Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12165
De la 07 Ianuarie 2003
108548806

Valentin Mircea a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei

  • 10 October 2013, 23:00
Presedintele Traian Basescu a semnat in data de 4 octombrie decretul eliberarii din functie, ca urmare a demisiei, a lui Valentin Mircea, vicepresedinte al Consiliului Concurentei, conform unui anunt publicat in 8 octombrie in Monitorul Oficial. Valentin Mircea si-a anuntat public intentia de a demisiona din cadrul autoritatii in 19 septembrie, pe fondul unei nemultumiri fata de anumite atitudini ale institutiei.
Valentin Mircea a anuntat in data de 19 septembrie pe blogul personal ca a decis sa ia o pauza de la Consiliul Concurentei, dupa o activitate de 4 ani si jumatate, inceputa in mai 2009. Printre motivele de ordin personal enumerate de acesta se numara si "o anumita nemultumire personala fata de starea de lucruri din prezent din Consiliul Concurentei si fata de anumite atitudini ale institutiei, care nu corespund, cred eu, misiunii acesteia, procedurilor aplicabile si principiilor mele personale".
Valentin Mircea a devenit vicepresedinte al insitutiei in decembrie 2011, propus de Guvern si numit de Presedinte, pentru un mandat de 5 ani.
Contactat de HotNews.ro acesta a declarat:
"Mi-am anuntat luni (16 septembrie) demisia din cadrul Consiliului Concurentei, dar aceasta nu este inca operationala avand in vedere ca trebuie asigurata tranzitia in vederea finalizarii cazurilor de investigatie pe care le-am gestionat.
Sper ca pana la finalul acestei luni sa se incheie aceasta tranzitie si sa-mi prezint efectiv demisia, care va intra in vigoare imediat dupa publicarea decretului in Monitorul Oficial. Activitatea Plenului Consiliului Concurentei, autoritatea decizionala a institutiei, nu va fi afectata".
"Pentru numirea unui inlocuitor", a mai spus acesta, "Colegiul Consultativ va face o propunere, Guvernul emite un aviz cu privire la acea persoana, dupa care in Comisiile juridice si economice din Senat si Camera Deputatilor se analizeaza respectivul candidat, iar apoi se inainteaza Presedintelui Romaniei care emite sau nu decretul de numire a acelei persoane".
Valentin Mircea a fost consilier de concurenta in cadrul Consiliului Concurentei in perioada mai 2009 - decembrie 2011. Este licentiat in drept al Universitatii din Bucuresti si detine o diploma de studii generale in dreptul francez la Universitatea Sorbona. In anul 2004 a infiintat firma de avocatura Mircea si Asociatii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gastronomie: Murături asortate
Horoscop
Bancul zilei: Control ginecologic la şcoală
Primarul UDMR din Borsec DISCRIMINEAZĂ ROMÂNI pe criterii etnice
Scrisoarea în care Berceanu cerea transferul licenţei la Gabriel Resources a dispărut
Dan Şova a reclamat la DNA ca reprezentantul unei companii ar fi vrut să îl mituiască pentru un contract
Cerşitul, amendat cu 1.500 de euro in Madrid
Senatorul PNL Cristian Bodea avertizează primarii să se orienteze spre fonduri europene
România este în comă financiară
Din 2015, admiterea la liceu se va face cu medie de minimum 5
grădiniţa va fi obligatorie de la 5 ani
Botoşani: Societatea condusă de Costel Botez este putred de datoare
Călin Roman, care ar fi încercat să-l mituiască pe ministrul Sova, este director al Selina
patronul companiei neagă acuzaţia: Dacă aveam astfel de intenţii, mergeam şi discutam eu
Zăngănit periculos de metal prin preajma primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă