Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18880
De la 07 Ianuarie 2003
122878947

Trump a blocat prin decret cea mai mare tranzactie din istoria tehnologiei,

  • invocand motive de securitate nationala
  • 13 March 2018, 23:00
Presedintele Donald Trump a blocat prin decret prezidential presupusa fuziune dintre producatorii de procesoare Broadcom si Qualcomm, care ar fi facut obiectul unei tranzactii de peste 120 miliarde dolari, scrie Le Monde. Ar fi fost cea mai mare tranzactie din istoria tehnologiei, insa Trump spune ca exista "dovezi credibile" ca ar fi afectata siguranta nationala a SUA, daca tranzactia s-ar produce.
Trump a luat decizia de a bloca tranzactia la recomandarea Comitetului American pentru Investitii Straine. Comitetul a fost sesizat de Qualcomm, care se opune unei preluari ostile.
Trump spune ca sunt dovezi credibile ca tranzactia ar afecta siguranta nationala SUA. Nu este o premiera: in trecut au fost cazuri in care autoritatile s-au opus preluarii de catre grupuri chineze a unor companii din SUA.
Analisti din tehnologie spuneau ca, pe termen lung, chinezii ar avea de castigat daca Broadcom ar prelua Qualcomm, fiindca Broadcom, spre deosebire de rivalul sau, nu sta atat de bine la partea de cercetare-dezvoltare, crescand in schimb prin vanzarea de active si prin achizitii. Analistii spun ca cel mai mult ar avea de castigat Huawei pe termen mediu, mai ales la capitolul tehnologii 5G.
Broadcom a facut in noiembrie o oferta de preluare in valoare de 103 miliarde dolari pentru Qualcomm, ceea ce inseamna nu doar un record pentru piata procesoarelor, ci si pentru intregul domeniu IT. Qualcomm a respins oferta o saptamana mai tarziu, iar in februarie Broadcom a adaugat aproape 20 miliarde dolari.
Daca tranzactia s-ar fi concretizat ar fi rezultat un conglomerat de 200 miliarde dolari care ar pune mari probleme ambitiilor gigantului Intel. Cea mai mare tranzactie din tehnologie s-a petrecut in 2015 cand Dell a cumparat cu 67 miliarde dolari EMC.
Broadcom ar fi putut deveni al treilea producator mondial de procesoare, dupa Intel si Samsung. Compania nou-creata ar fi putut avea vanzari de peste 50 miliarde dolari si este 40.000 de angajati.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Treabă românească
Horoscopul zilei de 14.03.2018
Femeile nu înșală mai puțin, doar mint mai mult!”
Rămâi sau te desparți după o aventură?
Val Guraliuc, harnic tunător la Securitate sub numele conspirativ „Ludi”
Ioan Rotundu
Presedintele Comisiei pentru cultura ii va cere in plen lui George Ivascu sa demisioneze
Tariceanu: Majorarile de salarii pot duce la un anumit puseu inflationist,
dar rezolva o problema acuta a economiei, migratia fortei de munca
Parlamentul Turciei a adoptat o lege controversata privind regulile electorale.
Parlamentarii s-au luat la bataie in sala
Revin pensiile speciale pentru alesii locali
- proiectul a fost depus de parlamentari de la toate partidele, exceptand USR/ Un vicepresedinte liberal anunta ca PNL nu va sustine proiectul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog