Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5067
De la 07 Ianuarie 2003
122890716

Va lovi Occidentul elita rusă în cel mai sensibil loc?

  • 2 September 2008, 23:00
Potrivit unor jurnalisti din presa ruseasca si ucraineana, ca urmare a agresiunii Rusiei in Georgia, Occidentul ar putea verifica conturile tuturor stabilor din Kremlin. Averea lui Putin este estimata la 40 mlrd de dolari americani, informeaza Presa.md, preluat de Romanian Global News si semnat de Octavian Sergentu. Fostul consilier al ex-presedintelui Georges Bush Sr. David Rivkin, cel mai adecvat raspuns la interventia Rusiei in Georgia ar consta in initierea verificarii investitiilor si acumularilor de capital in Occident a liderilor elitei de guvernamant a Rusiei. Polittehnologii rusi estimeaza situatia financiara personala a lui Vladimir Putin a fi in jur de 40 miliarde de dolari americani.
O parte din aceasta este introdusa in actiuniile Gazprom sau Surgutnefti, dar si a companiei petroliere elvetiene Gunvor, venitul anula al careia consta 8 miliarde de dolari americani. Paul Volcker, in anul 2004, cand a desfasurat o investigatia sub mandat ONU si a publicat un raport ce viza efectele negative din cadrul programului “petrol contra hrana”, a considerat printre cei vinovati, care majorau cotele si revindeau petrolul fara a plati impoyite, si firmele off-shor Gunvor ?nternat?onal si Gunvor Energy, care au achizitionat circa 3 mln.tone de petrol irakian in valoare de 550 mln dolari. Ambele firme apartin unuia din apropiatii lui Putin si nu au fost penalizate.
Publicatia germana Die Welt scria la 12 noiembrie 2007 ca banii sai Putin ii pastreaza nu doar in actiunile celor trei companii, dar si in Italia sau Spania, in jur de 20 mlrd.dolari, despre care a mentionat Paul Joyal sau Alexandr Litvinenko.Vladimir Putin este suspectat de o parte din juranlistii rusi ca ar conturi financiare, minimum in sase banci: doua nemtesti, elvetiana, spaniola, cipriota. Nemtii s-au interesat demult de firma ruso-germana SPAG (St. Petersburg ?mmob?l?en und Bete?l?gungs AG), implicata in investitii masive in imobiliare.intr-un interviu aparut in “Kommersant” din aprilie 2004, intervievatul Vladimir Barsukov (Kumarin) care era legat de acest proiect investitional-imobiliar afirma ca Putin are 800 sau 1800 de astfel de firme..Kumarin a fost vice-presedintele companiei petroliere PTK din Sankt-Petersbur, in anii 1998-199, care a facut un salt ascendent, cand adjunctului primarului era nimeni altul decat Vladimir Putin, care i-a asigurat companiei monopolul in asigurarea cu carburanti pentru transportul primariei.Despre multe relatii si o adevarata „caracatita” in care marele papusar este Vladimir Putin scrie in aceste zile presa ucraineana. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ela Prodan s-a căsătorit c-un oficial
Magda s-a plimbat la Acropole şi şi-a sărbătorit ziua de naştere în Portugalia
68 de ani de la Dictat. Mărturii despre masacrele de la Ip şi Trăznea
Nou atac al Rusiei împotriva intereselor româneşti în Basarabia
Comunitatea românească din Ucraina trage încă un semnal de alarmă
Ziua Porţilor Deschise
Prinşi la furat din autoturisme
Nebunie la Ministerul Sănătăţii
Vaccinul Silgrad care se va administra elevelor de clasa IV, poate duce la…DECES
ElectroFish ajunge în Justiţie !
Doi poliţişti acuzaţi de practici mafiote: au torturat până la moarte un nemţean
Program Tele'M Botoşani miercuri, 3 septembrie
Riscă 15 ani închisoare pentru două căruţe de lucernă
Încearcă să obţină fondurile necesare reabilitării Casei de cultură
Un general gras şi împuţit
Horoscop
Este tânără, 20 de ani, vrea să muncească
Drumul spre “Serbările pădurii”, un drum al ruşinii
Oprişanu zice că vom plăti la tomograf, dar extrem de puţin
Medicii de familie, din nou la control
S-au obişnuit cu amenzile, nu le pasă!
Vor putea urma clasa a IX-a în şcolile de arte şi meserii
Vor să-şi mute casele din Botoşani
Şocul... Stolo
Un drept la replică… nepublicabil
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog