Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8978
De la 07 Ianuarie 2003
122869045

Unul dintre cele mai mari nume ale programarii la nivel mondial vine la Bucuresti

  • 21 March 2017, 23:00
Andrei Alexandrescu, romanul considerat un guru al limbajului C++ si unul din creatorii noului limbaj D, va tine o prelegere pentru programatorii bucuresteni, pe 27 Martie la Halele Carol. Probabil un nume recunoscut pe orice continent pe care are loc dezvoltare de software, Andrei Alexandrescu este una dintre somitatile mondiale ale programarii. Prima sa carte, "Modern C++ Design", aparuta in Statele Unite in 2001, a fost inceputul unei serii de publicatii care l-au transformat pe Andrei in una dintre vocile definitorii a dezvoltarii, a ceea ce este, in momentul de fata, probabil cel mai important si folosit limbaj de programare.
Nevoia de modernizare a conceptelor folosite in scrierea de cod l-au dus pe Andrei dincolo de limitele limbajului C++ - limite impuse de mai bine de 30 de ani de standardizare si folosire. Incepand din 2006, el a devenit principalul participant la dezvoltarea limbajului D - impreuna cu creatorul acestui limbaj, americanul Walter Bright.
Aflat in Romania pentru o serie de workshop-uri interne la Electronic Arts Romania, Andrei va tine si o sesiune publica de training la Halele Carol.
"Tehnicile dezvoltate de Andrei pentru optimizare (dar nu numai) imbunatatesc modul in care noi la Electronic Arts privim design-ul de cod", impartaseste cu noi Alexandru Chica, Director Tehnic la Electronic Arts Romania. "Am decis sa adaugam si o parte publica in programul lui in Romania, iar asta pentru ca notiunile discutate se pot aplica cu succes in orice domeniu de dezvoltare software si, in plus, intalnirile cu el sunt foarte fun!"
Tema prelegerii e optimizarea codului C++ prin folosirea unor concepte si modele moderne de abordare a relatiei dintre codul scris si platforma hardware caruia ii este dedicata.
"Dupa ce cresterea pe care o vedem in procesare paralela se va plafona, va trebui sa ne intoarcem la codul serial. Un numar finit de lucruri se pot intampla in acelasi timp, iar cum modelul de procesare seriala vine cu limitari fundamentale, optimizarea codului pentru viteza de executie va deveni un element important pentru orice software. Din pacate, multa din "intelepciunea populara", cand vine vorba de optimizarea de cod, vine din conceptii invechite care nu tin seama de complexitatea extraordinara a design-ului platformelor de procesare pentru care scriem", este de parere Andrei Alexandrescu.
EA HARD/CODE (cum e denumit evenimentul) are loc pe 27 martie la Expirat, Halele Carol, incepand cu ora 18:30. Prelegerea se doreste a fi prima dintr-o serie de intalniri cu nume mari ale programarii pe care Electronic Arts Romania isi doreste sa le organizeze pentru comunitatea de dezvoltatori de software din Romania.
Pentru ca numarul de locuri este limitat, cei care doresc sa participe se pot inregistra pentru eveniment aici - http://bit.ly/hrdcde
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Al doilea om in stat, pacalit de un samsar de masini.
Suma uriasa pe care i-a trimis-o Tariceanu in schimbul unor poze
Ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, vizat de o ancheta a procurorilor
pentru angajarea fetelor sale minore ca asistente parlamentare
Un dragor maritim al Fortelor Navale va participa la un exercitiu multinational in Marea Mediterana
Klaus Iohannis: Am aprobat participarea Romaniei la grupul de lupta al NATO din Polonia cu 120 de militari
Adevarul: Razmerita primarilor PSD din Sibiu,
care-si acuza liderii organizatiei de matrapazlacuri/ Chiar nu vedeti ce vrea poporul? Nu va mai ajunge?
Nicusor Dan: Decizia USR este ferma, i-a fost transmisa invitatia lui Dacian Ciolos sa intre in partid
Ministrul Sanatatii: Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care facea transplant de plaman romanilor
Ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea a primit subventii UE si din bugetul national
in ultimii 3 ani in valoare de peste trei milioane de euro
Bancul zilei: Chip de a scăpa de nevastă
Horoscopul zilei de 22.03.2017
Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sare în apărarea ţiganilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog