Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
483
De la 07 Ianuarie 2003
122886132

Un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Siutghiol din judetul Constanta

  • Trei persoane disparute, una resuscitata dar inca in stare grava. Putin probabil ca accidentul sa fi fost cauzat de conditii meteo nefavorabile
  • 15 December 2014, 23:00
Un elicopter SMURD s-a prabusit luni in Lacul Siutghiol, din judetul Constanta, iar la fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie si scafandri, anunta Mediafax. La bordul elicopterului se aflau patru persoane. Potrivit unui comunicat al MAI, la bordul elicopterului se aflau un pilot, un copilot, un medic si un asistent. Un membru al echipajului a fost scos din apa, resuscitat si transportat la spital, ceilalti trei sunt in continuare cautati de scafandrii militari.
Ora 19:05: Ministrul Apararii, Mircea Dusa: "In momentul de fata continua cautarile pentru a gasi epava si a vedea care este starea echipajului. Avem dotare corespunzatoare la fata locului. Scafandrii militari ii cauta pe cei disparuti."
Ora 19:00 Anuntul despre prabusirea elicopterului ar fi venit la ora 16:11, echipajul de urgenta ar fi ajuns pe malul lacului la 16:30 si la ora 16:45 barca cu echipajul de urgenta ar fi ajuns la locul scufundarii elicopterului - surse medicale pentru Hotnews.
Ora 18:40 Este putin probabil ca elicopterul sa se fi prabusit din cauza unor conditii meteo defavorabile, au declarat surse oficiale pentru Hotnews.Autoritatile nu stiu in acest moment care este cauza accidentului. Elicopterul respectiv avea aproximativ 400 de ore de zbor, fiind abia la a 7-a misiune medicala dupa ce trecuse din administrarea Consiliului Judetean Constanta in cea a SMURD.
Ora 17:50: Elicopterul care s-a prabusit luni in Lacul Siutghiol este un elicopter medicalizat cumparat de Consiliul Judetean Constanta in primavara anului trecut, in cadrul unui proiect finantat din bani europeni. Centrul de Investigatii Media scria, in luna noiembrie, ca desi i s-a cerut oficial sa-l introduca in sistemul SMURD, in beneficiul constantenilor si respectand toate cerintele proiectului european, presedintele de atunci al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, in prezent arestat, a respins oferta ca aparatul sa fie modernizat si operat gratuit de Inspectoratul General de Aviatie al MAI in cadrul flotei SMURD, preferand sa acorde un contract de 800.000 de euro pentru servicii de operare catre compania privata constanteana Romanian Air Services, cu baza la Tuzla. Conform unor documente obtinute de Centrul de Investigatii Media, elicopterul nu a facut, intr-un an si jumatate, nici macar un singur zbor medical. Dupa debarcarea lui Nicusor Constantinescu de la sefia institutiei, Consiliul Judetean Constanta a decis sa predea aparatul catre Inspectoratul General de Aviatie (IGAv) al MAI, pentru a fi introdus in reteaua SMURD si operat gratuit de pilotii Ministerului de Interne.
Ora 17:28: Persoana care a fost scoasa din apa si este resuscitata de aproximativ 40 de minute a inceput sa raspunda manevrelor de resuscitare si are puls. (Romania Tv)
Ora 17:24: Raed Arafat, secretar de stat in MAI care conduce Departamentul de Interventii in Situatii de Urgenta, a declarat la Romania Tv ca "In acest moment avem o persoana scoasa care este sub resuscitare si 3 persoane disparute. Operatiunile de salvare continua la momentul actual. Din pacate, cu cat trece timpul, sansele vor fi mai mici."
Ora 17:10: Un membru al echipajului elicopterului SMURD prabusit, luni dupa-amiaza, in Lacul Siutghiol a fost adus la mal cu o barca de catre echipajele de salvare care se afla la fata locului si continua interventia, a declarat managerul Ambulantei Constanta, Ionut Cealera, potrivit Mediafax. Persoana adusa la mal ar fi un medic, potrivit sursei citate.
Ora 17:04: Purtatorul de cuvant al Ambulantei Constanta: Prima victima, o asistenta medicala, a fost scoasa din apa si se incearca resuscitarea ei. Celelalte 3 persoane aflate la bord sunt cautate de scafandri, anunta televiziunile de stiri.
Ora 16:57: O sursa medicala a declarat pentru Hotnews.ro ca ar fi vorba despre 3 victime.
Ora 16:52: Patru persoane au scapat cu viata dupa ce un elicopter SMURD s-a prabusit, luni, in lacul Siutghiol din statiunea Mamaia, anunta Agerpres.
Accidentul aviatic ar fi avut loc in zona Butoaie. Pentru moment nu se stie daca in aparatul de zbor se aflau si pacienti sau doar echipajul SMURD, scrie Ziua de Constanta.

Din primele informatii, elicopterul venea de la Tulcea si s-a prabusit in lacul Siutghiol. Aparatul de zbor s-a scufundat, iar la fata locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri si scafandri.
Agentia de stiri HotNews


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caltaboş afumat
Bancul zilei: Proaspăt căsătoriţi
Anunţ URBAN SERV
Anunţ urgent SC MICROBUZUL
Horoscopul zilei
Penitenciarul Botoşani: Comunicat de presă
Sydney: Luarea de ostatici s-a terminat, dupa ce politia a luat cu asalt cafeneaua Lindt Chocolat
Antal Arpad: Daca premierul nu isi instruieste prefectii, in secuime se poate intampla ce a fost la Targu Mures in '90
Peste jumatate din memorandumurile prin care se solicita autonomie teritoriala in Harghita au fost anulate de instanta
Circa 800 de fosti si actuali salariati ai OMV Petrom, obligati sa restituie drepturi banesti
"Secretul e increderea prosteasca". A fost politist de frontiera, acum vinde case de milioane in Dubai si joaca cu Tom Cruise
Cu ce schimbari ale Codului Fiscal intram in 2015 In Monitorul oficial de
Cozmin Gusa acuza presiuni "greu de imaginat ale cuplului Ponta - Ghita
37 de perchezitii, 27 de milioane de euro prejudiciu din evaziune fiscala si alte infractiuni
tentativa esuata de fraudare a fondurilor europene - 20 de milioane de euro. Ministrul Teodorovici: Perchezitii au fost la o autoritate de management
Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, a fost trimisa in judecata in dosarul supraevaluarii unui teren
Inculpatilor li se cere plata a 61 mil euro
Botoşani: Ionică Nechifor a trecut la ameninţări
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog