Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24466
De la 07 Ianuarie 2003
120880079

Tupeu în creştere sau sfidare impertinentă?

  • Ioan Rotundu
  • 21 June 2016, 23:00
Ieri, în Senat, maşina de vor a troicii corupţiei româneşti formată din PSD-UNPR-ALDE a respins prin vot cererea DNA-ului de începere a urmăririi penale împotriva lui Titus Corlăţean acuzat că în perioada cât a fost ministru de Externe a blocat accesul la vot a românilor din diaspora.
După drama de la Club Colectiv a urmat o perioadă de pocăinţă, de penitenţă chiar din partea maşinii de vot a PSD-ului iar ridicările de imunităţi cerute de DNA au fost votate, inclusiv pentru începerea urmăririi penale a lui Victor Ponta. După trecerea timpului, văzând că frământările de stradă s-au liniştit iar românii au intrat din nou în apatia postdecembristă, mafia corupţiei din Parlamentul României a prins din nou tupeu şi a început să nu mai dea curs cererilor primite din partea DNA.
Ieri am asistat la o astfel de lecţie a tupeului împins spre limita sfidării impertinente când senatorii au făcut zid în jurul lui Titus Corlăţean, fără a mai ţine cont de suitele de mii de români din străinătate care n-au putut să-şi voteze în 2014 preşedintele pentru că le-a blocat votul Corlăţean ştiind că va fi un vot contra Victor Ponta.
Nu ştiu dacă românii din diaspora vor protesta în vreun fel asupra modului în care au fost trataţi cu sictir de către senatori dar ştiu că românii din ţară, ca şi în alte situaţii similare, nu vor avea nicio reacţie.
Apoi, cine să reacţioneze? Acei români care s-au dus masiv la vot şi au votat primari infractorii, au votat primari arestaţii de după gratii, au votat într-o veselie corupţia practicată la scară naţională de PSD şi au dat pe mâna acestui partid două treimi din consiliile judeţene din ţară? Priviţi harta României cât este de roşie pentru că votul majoritar s-a dus la candidaţii PSD-ului.
Cum este posibil ca în faţa unei astfel de agresiuni a politicienilor corupţi întreaga ţară să nu reacţioneze? Este posibil pentru că PSD-ul a devenit partidul unic, partidul mult aşteptat de generaţiile născute şie educate în comunism, partidul devenit umbrelă pentru corupţii din generaţiile postdecembriste care se înmulţesc în structurile puterii după fiecare rând de alegeri locale şi parlamentare.
În momentul de faţă nu există în România o opoziţie politică. Pretinsa opoziţie a liberalilor este de fapt un fals grosolan, o manipulare neruşinată a opiniei publice. PNL-ul colcăie de corupţi ca şi PSD-ul iar când mâna lungă a legii atinge pe vreunul dintre ei fac corp comun cu toţii şi se apără reciproc.
Nu poate un partid ca PNL-ul condus de doi copreşedinţi precum Alina Gorghiu şi Vasile Blaga suspectaţi la rândul lor de comiterea unor acte de corupţie să se reformeze şi să scape de lichelele care s-au instalat la conducere în toate structurile sale interioare ale.
Cine mai crede în reformarea PNL Botoşani cu Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, doi corupţi, aflaţi la conducere? Nici vorbă de vreo reformă. Aceşti corupţi şi compromişi ai PNL i-au determinat pe românii care susţin dreapta politică să stea acasă şi să-i lase pe socialişti să pună mâna pe putere.
Se apropie vacanţa parlamentară iar social-democraţii se întrec în a acorda facilităţi de orice fel bugetarilor. Liberalii le cântă în strună de frica de a nu-i supăra pe bugetari. O atitudine total păguboasă. Bugetarii nu vor vota niciodată cu un partid de dreapta dar prin a susţine iniţiativele PSD-ului liberalii îi îndepărtează şi mai mult de ei pe românii cu opţiuni de dreapta.
Dacă până la alegerile parlamentare din toamnă nu se produce o minune, nu se deschide pământul să-i înghită pe toţi corupţii şi compromişii din PNL, la toamnă liberalii vor privi cum social-democraţii cântă Marşul triumfal din Aida lui Verdi înroşind definitiv România.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Angajatii unei banci din China sunt batuti cu batul la fund, pentru performante
Cum prefectul Nechifor a umilit umilinţa
Ioan Rotundu
Un copil in varsta de un an si 10 luni a asteptat 3 ore ambulanta
pentru a fi transportat de la un spital la altul
Cine bea mai "vartos": olteanul, ardeleanul sau moldoveanul?
O analiza a consumului de alcool din Romania anului 2015
Curtea Constitutionala admite sesizarea Avocatului Poporului privind formularea recursului in casatie
Moscova se teme de "incidente" la centralele nucleare din Ucraina
IMIUR: Traducerea de la Cotroceni, lipsa grava de cunoastere a principiilor statului de drept
Surse europene: Sanctiunile impuse Rusiei, prelungite cu inca 6 luni
Horoscopul zilei de 22.06.2016
Bancul zilei: De ce nu concertează Ricky Martin în Rai
Manuscrisul in care se face referire la sotia lui Iisus este "probabil un fals"
Botoşani: Rotaru a deschis un proces cu multe necunoscute
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă