Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23744
De la 07 Ianuarie 2003
118288937
Titus Corlățean

Merge la Chișinău pentru a discuta măsurile concrete de sprijin al celui de-al doilea stat românesc

  • 19 November 2013, 23:00
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, se va afla, pe 19 noiembrie 2013, la Chişinău. Programul vizitei cuprinde primiri la preşedintele Nicolae Timofti şi prim-ministrul Iurie Leancă, precum şi convorbiri cu Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, transmite Romanian Glonbal News.
Şeful diplomaţiei de la București va susţine un discurs pe tema integrării europene a Republicii Moldova la Universitatea Liberă Internaţională din Chişinău.
Obiectivul principal al vizitei îl reprezintă discutarea şi convenirea, cu partenerii din Republica Moldova, a măsurilor concrete de sprijin al opţiunii europene a Republicii Moldova, în contextul apropiatului summit al Parteneriatului Estic (Vilnius, 28-29 noiembrie), la care cel de-al doilea sta românesc urmează să parafeze Acordul de Asociere (inclusiv componenta de liberalizare a schimburilor) cu Uniunea Europeană.
În egală măsură, ministrul Titus Corlăţean va reliefa, în întrevederile oficiale, importanţa pe care o prezintă perioada imediat următoare pentru plasarea Republicii Moldova pe un traseu european ireversibil, odată cu ratificarea în cursul anului 2014, de către Parlamentul de la Chişinău, a Acordului de Asociere cu UE, respectiv a Acordului de Liber Schimb. În acelaşi timp, în întrevederile cu oficialii Republicii Moldova, ministrul Titus Corlăţean va discuta calendarul contactelor politice bilaterale pentru anul 2014 şi va analiza stadiul implementării proiectelor de cooperare convenite la nivelul celor două Guverne. Vor fi abordate, totodată, evoluţiile recente şi perspectivele soluţionării politice a dosarului transnistrean.
Romanian Global Nerws

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Boxerul campion la mpoliţie
Gastronomie: Mâncare de fasole boabe de post
Guvernul Ponta deschide Fiscului uşa locuinţei noastre
Comercianţii din pieţe controlaţi cu jandarmii
Nicolae Negru: Moscova pierde Transnistria
Senatul a respins proiectul de lege privind Roşia Montana
Bune rezultatele, prost raportorul!
Ioan Rotundu
Descentralizarea, hrisov de danie către baronii locali
Ioan Rotundu
Cum poate aduce sute de milioane de euro asocierea dintre doua oraşe
Studii de caz: Botoşani-Suceava
Botoşani/Vorniceni: Fostul primar Corleciuc suferă de boala corupţiei
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă