Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20622
De la 07 Ianuarie 2003
122880689

Tu de unde te-ai iţit, liberalule?

  • (Cârcotaşul)
  • 17 August 2007, 23:00
Un anume Paul Onişa, celebru în anonimatul de care a suferit până acum, s-a iţit de după perdeaua liberală, lansând săgeţi albastre către colegul său de partid, viceprimarul Romulus Eram. Cică, indisciplinatul viceprimar numai nu vrea să asculte de ordinile sale, ca mai mare politic ce-i este. Pentru că de acest liberal Onişa n-am auzit, am întrebat în stânga şi-n dreapta, doar-doar voi afla ce hram poartă. Bag seamă că strădania mea n-a fost în zadar, de vreme ce am adunat o tolbă de informaţii.
S-o luăm cu începutul. Ca inginer angajat la Nord Proiect, când s-a pus problema privatizării, până să se dezmeticească colegii, el s-a rostuit cu acţiuni în valoare de vreo 14% din total. S-a mai învârtit şi de un contract extrem de avantajos, ca preţ la chirie, tot de la Nord Proiect, deschizând o terasă barosană în chiar coasta bibliotecii judeţene. La acea vreme Paul Onişa era coleg de acţiuni cu Romulus Eram, şi el inginer angajat al Nord Proiectului.
Timpul a zburat, Onişa a prosperat în afaceri, dar a venit vremea când contractul său a expirat. Prostiţi prima dată, colegii săi n-au acceptat să fie prostiţi şi a doua oară. Aşa că nu i-au mai reînnoit lui Onişa contractul de închiriere. Scandal mare, că Onişa-i om cu gură bogată, alţii spun că şi spurcată. Până la urmă, Nord Proiectul, prin acţionarul Romulul Eram, a declanşat procedura de evacuare silită a lui Onişa şi de închidere a terasei sale. Acum avem şi explicaţia de unde se cunosc cei doi liberali, şi de ce preacuratul Onişa strigă că Eram îi încăpăţinat şi nu i se subordonează politic.
Evacuat, Onişa şi-a vândut acţiunile şi s-a apucat de alte afaceri. S-a rostuit cu un spaţiu sub ceea ce odinioară se numea patinoarul oraşului şi era fieful de distracţie al tineretului. Tinerii au rămas fără spaţiu, dar n-au pierdut distracţia. Se distrează în barul lui Onişa, bar amplasat chiar sub privirea elevilor de la Şcoala de Arte şi Meserii. Dar tot Onişa ţipă că bieţii elevi sunt prigoniţi în a învăţa carte, pentru că vicele Eram le-a săpat un şanţ chiar pe sub geam.
Cu ipocrizia cu care Dinu Păturică a câştigat încrederea postelnicului Tuzluc, căruia ulterior avea să-i ia mai întâi amanta şi apoi întreaga avere, Onişa vrea să câştige încrederea botoşănenilor, pentru a ieşit din anonimatul ce l-a învăluit şi a se cocoţa în vreo funcţie politică. Iar ca pentru început, gura lui Onişa a rostit vorbe mari. Cică societatea civilă botoşăneană lipseşte cu desăvârşire, iar el vrea să-i dea vigoare liberală. Cred că mintea inginerului Onişa a început să fie bruiată de gândirea medicului parlamentar Câmpanu. Prea a început gândirea celor doi să se suprapună la nivel de interes şi fes.
Până când inginerul Onişa va afla că societatea civilă este apolitică, deci nu de culoare liberală, că funcţionalitatea ei nu poate fi declanşată de un liberal ieşit din amorţeală, dar rămas în ameţeală, îi aducem aminte că are la Termica, via asociaţia de proprietari, o datorie de vreo 15 milioane lei vechi. Iar Termica a declanşat procedura de executare silită. Să fie oare acesta motivul pentru care în urmă cu câteva zile liberalul şef Câmpanu l-a făcut cu ou şi cu oţet pe proaspătul director al societăţii Termica, Ion Diaconu? Este unul dintre motive. La liberali, căile actuale îs mai încurcate ca ale Domnului!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


George Enescu şi cântul popular, stolul de politicieni şi masa îmbelşugată
Misterioasele “Serbări ale oraşului Flămânzi”
Interpretare ofensatoare
Horoscop
Dacă le oferiţi ce vor, plătesc cu şase luni înainte
Invitaţie la concurs
Anunţ important
Licitaţie pentru reabilitarea sediului CCD
Autorităţile locale au ratat obţinerea multor fonduri
Lipsa spaţiului verde compensată de reabilitarea celui deja existent
Rata şomajului în scădere continuă
Reţinut 24 de ore, pentru tâlhărie
Amendat pentru aplicarea unei lovituri
Copil de şapte ani lovit de o maşină
George Manovici, omagiat la Secţia de Arte a Bibliotecii Judeţene
Tinerii democraţi vor să promoveze votul uninominal
Democraţii salută intenţia prefectului
O delegaţie botoşăneană va pleca la Milano
Preoţii speră în sprijinul Ministerului Culturii
Festivalul Crapului la prima ediţie
Enciclopedie a Botoşanilor lansată la City Gallery
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog