Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
42372
De la 07 Ianuarie 2003
83735789

Ţigări în valoare de 5200 de lei confiscate în week-end

  • 24 August 2009, 23:00
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit la sfârşitul săptămânii care a trecut aproximativ 1500 pachete de ţigări, destinate comercializării pe piaţa neagră, în valoare totală de 5200 lei.
Echipajele formate din poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au descoperit la sfârşitul săptămânii 1500 pachete de ţigări destinate comercializării pe piaţa neagră, valoarea ţigărilor ajungând la 5200 lei.
Toate cele 1500 pachete de ţigări au fost descoperite în bagajele cetăţenilor în momentul controlului executat în zona Stînca sau Mihăileni. Atât cetăţenii români cât şi cetăţenii moldoveni asupra cărora au fost găsite cantităţile de ţigări au declarat că au achiziţionat produsle de pe raza localităţilor vecine cu frontiera de stat, în scopul comercializării pe piaţa neagră din oraşele Botoşani sau Dorohoi.
În seara de 21.08.2009, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a confiscat în decurs de două ore aproape 900 pachete de ţigări de provenienţă R. Ucraina. În primul autovehicul oprit pentru control, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în bagajele lui Daniel C. şi Tatiana B., ocupanţii autovehiculului, 750 pachete de ţigări în valoare de 3150 lei. Cei doi cetăţeni români au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 2500 lei. Într-un alt autovehicol, oprit pentru control în localitatea Mihăileni, se aflau doi cetăţeni români, care aveau în bagajele personale 130 pachete de ţigări, cu timbru R. Ucraina, fără documente de provenienţă, valoarea acestora fiind de 550 lei. Persoanele au declarat că ţigările au fost achiziţionate din localitatea Siret în scopul comercializării în piaţă. Poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea confiscării.
Ieri, în jurul orelor 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru a intra în ţară un autovehicul înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Gabriel D., de 29 ani. La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au fost descoperite 470 pachete de ţigări cu timbru R. Moldova. Ţigările în valoare de 980 lei erau ascunse în bagaje, trusa medicală şi locaşul roţii de rezervă a vehiculului, în scopul sustragerii de la controlul vamal. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de lucrătorii vamali, iar cetăţeanul a fost amendat cu 5000 lei, autovehiculul fiind indisponibilizat până la achitarea amenzii.
În total, poliţiştii de frontieră au confiscat la sfârşitul săptămânii 1500 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova sau R. Ucraina, valoarea totală a acestor produse fiind de 5200 lei. Având în vedere prejudiciile aduse la bugetul de stat, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.
(Inspector de poliţie – Minodora Răcnea)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Steagul României ars la Seleus de către extremişti sârbi
reacţia deputatului Tudor Pantaru
Biserica Ortodoxa Sârbă instigă la violenţă împotriva românilor
în Timoc şi a Părintelui Boian
100 de coşuri de gunoi „bucureştene” vor fi montate, de luni, în Flămânzi
Sfârşitul este aproape
Horoscop
Nemulţumirea lui Boc
Românul şi vremea ierbarelor şi a insectarelor
La 24 de ani, Daniela face minuni. Sunaţi-o!
Program TELE'M BOTOŞANI, marţi, 25 august
Copil dispărut fără urmă
Optează spre o carieră militară!
Analize gratuite pentru sân şi col uterin pentru femeile din Botoşani
Tradiţiile, arta, educaţia sunt valori care nu au graniţe
Cozi la protezele medicale
Neglijenţa îi costă, şi nu bani puţini
Bac cu noroc pentru unii, fără noroc pentru alţii
Pază severă pentru fetele din centrele de plasament
unele dintre ele sunt suspectate de practica prostituţiei
Pază severă pentru fetele din centrele de plasament
unele dintre ele sunt suspectate de practica prostituţiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă