Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6677
De la 07 Ianuarie 2003
122892326

Traian Basescu: Nu vad niciun impediment sa fie organizat referendum national pe tema republica-monarhie

  • 28 September 2014, 23:00
Presedintele Traian Basescu le-a transmis, sambata, reprezentantilor PNTCD, ca problema republica sau monarhie va putea fi discutata la un moment dat si ca nu vede niciun impediment sa fie organizat un referendum national pe aceasta tema. Prezent, sambata, la Congresul extraordinar al PNTCD de la Poiana Brasov, presedintele Traian Basescu le-a multumit reprezentantilor acestui partid pentru sprijinul de la referendumul din 2007 si la alegerile din 2009, dar si la suspendarea din 2012, relateaza Mediafax.
"Stiu ca in sufletul dumneavoastra este o intrebare: cum sa fim impreuna? (..) Eu sunt un republican, dumneavoastra sunteti monarhisti. Am vrut sa stiti ca stiu acest lucru si ca, probabil in perioada dupa prezidentiale, va trebuie sa discutam cinstit", le-a transmis seful statului reprezentantilor PNTCD.
El a precizat ca a deschis acest subiect pentru a sublinia ca, desi sunt extrem de multe lucruri care ii leaga din punct de vedere al statului de drept, stie ca este un subiect care ii desparte, dar care "s-a dovedit a nu fi mai putenic decat ideea de stat de drept". "As spune ca si unii si altii sustinem acel capitalismul popular care inseamna o sansa pentru fiecare. Problema republica sau monahie cred ca va putea fi discutata la un moment dat si, de ce nu, nu vad niciun impediment, daca si unii si altii vom avea curajul, sa o si transam, sa organizam un referendum national pe aceasta tema", a declarat Basescu.
Ideea presedintelui a fost primita cu aplauze de participantii la Congresul PNTCD, iar seful statului a tinut sa precizeze ca, daca nu ar fi venit cu aceasta idee, este convins ca apoi ar fi gandit toti: "Basescu a venit, dar nu ne-a spus ce ne durea". Presedintele Traian Basescu a mai afirmat ca intotdeauna a considerat ca iesirea PNTCD din Parlament este "o disparitie care trebuie remontata, prin revenirea in spectrul politic si in dezbatarea publica".
El a mai spus ca a facut eforturi, la un moment dat, sa puna cap la cap cele trei fractiuni din PNTCD, incercand sa gaseasca o formula care sa readuca partidul pe scena politica, dar, din pacate, nu a reusit.
Basescu a adaugat ca, in opinia sa, "PNTCD trebuie sa revina, el insusi, cu grup parlamentar, cu pozitia pe care traditional a avut-o legat de statul de drept".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Celebritatea minciunii
Bancul zilei: Sfatul barmanului
Gogoşari în oţet
Anunţ Urban Serv
Valorile naţionale ale lui Victor Ponta
Astrofizicienii vor sa transforme intreaga Luna intr-un detector de radiatii
Cum vor parlamentarii sa legalizeze imprumuturile confidentiale luate de partide
Republica Moldova intentioneaza sa depuna o cerere de aderare la UE in 2015
Cine poate fi sforarul?
Ioan Rotundu
„Maica Precista” de la Învăţământ
Ioan Rotundu
Botosami: Tupeul senatoarei Federovici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog