Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6546
De la 07 Ianuarie 2003
122892195

Tupeul poliţistului Gorgan întrece orice limită a bunului simţ

  • Ioan Rotundu
  • 13 April 2018, 23:00
Agentul şef de poliţie din comuna Vf. Câmpului, Romică Gorgan, cel văzut de întreaga ţară cum a dat bir cu fugiţii din faţa reporterului Antena 1 care voia să-i ia un punct de vedere legat de acuzaţiile pe care i le-au adus public Lăcrămioara Cojocariu şi Marieta Satcou şi-a chemat victimele în judecată şi le cere daune cu titlu de prejudicii de imagine suma de 300 mii lei.
Legat de fuga poliţistului din faţa reporterului nu este o întâmplare la Gorgan ci o practică. Eu am intrat în postul de poliţie cu cameramanul după mine, întrebând chiar de el unde-l pot găsi pe agentul de poliţie Romică Gorgan. Cu tupeul care-l caracterizează mi-a spus că este plecat în misiune pe la Dorohoi şi nu-l pot găsi. Era acuzat tot de hărţuire sexuală. Când am difuzat reportajul a râs întreaga comună de atitudinea sa insolentă.
La Judecătoria Dorohoi s-a înregistrat dosarul nr. 343/222/2018 avându-l ca reclamant pe poliţistul Romică Gorgan şi pârâţi Lăcrămioara Cojocariu, Marieta Satcou şi subsemnatul care mi-am permis să public reclamaţiile celor două. În acţiunea depusă poliţistul minte de îngheaţă apele, „calitate” care i-a marcat întreaga carieră, foloseşte şantajul ca armă de luptă împotriva celor care au avut curajul să-i facă publice abuzurile pentru a-i intimida şi a propus martori persoane certate cu legea şi pe care el le-a protejat contra diferitor avantaje personale.
Cercetat penal pentru sume încasate ilegal de la APIA Botoşani, cu falsuri în documente oficiale cum că ar fi deţinut o fermă de vaci, cu acte de violenţă fizică ieşite din comun în urma cărora Dumitru Satcou, soţul Marietei, a rămas cu handicap psihic pe toată viaţa, cu băuturi fabricate şi vândute ilegal prin barul soţiei sale, cu hărţuirea sexuală ani la rând a vecinei sale de apartament la bloc Lăcrămioara Cojocariu, poliţistul Gorgan poare să fie invincibil în faţa legii.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia numai nu vrea să finalizeze cercetările asupra acuzaţiilor aduse poliţistului. Au trecut mai bine de doi ani de când procurorul Chihaia o minte pe Lăcrămioara Cojocariu că lucrează la dosar.
Mai mult, în dosarul aflat pe masa de lucru al procurorului Chihaia sunt aduse poliţistului acuzaţii care intră în sfera corupţiei şi care sunt de competenţa DNA. Procurorul n-a disjuns faptele pentru a le pune la dispoziţia procurorilor DNA Suceava. Se muşamalizează cercetările într-un mod sfidător, corupţia din justiţia botoşăneană fiind mai puternică decât actul de înfăptuire al dreptăţii. Se profită de faptul că reclamantele, acum pârâte graţie acţiunilor combinatorii ale poliţistului Gorgan, n-au puterea financiară de a plăti avocat şi de a-şi căuta dreptatea pentru că n-au cunoştinţele juridice necesare.
Tupeul poliţistului Gorgan rezidă în acoperirea sa de către şefii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, după unele surse fiind protejat chiar de către comisarul şef Viorel Şerbănoiu. De vreme ce în urma celor scrise în Jurnalul, de la IJP Botoşani nu s-a dispus nicio verificare asupra activităţii lui Gorgan, concluzia ar fi că afirmaţiile poliţistului că-i are pe şefii de la Botoşani la degetul cel mic sunt adevărate.
În seria de reportaje de4dicate inculpatei Raluca Stâncescu, fostă prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani am arătat cu probe administrate de către procurorii DNA Suceava cât de amplă este corupţia din IJP Botoşani. Dar ce am prezentat până acum au să pară mici găinării faţă de ce urmează să public.
Ca să înţelegeţi mai bine tupeul poliţistului Romică Gorgan, redau mai jos apărarea mea formulată prin Întâmpinarea depusă. În justiţia de la Dorohoi corupţia nu diferă faţă de cea din justiţia botoşăneană. Gorgan ştie ce ştie, mai ales că nu va fi prima oară când va fi protejat.
Prea puţin sunt interesat de acest proces dar este strigătoare la cer nedreptatea care li se face celor două femei. Umilite de poliţist, acum ele sunt supuse unei alte forme de umilinţă care sfidează democraţia, drepturile şi libertăţile constituţionale cum este dreptul la petiţie.
Poliţistul Romică Gorgan este funcţionar al statului şi nu l-a întrebat nicio autoritate de abuzurile şi ilegalităţile comise. În schimb autorităţile statului s-au pus în slujba poliţistului, deocamdată, acoperindu-i activitatea infracţională.

Întâmpinare
Reclamantul Romică Gorgan, prin acţiunea civilă introdusă împotriva mea, susţine că prin articolele pe care le-am publicat i-am adus atingere prestigiului personal şi i-am afectat imaginea publică, susţinând că cele publicate nu ar corespunde adevărului. Reclamantul nu a făcut o sinteză a prejudiciilor de imagine pe care i le-am cauzat şi nici n-a demonstrat că acuzaţiile aduse nu sunt justificate, limitându-se a le respinge fără a menţiona că toate acuzaţiile în cauză sunt în realitate faptele sale penale pe care le-a comis în calitate de agent şef de poliţie în comuna Vf. Câmpului şi pentru care este cercetat penal în dosarul nr. 391/P/2014 aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Am publicat articole reclamante în cadrul obligaţiilor mele de jurnalist-publicist de a da curs petiţiilor primite la redacţie din partea Lăcrămioarei Cojocariu şi a Marietei Satcou, respectând întocmai prevederile O.G. nr. 27/2002, aprobată cu modificări prin Legea nr. 233/2002, care reglementează activitatea de soluţionare a petiţiilor.
În virtutea drepturilor şi obligaţiilor constituţionale care reglementează libera exprimare şi dreptul la opinie am dat curs petiţiilor primite prin mijloacele moderne de comunicare.
În cauză fiind vorba de un comportament abuziv al unui funcţionar al statului plătit din banii publici şi care ar fi trebuit să respecte cu sfinţenie legile statului şi să aibă un comportament social exemplar pentru comunitate, nicio altă lege, indiferent de prevederile ei nu poate fi opozabilă art. 31 al. 1 din Constituţia României, respectiv: „Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.” Ori, faptele comise de agentul şef de poliţie Romică Gorgan şi pedepsite de legea penală sunt de un deosebit interes public.
Iar acest drept al cetăţenilor de a avea acces la informaţia de interes public statuat de art. 31 al.1 se realizează prin al.4 respectiv: „Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.”. Sugerează poliţistul Romică Gorgan că redând public acuzaţiile care i se aduc prin petiţiile reclamantelor n-am procedat la o informare corectă? Afirmaţiile poliţistului sunt mincinoase. În ediţia Jurnalului din 23 octombrie 2017 i s-a publicat dreptul la replică remis redacţiei şi intitulat „Cerere de rectificare”.
Poliţistul minte şi când susţine că articolul comentariu pe seama emisiunii „Acces direct” difuzată în premieră pe Antena 1 în seara zilei de 15 ianuarie a.c. ar fi fost scris în dimineaţa zilei de 15, adică înainte de difuzarea emisiunii, insinuând că eu aş fi influenţat conţinutul emisiunii respective. Aşa cum se poate verifica şi pe site-ul Jurnalului, articolul respectiv a fost publicat în dimineaţa zilei de 1q6 ianuarie a.c. Dealtfel, acest fapt rezultă şi din copia articolului anexată de poliţist la acţiunea sa şi care poartă data de 16 ianuarie a.c. Nici măcar într-o acţiune judecătorească poliţistul Romică Gorgan n-a considerat să fie corect în virtutea statutului său profesional.
Este o premieră pentru justiţia botoşăneană ca un funcţionar public aflat în slujba comunităţii să-şi cheme în judecată victimele, după ce le-a batjocorit prin aplicarea incorectă a legilor statului şi prin comportamentul său imoral.
Este greu de acceptat ca o femeie, cazul Lăcrămioarei Cojocariu, să facă public comportamentul de hărţuire sexuală al poliţistului fără ca acesta să nu fi comis acele fapte. Cunoaşte întreaga comunitate din Vf. Câmpului cum a fost bătut în postul de poliţie cetăţeanul Satcou, care a rămas cu sechele psihice pentru toată viaţa. Mare tupeu are acest poliţist ca să continue în a-şi hărţui victima chemând-o în judecată pe motiv că i-ar fi afectat imaginea publică.
Tupeul poliţistului Romică Gorgan este generat de corupţia care domină în interiorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani şi este de datoria justiţiei să apere cetăţenii de abuzurile şi nedreptăţile comise de poliţi9ştii corupţi şi care provin din mediul miliţienesc al regimului Ceauşescu aşa cum provine şi Romică Gorgan.
În ce mă priveşte, articolele scrise sintetizează afirmaţiile petenţilor, completate fiind cu dreptul meu la opinie, drept de asemenea garantat de Constituţia României, este protestul meu de cetăţean care a luat act de comportamentul inadmisibil al unui funcţionar al statului care, prin activitatea sa, continuă să aducă mari prejudicii democraţiei şi statului de drept.
Referitor la emisiunea televizată Presa-n gura lu’ Rotundu, aceasta este o emisiune de comentariu tip pamflet şi se bazează pe informaţiile apărute în presa scrisă printată sau online. Constituţia României garantează libertatea de înfiinţare a tuturor genurilor de publicaţii şi emisiuni. Poliţistul Romică Gorgan nu pare să fi înţeles sensul unui pamflet bazat pe satira socială.
Când reporterul Antenei 1 l-a contactat pe Romică Gorgan în localitatea Vf. Câmpului pentru a-li expune punctul de vedere în direct la televizor, acesta a fugit şi s-a ascuns în casa situată peste drum de sediul Poliţiei şi l-a minţit la telefon pe reporter că ar fi în misiune. A văzut o ţară întreagă acele imagini care explică pe deplin caracterul total iresponsabil social al poliţistului.
Sancţionarea emisiunii Presa-n gura lu’ Rotundu de către Consiliul Naţional al Audio-vizualului cu „Avertisment” s-a făcut pe motiv că am comentat emisiunea difuzată pe Antena 1 fără acceptul producătorului, postul tv Antena 1 fiind un post comercial privat. Nici un moment nu s-a pus problema că fondul comentariului n-ar fi fost corect.
Solicit respingerea acţiunii introdusă de reclamantul Romică Gorgan ca nejustificată şi consider că stă în puterea de judecată a instanţei să acorde o reparaţie morală victimelor poliţistului prin a-i respinge acţiunea şi a-l obliga la plata cheltuielilor de judecată
Cer suspendarea judecăţii de faţă în temeiul art, 413 din Codul de procedură civilă până la soluţionarea dosarului penal nr. 391/P/2014 aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Îmi întemeiez prezenta întâmpinare pe dispoziţiile Constituţiei României invocate în conţinutul prezentei
În temeiul art 223 C.pr.c. cer judecata în lipsa mea
Depun întâmpinarea în 2 ex.
2.04.2018


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Belşugul gunoaielor şi sărbătoarea Paştelui
Ioan Rotundu
Evreul Vexler să ne umileşte în propria noastră casă
George, nepotul lui Jean Goilav, a revendicat ce-a mai rămas din moşia Rânghileşti
Ioan Rotundu
Șeful Direcției de filaje și interceptări din cadrul Poliției Române a fost schimbat din funcție
Proces generat de ambiţiile prosteşti ale primarului Gânga
Ioan Rotundu
Academia Română a rămas fără 3.400 hectare de pădure,
în urma unei acțiuni de executare silită solicitată de avocatul Lucian Pitaru
Klaus Iohannis anunță, la începutul săptămânii viitoare, decizia în privința cererii de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Koveși
Muzeul Iluziilor pentru prima oară în Botoşani
Bancul zilei: Tot paranormalul are şi explicaţii
Horoscopul zilei de 14.04.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 13.04.2018
Catrenul săptămânii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog