajungă sursă de îmbogăţire a preoţilor. Premierului Ponta i s-a transmis public un protest a câtorva zeci de organizaţii neguvernamentale care îi cereau să nu mai aloce bani Bisericii, dimpotrivă, să se studieze posibilitatea impozitării activităţilor de producţie, turistice şi comerciale ale acestei instituţii.
Sfidând reprezentanţii societăţii civile, opinia majoritară a românilor, Ponta a tăcut şi a alocat bani Bisericii. S-a aflat de isprava sa după ce HG a fost publicată în Monitorul Oficial. Este limpede şi la mintea oricărui copil că Ponta a alocat aceşti bani Bisericii pentru a o avea ca sprijin în campaniile electorale din 2014: alegerile europarlamentare şi prezidenţiale. Altfel spus, Ponta pe banii publici, şi-a aranjat susţinători electorali în rândul slujitorilor Bisericii.
Nu sunt bani la Sănătate, s-a redus lista cu medicamente gratuite şi subvenţionate, s-au restricţionat internările în spital, s-au limitat consultaţiile gratuite la medicii de familie, nu s-au decontat cheltuielile de transport pentru elevi şi profesori, nu sunt bani pentru căminele sociale şi Protecţia copilului dar au fost bani pentru Biserică.
Cu cele 10 milioane de lei se puteau cumpăra microbuzele şcolare necesare pentru ca elevii de şcoală primară şi gimnazială să nu mai meargă pe jos kilometri întregi la vreme de iarnă, pe ploaie şi vânt. Omul acesta, ajuns premier prin fraudă de imagine socială, prin compromiterea carierei profesionale plagiind cu nesimţire din munca altora, se crede mai ceva ca marii dictatori ai lumii. Ceauşescu a fost un dictator modest, Ponta este un dictator impertinent, insolent şi care aspiră la statutul de conducător al acestui popor.
Ceauşescu a mierlit-o în prima zi de crăciun. Ponta să nu uite că şi în decembrie 2014 va mai fi un Crăciun.
Celebrul pictor spaniol Francisco de Goya a fost şi un profund gânditor. El a lăsat moştenire Europei şi lumii fraza „Somnul raţiunii naşte monştri” Românii dorm, iar monştrii precum Ponta îşi fac de cap. Dar va veni şi vremea când acest popor se va trezi la realitate. Şi nu-i departe acea vreme, mai ales că Ponta face tot ce-i stă-n putinţă s-o apropie de clipa deşteptării. Şi ca temă de gândire pentru cei care continuă să doarmă le aduc aminte că preoţii au umblat cu Ajunul Crăciunului şi vor umbla şi cu Boboteaza. La cele peste 5 milioane de locuinţe pe care le vor vizita vor aduna cel puţin 100 milioane lei. De zece ori mai mult decât le-a dăruit Ponta. În buzunarul cui intră aceşti bani?
27.12.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Proaspătul senator Poperscu l-acuză de de potlogării pe Ţurcanu
guraliva deputată Mincă i-a ţinut isonul
Treaba de mântuială, leac din fire nu are
Bancul zilei: Plutonerul Luţă
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog