Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3723
De la 07 Ianuarie 2003
83633568

Ungureanu şi Neamţu au căzut la pace şi pregătesc coagularea platformei de centru dreapta

  • 26 August 2012, 23:00
"Initiativa de Centru Dreapta" ar putea fi numele viitoarei aliante politice alcatuita din PDL, PNTCD, Noua Republica, Partidul Crestin Democrat si Initiativa de centru dreapta. Conducerea PDL si a PNTCD impreuna cu Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu si-au stabilit in acord pricincipiile si bazele platforme de centru dreapta, urmand ca in cursul saptamanii viitoare sa publice si manifestul.
Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca democrat-liberalii si viitorii parteneri politici au convenit criteriile de selectare a candidatiilor la alegerile parlementare si au infiintat o comisie care va analiza candidatii pe criteriile de integritate propuse de Monica Macovei. Totodata, Mihai Razvan Ungureanu intentioneaza sa se inscrie ca membru in Partidul Crestin Democrat, sustin sursele citate.
Asa cum anunta fostul premier Mihai Razvan Ungureanu in urma cu o saptamana, in componenta platformei de dreapta vor face parte Partidul Democrat Liberal (PDL), Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), Noua Republica, Partidul Crestin Democrat si Initiativa de Centru Dreapta.
Alianta electorala va fi condusa de patru co-presedinti si va candida pe liste comune la alegerile parlamentare.
Saptamana viitoare urmeaza sa fie lansat public manifestul fortele de centru drepta, iar in septembrie va fi inregistrata alianta electorala si la tribunal. Surse politicie au declarat pentru Hotnews.ro ca Mihai Razvan Ungureanu se va inscrie in urmatoarea perioada intr-un partid politic pentru a putea candida legal la alegerile parlamentare sub sigla viitoarei platforme de centru dreapta. Partidul Crestin Democrat este alegerea fostului premier, sustin sursele citate.
"Mihai Razvan Ungureanu trebuie a fie membru unui partid politic pentru a putea fi candidat in viitoare alianta electorala. Cum nu doreste sa se inscrie in PDL si nu mai exista timp efectiv pentru infiintarea unui nou partid politic se va inscrie intr-o formatiune politica deja infiintata, cum este Partidul Crestin Democrat", au explicat sursele Hotnews.ro.
Totodata, conducerea PDL alaturi de parteneri politici au stabilit ca viitorii candidati ai aliantei electorale pentru alegerile parlamentare sa fie nominalizati dupa mai multe etape. In prima instanta liderii de organizatii vor face propunerile de candidati catre conducerea centrala. Fiecare organizatie va face propunerile in functie de rezultatele obtinute la alegerile locale. Candidatii propusi de catre organizatii vor fi testati in sondaje de catre conducerea centrala a aliantei care va testa prin intermediul sondajelor notorietatea acestora. Dupa rezultatele sondajelor, candidtii eligibili vor avea nevoie de validarea comisiei de integritate.
In ceea ce priveste numele, sigla si sloganul aliantei de centru dreapta exista mai multe variante luate in calcul. Sursele Hotnews.ro sutin ca cea mai vehiculata varianta pentru numele aliantei este "Initiativa de centru dreapta. Alte nume luate in calcul sunt: "Polul de Dreapta" si "Actiunea de Dreapta. Sigla viitoarei aliante ar putea fi cea a Partidului Populara European dar cu mici modificari: pe un fond alb, o inima albastra, inconjurata de stelute aurii. Totodata o varianta de slogan propusa de Monica Macovei si Cristian Preda ar fi "Inima sus". Conducerea PDL va demara pe 26 august sondaje pentru testarea variantelor de titlu, sigla si slogan.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pierdere în câştig… la poker
O galerie de artă norvegiană a pierdut în poştă un Rembrandt0
pentru că a vrut să facă economie pe serviciile de curierat
Grecia trebuie să-şi demonstreze credibilitatea
Bugetul ICR a fost redus cu o treime la rectificarea bugetară
secretarul general al ICR: Situaţia este dezastruoasă
Un nou tip de dinozaur descoperit in sud-estul Frantei, botezat "dinozaurul ţigan"
datorită asemănării cu "verii" din România
A murit Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună
Barack Obama va sprijini Republica Moldova în conflictul transnistrean
Premierul Victor Ponta va merge luni la Cape Town, Africa de Sud
pentru a participa la Congresul XXIV-lea al Internaţionalei Socialiste
Dinamica economiei - Seceta
Mişmaşuri ţigăneşti
Ioan Rotundu
Se poate şi mai rău de atât
Ioan Rotundu
Observaţii la paranghelia sumner fest
Ioan Rotundu
Premierul Ponta l-a lăsat fără bani pe Ţurcanu
rectificarea bugetară l-a lăsat cu visteria goală
Botoşani: Ţurcanu s-a dus şi a venit de la Ponta precum în zicală
gropile de pe „drumul căruţelor” mai au de aşteptat
Botoşani: Ţurcanu vrea puteri depline pe fondurile pentru primării
PC caută ochelarii şi cremele de protecţie solară care au hibe
CAS Botoşani nu permite depăşirea numărului planificat de internări
indirect, medicii sunt obligaţi să nu mai facă internări, indiferent de urgenţa medicalăCAS vrea imposibilul: planificarea îmbolnăvirilor
Sute de vârstnici botoşăneni sunt executaţi silit de către bănci
Botoşani: 39 locuri de muncă pentru ingineri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă