Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10441
De la 07 Ianuarie 2003
122870508

Tinerii fermieri şi întreprinderile procesatoare vor putea accesa finanţări europene nerambursabilă

  • 1 June 2010, 23:00
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va primi, în perioada 1 – 30 iunie 2010, cereri de finanţare a proiectelor pentru „Instalarea tinerilor fermieri” (Măsura 112) şi pentru „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” (Măsura 123). Suma alocată pentru finanţarea proiectelor care pot fi depuse în această sesiune este de 50 milioane de euro pentru Măsura 112, respectiv 170 milioane de euro pentru Măsura 123.
Sprijinul nerambursabil acordat în cadrul Măsurii 112 este de maxim 25.000 de euro pentru un tânăr fermier, iar pentru finanţarea unui proiect aferent Măsurii 123 sprijinul maxim nerambursabil este de 3 milioane de euro. Termenul limită pentru depunerea proiectelor în cadrul acestei sesiuni, pentru ambele măsuri de finanţare, este miercuri, 30 iunie 2010, ora 12:00. Cererile de finanţare pentru proiectele de investiţii se depun la sediile Oficiilor Judeţene ale APDRP pe raza cărora se realizează investiţia.
Pentru a fi selectat spre finanţare, proiectul pentru care se solicită finanţare trebuie să acumuleze puncte, conform criteriilor de selecţie menţionate în Ghidul Solicitantului aferent fiecărei măsuri de finanţare în parte. Procedura de selecţie şi documentele de informare pentru depunerea proiectelor sunt afişate pe pagina oficială de internet a APDRP, www.apdrp.ro sau pot fi obţinute gratuit de la sediile APDRP din fiecare regiune, judeţ, cât şi din Bucureşti.
Informaţii suplimentare
Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier” şi are ca obiective generale îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă şi îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură.
Obiectivele specifice ale măsurii se referă la creşterea veniturilor exploataţiilor conduse de tinerii fermieri. Obiectivele operaţionale se referă la creşterea numărului de tineri agricultori care încep pentru prima oară o activitate agricolă ca şefi de exploataţii şi încurajarea tinerilor fermieri de a realiza investiţii. Contribuţia publică aferentă Măsurii 112 este formată din 20%, contribuţia Guvernului României şi 80%, contribuţia Uniunii Europene.
Sprijinul acordat în cadrul măsurii are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale şi animale (materie primă) pentru consum uman şi hrana animalelor.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de Finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă: are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE ; este situată pe teritoriul ţării şi este înregistrată în Registrul fermelor şi Registrul agricol.
Categoriile de beneficiari eligibili care pot solicita sprijin nerambursabil prin Măsura 112, sunt persoanele fizice; persoanele fizice înregistrate şi autorizate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările şi completările ulterioare: individual şi independent, ca persoane fizice autorizate; ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale sau asociaţi şi administratori unici ai unei Societăţi cu răspundere limitată – SRL, înfiinţată în baza Legii 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Cu dublu înţeles
Bucătăria Jurnalul: Pui cu dovlecei ş ardei
Prefectul i-a dibuit pe producătorii cu certificate falsificate
Protest cu Imnul Franţei în Piaţa Revoluţiei
Grindină de miliarde
Plimbare cu tractorul terminată în albia unui râu
Românul şi praştia
Liceeni din Botoşani premiaţi la etapa naţională
a Concursului de creativitate în fizică şi tehnologii de la Constanţa
Sute de copii la Poliţia de Frontieră
Ziua Copilului sărbătorită alături de pompieri
Gospodărie incendiată de un rest de ţigară aprinsă
Acţiune culturală la biblioteca Dobârceni
Sebastian Vlădescu renunţă la jumătate dintre consilierii din minister
printre care şi Dan Bittman
Portugalia anunţă că va închide 900 de şcoli, pentru a reduce deficitul
Salariile scad cu 25% si la SRI, SIE, SPP, STS, Armata si Politie
Nu ştiam despre afacerile ginerelui meu
Rusia, în stradă la Chişinău
„Să fie interzise simbolurile şi noţiunea de comunist!”
Cum putem scăpa de maleficul Băsescu
Drumuri mai bune, poduri şi şcoli mai sănătoase în cartierele din Flămânzi
Şcolile şi liceele vor fi ierarhizate după performanţele elevilor
Astăzi, inspectorul şcolar Năstruţ va fi condus pe ultimul drum
Evaluarea muncii cadrelor didactice se va face după legea veche
Analizele la Laboratorul Spitalului judeţean se plătesc
Războiul cumnatelor şi imoralitatea poliţistului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog