Ingrediente: 500 g de carne de vită, 1 ceapă, 4 cartofi potriviţi, 1 ardei capia, 2 morcovi, 300 grame ciuperci, 1 cutie de roşii în suc propriu, 10 linguri de ulei, usturoi, 2 linguri amidon, 1 bere neagră, pătrunjel proaspăt.
Mod de preparare: Pentru început curăţăm şi tăiem legumele şi carnea. Călim carnea de vită şi o lăsăm de o parte. Călim ceapa, adăugăm morcovul, ardeii capia, ciupercile, cartofii şi apoi punem carnea. Condimentăm cu sare, piper şi lăsăm pe foc încă 10 minute, amestecând constant. Adăugăm berea neagra şi încă 100 ml apă.
Dăm vasul la cuptor pentru aproximativ o oră, având grijă să verificăm să nu rămână fără lichid (dacă este nevoie mai adăugăm puţină apă). Scoatem vasul din cuptor şi adăugăm sucul de roşii, amidonul dizolvat în două linguri de apă şi usturoiul tăiat mărunt. Lăsăm la cuptor încă 20 de minute ....şi tocăniţa este gata.
Servim cu pătrunjel proaspăt tocat. Pentru cine prefera mâncărurile picante, poate adăuga boia sau ardei iute.
Poftă bună!