Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2594
De la 07 Ianuarie 2003
122888243

Un pas spre eliminarea birocraţiei

  • 15 March 2009, 23:00
Cadrele medicale botoşănene vor fi scutite de drumuri sau de aşteptări de luni de zile în cazul în care vor avea nevoie de o serie de documente pe care le pot obţine doar de la Ministerul Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii lansează o aplicaţie on-line prin care se vor primi şi procesa cererile pentru eliberarea de certificate, diplome şi adeverinţe. Programul va fi funcţional începând de astăzi, 16 martie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, pentru cele mai solicitate documente, iar în prima lună se va desfăşura în sistem pilot. De acest serviciu electronic vor beneficia cei peste zeci de mii de angajaţi ai sistemului sanitar, medici, farmacişti, asistenţi medicali, moaşe etc. Odată cu lansarea aplicaţiei se vor elimina 21 taxe aferente eliberării de documente şi se va implementa, în premieră, o bază de date electronică cu solicitanţii.

“Ministerul Sănătăţii nu va mai lucra în sistem anacronic, într-o birocraţie primitivă, hipercentralizată. Acest program este începutul sfârşitului umilinţei birocratice pentru angajaţii din sistemul de sănătate. Deşi nu este o noutate pentru o instituţie a secolului XXI, ea este un semnal că Ministerul Sănătăţii va trece cu structuri şi angajaţi în vremurile sale – ale eficienţei, debirocratizării şi ale respectului”, se menţionează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Pentru început, documentele care fac obiectul aplicaţiei electronice sunt certificate privind titlul şi gradul profesional pentru medic, medic dentist, farmacist, chimist, biolog, biochimist şi certificate de recunoaştere în afara graniţelor ţării a calificărilor însuşite în România. Până la sfârşitul anului vor fi incluse în programul electronic toate tipurile de certificate, diplome şi adeverinţe emise de către minister.

Sistemul, accesibil de pe site-ul www.ms.ro, permite solictanţilor să cunoască în orice moment situaţia dosarului depus şi, în cazul în care acesta este incomplet, actele care mai sunt necesare, fără a mai suna sau a se deplasa la minister. Asistenţii medicali şi medicii botoşăneni vor putea ridica anumite tipuri de documente pe care le-au solicitat direct de la Direcţia de Sănătate Publică judeţeană. Se va elimina astfel efortul deplasării pentru ridicarea documentelor. (Doina Marcu)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mâncare de urzici
Românul şi singurătatea
SC Locativa are de recuperat bani de la morţi
Cu ochii pe slujbaşii Primăriei!
Organele de ordine au dat iama în comercianţi
Oameni noi, planuri noi
Nu vor să răspundă la provocări!
Minorii botoşăneni fură pe capete!
Iubirea!
Plan la angajat şomeri
Bolnavii în stare critică nu vor mai fi purtaţi de la un spital la altul
Pensionarea femeilor, amânată cu trei ani
Azi se decide soarta sporurilor profesorilor
Topul prostiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog