Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41710
De la 07 Ianuarie 2003
93614495

Transportoarele blindate 8x8 construite la Moreni in parteneriat cu gigantul german Rheinmetall

  • vor fi bazate pe o soluție de cercetare românească
  • 11 December 2016, 23:00
Transportoarele blindate 8x8 ce vor fi construite in Romania, la uzina de la Moreni, va fi bazat pe o soluție de cercetare românească rezultata in urma unui proiect finanțat de la buget, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.
Transportorul construit in Romania va fi realizat de o companie mixta, Romanian Military Vehicle Systems S.A., in care actionari egali sunt Uzina Automecanica Moreni si producatorul german Rheinmetall Landsysteme.
Cele doua companii au semnat un acord in luna noiembrie pentru crearea societatii mixte, dupa cum a scris HotNews.ro pe 24 noiembrie.
Conform informatiilor vehiculate de-a lungul timpului, Fortele Armate ar avea nevoie de undeva intre 600 si 800 de transportoare blindate. Pe langa transportoarele blindate 8X8, Fortele Armate ar mai avea nevoie si de transportoare blindate 4X4 ce ar putea fi construite de aceeasi societate nou infiintata de catre Uzina Moreni si Rheinmetall.
In cazul programului strategic TBT 8x8, MApN anunta intr-un comunicat ca "s-au creat premisele producerii acestui tip de tehnică în România, prin înființarea unei societăți mixte româno-germane prin parteneriatul dintre Uzina Automecanică Moreni, producătorul transportoarelor amfibii blindate aflate în prezent în dotarea armatei noastre și unul dintre cei mai mari producători de profil din lume, Rheinmetall Landsysteme".
Ministerul Apararii a anuntat ca nu exista o suma prevazuta pentru proiectul de constructie a transportoarelor blindate in acest an, contractul cu MApN urmand sa fie semnat după ce va fi formulată o ofertă și în urma unei negocieri. "In acest stadiu și fiind vorba de un produs nou și fabricat în România, nu se pot lua în considerare decât indicii de cost și preț", arata MApN in comunicatul citat.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reactorul german de fuziune nucleara W7-X functioneaza si promite energie infinita
CIA apreciaza ca Rusia a intervenit pentru a-l ajuta pe Trump sa ajunga la Casa Alba
Reactia echipei presedintelui ales: Sunt aceiasi oameni care au spus ca Saddam Hussein a avut arme de distrugere in masa
Parchet: Denuntul impotriva medicului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie,
cauza vizeaza 17 fapte de coruptie
Horoscopul zilei de 12.12.2016
Bancul zilei: Efectul Freud
Chirurgul Gheorghe Burnei a fost retinut pentru 24 de ore
Seful ExxonMobil, Rex Tillerson, care are relatii de afaceri stranse cu Vladimir Putin,
este favorit pentru sefia diplomatiei americane - surse
Marile premiere tehnice ale alegerilor din 2016:
detectarea tentativelor de vot multiplu si filmarea numararii voturilor
În mocirla oferită de politicienii ticăloşi
Ioan Rotundu
Huncă va promova la rang parlamentar dezmăţul de la Colegiul Economic
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă