Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9447
De la 07 Ianuarie 2003
122869514
Traian Băsescu:

În România nu există un antisemitism de masă

  • doar cazuri izolate precum ce al lui Şova
  • 19 January 2014, 23:00
Presedintele Traian a declarat, intr-un interviu acordat postului de radio Kol Israel, citat de Mediafax, ca in Romania nu exista un antisemitism de masa, insa sunt declaratii sporadice, uneori chiar ale unor oameni politici, el amintind cazul ministrului Dan Sova, care creeaza o impresie care nu reflecta realitatea. Intrebat despre manifestari antisemite care apar in Romania, in ciuda legilor clare in acest sens, presedintele Traian Basescu a aratat ca este in primul rand o chestiune de educatie.
Basescu a amintit faptul ca Romania a preluat, a recunoscut Holocaustul ca fiind o realitate a inceputului anilor '40 si a luat un set de masuri legislative extrem de importante care interzic orice atitudine antisemita.
"Eu am convingerea ca daca vom continua implementarea concluziilor raportului Wiesel, care implineste zece ani, anul acesta - sunt zece ani de cand Romania a recunoscut Holocaustul, printr-un raport al unei comisii conduse de Elie Wiesel - daca vom implementa concluziile acestui raport, cu certitudine, vor fi tot mai putini romani care sa aiba atitudini antisemite", a mentionat Traian Basescu.
Seful statului a tinut sa sublinieze ca in Romania nu exista un antisemitism de masa. "Sunt, insa, declaratii sporadice, uneori chiar ale unor oameni politici, si ne amintim cazul ministrului Sova, care creeaza o impresie care nu reflecta realitatea. Romanii, v-o pot spune cu certitudine, nu sunt antisemiti, dar avem de lucru pentru a-i face sa inteleaga si sa recunoasca existenta Holocaustului pe teritoriul Romaniei", a spus seful statului.
Potrivit presedintelui Basescu, faptul ca pe teritoriul Romaniei s-au tiparit manuale despre Holocaust, anul acesta avand deja 109 scoli in care se invata despre evrei si Holocaust in Romania, este un lucru bun, care va merge inainte.
"Faptul ca am reusit sa avem un Monument al Holocaustului, chiar aici, la cateva zeci de metri de palatul prezidential, in centrul Bucurestiului, este iarasi un element care va ajuta in educarea populatiei si in recunoasterea acestui fenomen dramatic din istoria Romaniei, de catre toti romanii", a mai spus Traian Basescu.
Presedintele Traian Basescu a mai spus ca intentia Romaniei de a prelua, in 2016, presedintia International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) este exact in acest sens. "Vrem sa afirmam si international ca Romania a recunoscut greseala trecutului de la inceputul anilor '40 si vrem sa vada si toti romanii ca nu ne este rusine sa ne recunoastem greselile, prin asumarea presedintiei acestei organizatii", a mai spus Traian Basescu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Pistolarul umilit de nevastă
Anul 2014 - an jubiliar pentru Clubul copiilor Dorohoi şi Asociaţia “Mugurelul”
Traian Băsescu efectuează în zilele următoare o vizită în Israel
Cum au ajuns banii Gazprom la Ioana Băsescu. O explicaţie simplă
Traian Basescu pledeaza pentru "lichidarea" Republicii Moldova
Fiscul poate considera anumite tranzacţii ca artificiale, dacă se obţine avantaj fiscal fără profit
O ieşire a Marii Britanii din UE ar putea speria investitorii străini
avertizează secretarul britanic pentru afaceri
Dinamica economiei: Potenţialul economic al judeţului Botoşani (II)
Botoşani: „Linia erotic㔠a Romtelecom sau bătaia de joc faţă de abonaţi
Lumea lu' Rotundu: Anchetă măsluită II
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 17.01.2014
Manifestanţii au aruncat cu cocktailuri Molotov
poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene
Senilul Buiuc şi cozile de topor
Ioan Rotundu
Slujba mitropolitului Teofan şi ipocrizia politicienilor botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog