Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1706
De la 07 Ianuarie 2003
123135446
pnl
Traian Băsescu:

ăPDL are o problemă, dacă vrea sa aibă credibilitate, trebuie să-i excludă pe Ridzi şi Pasat

  • 14 February 2011, 23:00
Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-un interviu publicat luni de "Romania Libera", ca PDL ar trebui sa-i excluda din partid pe Monica Iacob-Ridzi si Dan Pasat, mentionand ca cei mai multi parlamentari PDL au votat pentru rezolvarea acestei probleme, dar sunt in fata a doua esecuri.
Seful statului a fost intrebat daca este de parere ca noua alianta social-liberala ar putea ajunge in 2012 la un scor electoral de 67 la suta, asa cum sustine noua alianta PSD-PNL ca are de partea sa, in conditiile in care PDL intarzie sa se reformeze, isi apara coruptii in Parlament si tinde sa aiba imaginea pe care PSD o avea in 2004.
"Este discutabila comparatia, problema e ca PDL nu are toate voturile necesare pentru a debloca dosarele Pasat si Ridzi din Parlament, dar, in acelasi timp, dosarele merg inainte. Parlamentul nu a incuviintat arestarea lui Pasat, dar dosarul merge.
Partidul are intr-adevar o problema, daca vrea sa aiba credibilitate si trebuie sa-i excluda din partid pe cei doi care au probleme cu justitia, fiindca dosarele celor doi sunt pe cale sa ajunga in instanta si cei mai multi parlamentari PDL chiar au votat pentru rezolvarea acestei probleme, dar sunt in fata a doua esecuri", a raspuns Basescu pentru Romania Libera.
Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale.
Mai multi lideri democrat-liberali au apreciat in ultima perioada ca Dan Pasat si Monica Iacob Ridzi ar trebui sa demisioneze din Parlament si din partid.
Vasile Blaga: Pasat ar trebui sa-si dea demisia din partid, vom introduce in Statut autosuspendarea
Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat luni ca democrat-liberalul Dan Pasat ar trebui sa-si depuna demisia din partid si a precizat ca va fi operata o modificare a Statutului PDL care sa prevada si autosuspendarea din formatiune.
Ar trebui (n.r. - Dan Pasat) sa-si dea demisia din partid, sa se autosuspende. Autosuspendarea nu (n.r - exista), dar introducem noi acum in Statut', a declarat Blaga, la iesirea din sedinta conducerii centrale a PDL, relateaza Agerpres.
Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a spus luni ca demisia din legislativ a democrat-liberalului Dan Pasat este 'o chestiune personala' si a amintit ca Traian Basescu a renuntat la functia de parlamentar pentru a se pune la dispozitia Justitiei.
Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a cerut, duminica, demisia din partid a lui Dan Pasat, apreciind ca un asemenea demers este necesar pentru a arata ca formatiunea se delimiteaza de votul din Parlament prin care s-a respins solicitarea Parchetului in privinta anchetei impotriva lui Pasat.
Cazul democrat-liberalului Dan Pasat va fi 'clarificat' la reuniunea Consiliului National de Coordonare al PDL, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, secretarul general adjunct al formatiunii Gheorghe Fluture precizand, luni, ca Biroul Permanent National nu a luat in discutie acest caz.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Constantin Tanase: Să nu ne lăsăm destinul pe mâna politicienilor
George Damian: Ce îi supără pe ruşi la istoria românilor
Ford Craiova a angajat detectivi particulari pentru a-i prinde pe angajaţii care fură
Comisarul european Viviane Reding, despre arestările din vămi
E un semn că justiţia începe să funcţioneze
Vladimir Lisin este cel mai bogat rus
Liderii USL s-au reunit in şedinţă
Nu mai face parte din PSD, este un om liber şi independent
Horoscop
Bancul zilei: Morala „cucului”
Caricatura zilei: Şah... la vămi
Liderii NATO n-au fost impresionaţi de performanţele militare ale Rusiei
Primăria Flămânzi are noi proiecte acceptate pentru contractare
Excavator incendiat de un necunoscut
Incendiu produs de un coş de fum necurăţat de funingine
Bucătărie incendiată de o candelă aprinsă nesupravegheată
Primarii râvnesc la un centru de permanenţă
Fermierii botoşăneni sunt aşteptaţi la instruire
Oferte de muncă pentru şomerii cu studii superioare
Studenţii botoşăneni pot depune dosare pentru muncă în Germania
Sindicaliştii din învăţământ l-au luat cu asalt pe prefect
S-au amânat iar alegerile în PDL Botoşani
Începe lupta cu adepţii etnobotanicelor
Flori mai puţine în municipiu anul acesta
S-a deşteptat „prostimea rurală”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog