Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6227
De la 07 Ianuarie 2003
122866294

Tragicomedia de la mitingul anti-ponta organizat de PNL

  • Cine sunt oamenii adusi cu autocarele la mitingul anti-Ponta
  • 29 September 2015, 23:00
Pe o ploaie mocnita de toamna, timp de aproape trei ore, aproximativ 3.000 de persoane (estimarile reporterilor HotNews.ro) au scandat sporadic lozinci impotriva premierului Victor Ponta, animati de cativa lideri PNL. Pe mini-scena amplasata langa Parlament, in Parcul Izvor, au vorbit Catalin Predoiu, Theodor Atanasiu, Anca Boagiu si Gheorghe Falca.
Dincolo de mesajul principal al mitingului - “Jos Ponta!” - , in discursul liderilor liberali a aparut si un subiect secundar: interesul national, de care “numai noi, partidul national liberal, putem vorbi astazi”. Mitingul organizat de PNL a inceput cu muzica house si s-a terminat cu discursul lui Catalin Predoiu, urmat de o hora incinsa pe imnul fostilor pedelisti. Finalul a fost presarat cu cateva injuraturi intre o sustinatoare a PSD “infiltrata” la protest si un sustinator al liberalilor.
“Pai stii cine i-a dat jos? PDSR-ul, fa, prin atentat, fai bolsevico. Securista imputita!”, i-a spus un sustinator al liberalilor unei femei care-i striga lui Catalin Predoiu “Dosarul Bute!"
In jurul orei 9, participantii la mitingul anti-Ponta organizat de PNL cu ocazia votului pe motiunea de cenzura au inceput sa coboare din autocarele si sa se indrepte spre parcul Izvor. Aici ii astepta o mini-scena, cateva boxe din care se auzea muzica house si cateva standuri cu racoritoare si cafea, oferite, cel putin la inceput, gratuit. Pe cei din Bucuresti, veniti de la filiale de sector ale PNL, ii asteptau listele de prezenta.
Dupa ce s-au strans vreo 300 de persoane in jurul scenei, muzica a fost oprita si a inceput sesiunea de discursuri sustinuta de liderii liberali din teritoriu, dar si de cativa lideri de la centru, din esantionul doi.
“Poate se va trezi si interesul national si isi va schimba agenda personala într-una publica", a spus vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu. A urmat Anca Boagiu, ajunsa in PNL via PDL, care are si ea ceva de spus despre interesul national: "Cei care nu vor sustine motiunea de cenzura vor actiona in numele interesului non-national". Singurul care nu s-a multumit doar cu o aluzie la adresa vicepremierului Gabriel Oprea a fost deputatul Tinel Gheorghe (ex-PDL):
"Ce altceva v-a indemnat să veniti astazi aici decat dorinta de a apara democratia (...) Nu doi penali pot reprezenta Romania in Europa, unul in fruntea Guvernului si celalalt in fruntea partidului. Numai penalii cer dreptul la prezumtia de nevinovatie. De astazi, Gabi Oprea nu mai poate vorbi in numele interesului national. Gabi Oprea este de astazi istorie."
La indemnul liderilor, nucleul de protestatari, strans in jurul scenei, striga: “Jos Ponta! Jos Ponta!” sau “Demisia! Demisia!”. Acest nucleu, “inarmat” cu umbrele si pancarte, era format, in mare parte, din oameni in varsta si persoane de etnie roma. Tinerii stateau mai rasfirati, in grupuri restranse, pe langa nucleu. Cei mai multi dintre tineri aveau pancarte pe care scria “PNL sectorul “ si numarul sectorului din care veneau.
Finalul manifestatie a fost anuntat de premierul desemnat al PNL, Catalin Predoiu, dar nu inainte de a spune ca “numai noi, Partidul National Liberal, putem vorbi astazi de interesul national”. Organizatorul le-a multumit oamenilor ca au venit la miting in numar atat de mare si a sustinut ca ar fi fost prezente la manifestatie noua mii de persoane. Imediat dupa anunt, din boxe a inceput sa se auda imnul fostului PDL, asa ca protestatarii au incins o hora chiar langa scena.

Muzica s-a oprit, iar premierul desemnat a fost luat in primire de un mic grup de fani, care doreau autografe si poze cu acesta. In timp ce Predoiu statea la poze, o femeie a strigat catre el “Dosarul Gala Bute! Basescu premier!”. Predoiu nu a reactionat, insa un barbat in varsta a apostrofat-o pe femeia care indraznise sa i se adreseze “domnului Preda”.
“Da’ tu ce cauti fa aici? Duceti-va, fa, la puscarie!”, spune barbatul. Femeia a ripostat la randul ei, iar restul dialogului il puteti vedea in videoclipul de mai jos.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dorinţa din timpul înmormântării
Reţeta zilei: Dulceaţă de ardei iute
Horoscopul zilei de 30.09.2015
Rusia: Cand candidatul Kremlinului pierde alegerile, pana si alegatorii sunt surprinsi
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Medicii de la Spitalul Universitar au decis externarea lui Sorin Oprescu
Primarul va fi dus inapoi in Arestul Politiei
SUA: O maimuta a evadat din casa proprietarului sau si a comis o serie de pagube
Reactie rapida la motiunea esuata:
Blatistii fricosi din fruntea PNL trebuie sa plece
Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor: Romania va solicita un nou acord cu FMI anul acesta
Botoşani: Liberalii botoşăneni cu probleme să facă un pas în spate
Ioan Rotundu
Ce nu s-a vazut la TV in ziua in care guvernul Ponta nu a picat
Flori şi lacrimi pentru Cornelia Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog