Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19272
De la 07 Ianuarie 2003
122904921

U.E. susţine integritatea teritorială a Basarabiei

  • 27 June 2008, 23:00
Presedintele Vladimir Voronin a primit o scrisoare comuna, semnata de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintele Republicii Slovenia, Danilo Turk, tara detinatoare a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, transmite Flux.md, preluat de Romanian Global News. In mesajul celor doi inalti oficiali europeni se arata ca Uniunea Europeana manifesta un interes activ fata de Basarabia in contextul Politicii Europene de Vecinatate si in baza Acordului de Parteneriat si Cooperare Uniunea Europeana–Republica Moldova, inclusiv prin eforturile de solutionare a diferendului transnistrean. „Toate statele membre ale UE, precum si Comisia Europeana, au subscris la aceasta politica”, se mentioneaza in scrisoare.
Demnitarii europeni au tinut sa-si reafirme principiul de baza al respectarii suveranitatii si integritatii teritoriale a Basarabiei, in cadrul hotarelor sale recunoscute pe plan international. „Acest fapt corespunde principiilor Actului Final al Conferintei pentru Securitate si Cooperare in Europa de la Helsinki, precum si ale Articolului 11 al Tratatului privind Uniunea Europeana”, se arata in mesaj.
Jose Manuel Barroso si Danilo Turk subliniaza faptul ca, pe parcursul anului trecut, au fost inregistrate progrese semnificative in relatiile Uniunea Europeana–Basarabia, inclusiv negocierea si intrarea in vigoare a Acordurilor de facilitare a regimului de vize si de readmisie, crearea Centrului Comun de Vize, acordarea Preferintelor Comerciale Autonome, precum si sporirea asistentei oferite Basarabiei de catre UE. „Precum ati subliniat in cadrul recentei vizite la Bruxelles, aceste realizari reprezinta beneficii tangibile pentru Republica Moldova si pentru cetatenii ei, intr-un vast ansamblu de domenii. Progresele persistente in implementarea reformelor de pe agenda Republicii Moldova, axate pe Planul de Actiuni moldo-comunitar din cadrul Politicii Europene de Vecinatate, vor contribui la mentinerea si consolidarea acestor beneficii”, conchid presedintele Comisiei Europene si presedintele Republicii Slovenia. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horia Brenciu, în căutare de vedete
Colectarea restanţelor nu se poate face de la rudele persoanelor decedate
Cum s-a răzbunat fostul Baltă pe actualul Ceplinschi
Patapievici, Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din Franţa
România reduce numărul de soldaţi români din străinătate
Victimele deportărilor staliniste din Basarabia nu-şi pot recupera averile
Comentariul comentariilor (CXLVII)
(Ioan Rotundu)
Oratorul şi antreprenorul de pompe funebre
Horoscop
Program Tele'M Botoşani
Vrea o mână de ajutor... să câştige un ban
Caz de incest la Stăuceni
100 de euro – motiv de scandal între profesori
Scandalagii din cimitirul Pacea au fost amendaţi
Obuze aflate pe punctul de a exploda
Apa Grup ne umflă facturile la apa meteorică
Incendiu în zona Cornişa
Peremiştii îşi plâng soarta
Şefa Loteriei Naţionale este nună mare la Botoşani
Distracţie la cote maxime pentru tudoreni
Activitatea de protecţie a plantelor nu prea este întrebată
Parcare cu plată pentru şoferii botoşăneni
Festival de muzică rock la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog