Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Important
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12048
De la 07 Ianuarie 2003
122872115

Un militar roman a murit în Afganistan. Alţi 5 au fost răniţi

  • 30 March 2014, 23:00
Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat si alti cinci au fost raniti in duminica dimineata, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, in Afganistan, anunta Biroul de Presa al Ministerului Apararii Nationale (MApN) . Cei cinci militari raniti sunt sublocotenentul Ionut Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murarescu si caporalii clasa a III-a Marius Cristian Canuci, Marius Bogdan Radu si Eugen Valentin Patru.
Intr-un comunicat de presa se precizeaza ca acestia au fost victimele unui atac sinucigas cu un autovehicul incarcat cu exploziv care a intrat direct in masina de lupta.
Militarii romani executau o misiune de patrulare in comun cu fortele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operationala inaintata Mescall.
In urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost transportati cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din Kandahar.
Potrivit MApN, plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu avea 41 de ani, angajat al MApN din 2001, era casatorit si avea un copil. A mai participat la sase misiuni externe in Afganistan si Irak.
Traian Basescu a transmis un mesaj de condoleante familiei
Presedintele Traian Basescu, a transmis duminica un mesaj de condoleante la incetarea din viata a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, cazut la datorie duminica in timpul unei misiuni de patrula in Afganistan.
Textul mesajului:
"Am aflat cu durere, azi-dimineata, vestea incetarii din viata a plutonierului-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu, in timpul unei misiuni de patrula desfasurata duminica, 30 martie a.c, in Afganistan.
Plutonierul-major Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu si-a servit tara cu devotament si curaj inscriindu-se, astfel, in randul eroilor care, cu onoare, si-au dat viata servind sub drapelul national.
In aceste momente de tristete, imi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin Stefan Vulpoiu si transmit sincerele mele condoleante.
Transmit, de asemenea, multa sanatate militarilor raniti in aceeasi misiune de patrula si doresc sa le asigur pe familiile acestora ca militarii vor primi cele mai bune ingrijiri medicale."
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a transmis si el sincere condoleante familiei militarului decedat si urmareste cu atentie starea ranitilor.
In Afganistan, in prezent, sunt dislocati aproximativ 1.000 de militari. Din 2002, de cand Romania participa la reconstructia acestei tari, 23 de militari au cazut la datorie, iar alti aproximativ 130 au fost raniti in acest teatru de operatii, informeaza MApN. Pana in prezent, Armata Romaniei a pierdut 26 de militari in toate teatrele de operatii la care au participat si alti peste 140 au fost raniti.
Din 1991, aproximativ 40.000 de militari au fost dislocati in diferite zone de conflict pentru a participa la misiuni de mentinere a pacii, precizeaza MApN.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Bancul zilei: Dilema autorităţilor
Reţeta zilei: Drob de miel
Alune americane
Traian Băsescu a cerut sprijinul liderului PPE Joseph Daul pentru
ca Acordul de asociere dintre UE si Republica Moldova să se semneze pe 27 mai
Ne-ai păcălit, Dan Voiculescu! In loc de Ministerul Armoniei ai făcut Antena 3!
Tătarii din Crimeea vor autonomie în cadrul peninsulei
Ludovic Orban: PNL a scăzut la 10-12% in sondaje după ruperea USL
dar acum e pe un trend ascendent
Poliţia belgiană încearcă să cenzureze afişele pentru un spectacol de dans înainte de vizita Chinei
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.03.2014
Lumea lu' Rotundu: În lupta cu capitalismul
Botoşani/Flămânzi: La şcoala Tamba copiii de grădiniţă sunt terorizaţi
teroriştii sunt elevii de liceu cu un comportament de sălbatici
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 30.03.2014
Costele, şi ulciorul tău nu va mai merge de multe ori la izvor!
Liderul popularilor europeni confirmă că PNL isi pregăteşte trecerea la PPE
Dacă Occidentul acceptă lovitura de stat de la Kiev, atunci trebuie sa accepte o Crimee rusă
Victor Ponta: Reducerea CAS cu 5% are şanse foarte mari, dar nu înainte de vizita FMI şi CE
USL se poate reface dacă Antonescu nu va mai fi preşedintele PNL dacă aş fi preşedinte, categoric l-aş graţia pe Gica Popescu
Mândria de a fi băsist
Ioan Rotundu
Patimile pascale ale lui Victor Mihalachi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog