Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9087
De la 07 Ianuarie 2003
77691792

Utilajele grele din Frumuşica, cumpărate printr-o ingenioasă „portiţă” legislativă

  • 10 August 2009, 23:00
Continuând tradiţia autoutilării începute recent de oraşul Flămânzi, parcul auto al Primăriei Frumuşica s-a îmbogăţit la rândul său, în ultimele săptămâni, cu două utilaje grele, un buldoexcavator şi un buldozer cu şenilă şi scarificator, ambele achiziţionate din Germania. Deoarece au existat voci care au comentat că achiziţionarea performantelor utilaje, făcută direct de la producător contra sumei de 45.000 de euro, a încălcat legislaţia, care prevede că pentru orice achiziţie mai mare de 15.000 de euro trebuie organizată obligatoriu licitaţie, am încercat să lămurim problema discutând cu primele două persoane „implicate” din Frumuşica, viceprimarul Dumitru Baciu şi primarul Costel Rădeanu..
„Am cumpărat buldozerul după ce am discutat cu un specialist care, vizitând comuna, ne-a spus la că drumurile noastre grele, în pantă, pline de bolovani şi cu şanţuri adânci săpate în pământ, avem nevoie neapărat de acest utilaj şi nu de autogreder. Specialistul a avut dreptate căci, pe lângă lucrările stradale sau cele din teren accidentat, buldozerul s-a dovedit extrem de util la închiderea gropilor de gunoi, ba chiar l-am împrumutat şi la Flămânzi pentru două zile, pentru câteva lucrări similare. Utilajele ne-au costat împreună aproape 45.000 de euro dar, pentru achiziţionarea lor, am făcut trei contracte separate, fiecare până în 15.000 de euro, unul pentru buldoexcavator, altul pentru buldozer şi altul pentru accesorii şi piese de schimb, deci nu am încălcat nici o legislaţie”, ne-a spus viceprimarul Baciu.
Am mai aflat că lucrurile au fost precipitate de închiderea gropilor de gunoi, care, conform normelor europene, trebuiau desfiinţate până la jumătatea lunii iulie, iar închirierea „agregatelor” din altă parte, pentru acest scop, ar fi costat Primăria Frumuşica aproape jumătate din costul buldoexcavatorului şi buldozerului. „În caz contrar eram nevoiţi să scoatem închiderea gropilor de gunoi la licitaţie, fapt care, am aflat din discuţiile purtate cu alţi primari, ne-ar fi costat peste un miliard de lei vechi. Am solicitat Consiliului Local achiziţionarea lor în regim de urgenţă, cumpărarea a fost aprobată şi în câteva zile le-am şi adus. Am mai avut un avantaj căci, cumpărându-le direct din Germania, nu am mai plătit pe ele TVA”, a completat primarul Rădeanu. Şi pentru că nemţii sunt, după cum se ştie, foarte serioşi, plata s-a făcut abia după ce utilajele au ajuns la Frumuşica şi au fost probate timp de o săptămână. Mai mult, furnizorul a asigurat utilajelor, prin contract, o garanţie de un an, precum şi service, în caz de necesitate, printr-o firmă din Bacău.
„Am făcut o treabă foarte bună şi cu buldozerul acesta solid o să facem toate drumurile în pantă din comună, care nu s-au putut reabilita cu autogrederul. Cum arată acum Satul Nou, aşa vreau să arate Frumuşica în următorii doi-trei ani”, a concluzionat primul edil al comunei Frumuşica. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pagini Mobile, lansează primul catalog al firmelor pe telefonul mobil
Comunicat FSLI
Dana Rogoz şi-a schimbat look-ul
Doar două şcoli din Flămânzi, din patru, îşi vor păstra personalitatea juridică
20 de kilometri de drum ecumenic Rădeni-Balş
Oraşul Flămânzi va avea propria scenă pentru mitinguri şi spectacole
Test de funcţionare a coaliţiei PDL - PSD
Nedumerirea pruncului
Horoscop
Vă invită la un masaj tailandez
Artiştii populari sunt mai interesaţi ca niciodată să păstreze vechile meşteşuguri
Locuinţa primarului Flutur spartă de hoţi
cartierul rezidenţial Alfa Land nu mai prezintă siguranţă
Copiii botoşăneni s-au jucat de-a pompierii!
Georgieni opriţi din drumul ilegal spre Uniunea Europeană
Adevărata Românie (II)
scandal pe seama Cimitirului vesel
Recorectarea lucrărilor de la bac a dat la iveală multă generozitate
Tot mai multe fântâni au apă cu nitriţi şi produc intoxicaţii
Instruire pentru prevenirea malpraxisului
Asistenţii medicali nu acceptă salarii dijmuite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă