Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7981
De la 07 Ianuarie 2003
88954322

Ţiprigan are probleme cu proiectul pachetului de legi din învăţământ

  • 7 February 2008, 23:00
Proiectul de legi din domeniul învăţământului ar trebui să ajungă pe masa Parlamentului pentru a fi votat abia după ce se vor termina alegerile. Cel puţin aceasta este dorinţa reprezentanţilor Federaţiei Educaţiei Naţionale, împărtăşită la nivel local de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Botoşani. Sindicaliştii din învăţământul botoşănean refuză să susţină proiectul pachetului legislativ din învăţământ pe motiv că aprobarea acestuia s-ar face prea repede sub presiunea campaniei electorale. „Aceste legi conduc învăţământul la râpă şi oamenii la disperare. Ar trebui 88 de metodologii de aplicare dacă pachetul s-ar adopta în formula actuală. Şi de ce atâta grabă? Pentru că vine campania electorală? Nu e nimic, o să vedem cine vine la conducere şi după ce o să avem un alt Guvern poate vom avea nişte oameni luminaţi, cu picioarele pe pământ care vor da importanţa cuvenită sistemului educaţional”, a declarat preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani, Maria Ţiprigan.
La ora actuală, Federaţia Educaţiei din Învăţământ a ajuns la concluzia că nu va declanşa singură o formă radicală de protest. După cum susţine Maria Ţiprigan, cele patru federaţii din învăţământ trebuie să acţioneze în comun. „Ca atare nu vom face nici o grevă generală în învăţământ, trebuie ca toate federaţiile să vorbească aceeaşi limb㔸 a adăugat preşedintele SIP Botoşani. Sindicaliştii sunt în continuare nemulţumiţi de procentul pe care l-au primit în ceea ce priveşte creşterea salarială. Mai mult, aceştia susţin că propunerile lor nu au fost luate în seamă, iar creşterile salariale s-au dat tot în mod diferenţiat. După cum susţine liderul sindicatului botoşănean nu trebuie să existe discriminări între angajaţii din învăţământ.
În ceea ce priveşte pachetul legilor din învăţământ liderul sindical susţine că dacă s-ar adopta în forma actuală ar fi nevoie şi de 88 de metodologii de aplicare. „FEN a cerut primului ministru Călin Popescu Tăriceanu să îşi retragă pachetul legislativ, adică să nu se voteze statutul personalului didactic, legea învăţământului pentru că acestea doar au fost puţin cosmetizate, dar a se aplica înseamnă iarăşi interpretări şi procese în instanţă”, a mai precizat liderul sindicatului învăţământului botoşănean. Cu toate că legile au fost dezbătute sindicaliştii botoşăneni susţin că la dezbateri nu au participat toţi actorii, respectiv toţi cei care aveau un cuvânt important de spus. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O judecătoare i-a sporit averea lui Tonino cu două milioane de euro
Tatarcan joacă la cacealma, cu puterea legii (III)
Comentariul comentariilor (XLV)
(Ioan Rotundu)
Program TELE'M Botoşani, vineri, 8 februarie
Horoscop
Între cer şi pământ…
Urgent femei pentru Anglia şi Irlanda, condiţii avantajoase
Concert organizat de către Filarmonica de stat Botoşani
În astă seară, să ţinem pumnii pentru Bianca!
Şcoala populară de arte – locul în care visele devin realitate
Comunicat de presă
„Cartierul meu – mai verde fără PET!”
AJOFM şi-a chestionat angajatorii
Garda de Mediu şi Direcţia Agricolă vor verifica siturile contaminate
Obiecte arheologice ale Muzeului vor fi expuse în străinătate
Costică Macaleţi îi plânge de milă actualului prefect
Elevii de clasele V-VIII primesc de luni corn şi lapte
Şefimea şi prostimea definite de Marcu
Ţărăniştii sunt gata să candideze ca independenţi
„De la lume adunate şi înapoi la lume date”
Furtună se plânge că-i sunt momiţi membrii partidului
„Există suficientă birocraţie şi în Uniunea Europeană”
este de părere directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Lucica Pârvan
Ţurcanu este dispus să îşi dea demisia
Prefectul a vizitat Vama de la Racovăţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă