Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7037
De la 07 Ianuarie 2003
122867104

Valer Dorneanu, criticat de CSM pentru declaratii legate de decizii ale instantelor

  • Bogdan Mateescu: Este absolut revoltatoare aceasta declaratie din partea presedintelui CCR
  • 17 October 2017, 23:00
Membrii Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) au criticat, marti, in plen, declaratii facute la un post de televiziune de catre presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Valer Dorneanu, care a vorbit despre decizii ale instantelor in care s-ar simti influenta politica, CSM considerand ca acestea afecteaza independenta sistemului judiciar, potrivit news.ro.
Declaratiile care au generat criticile CSM au fost facute de Dorneanu intr-un intrerviu la B1TV, unde acesta a spus: "Sa nu se supere colegii mei din justitie, dar nu as vrea sa numar in cate cazuri se simte influenta politica asupra unor hotarari judecatoresti comune si in cate la noi". In interviul acordat la inceputul lunii octombrie, Dorneanu s-a referit si la dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Prodana si de fosti angajati ai DGASPC Teleorman. La un moment dat, Valer Dorneanu l-a intrerupt pe reporter si a continuat: "...dosarul in care e acuzat ca a angajat niste persoane la... Pai ce, asta-i coruptie? Asta-i abuz in serviciu".
"Am solicitat apararea independentei sistemului judiciar si insist sa analizati cu maxima atentie. Declaratiile nu sunt izolate, de data aceasta sunt ale presedintelui CCR. Personal, aveam pretentii mult mai mari. Mi se par foarte grave aceste afirmatii. (...) Indicatii generice cum ca exista hotarari judecatoresti din care transpare opinia politica mi se par absolut revoltatoare. Nu as vrea ca nimeni niciodata sa inteleaga ca judecatorii romani fac politica prin actul care constituie menirea existentei noatre. Este absolut revoltatoare aceasta declaratie din partea presedintelui CCR", a declarat Bogdan Mateescu, membru al CSM, cel care a si solicitat suplimentarea ordinii de zi cu acest subiect.
Membrii CSM au discutat si despre posibilitatea de a sesiza Inspectia Judiciara in acest caz.
Judecatoarea Andrea Chis a afirmat ca sesizare Inspectiei Judiciare se face atunci cand i se imputa ceva unui judecator sau unui procuror, nu cand sunt acuzatii care afecteaza intregul sistem judiciar.
"Aici nu i se imputa ceva unui judecator, este ceva venit impotriva intregului sistem, pentru ca ceea ce se imputa este ca avem hotarari judecatoresti la care se simte influenta politica. Atunci cand este vorba despre apararea independentei sistemului judiciar ca intreg, cum este in aceasta situatie, nu vad ce atributii ar avea Inspectia, pentru ca atributia apararii independentei apartine exclusiv CSM. Inspectia Judiciara nu are ce investigatii sa faca, pentru ca nimeni, nici domnul presedinte al CCR nu contesta ca a facut aceste afirmatii. Cum calificam aceste afirmatii, este atributul exclusiv al CSM¬, a declarat Chis.
CSM urmeaza sa ia o decizie in acest caz.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatii au respins cererea DNA de urmarire penala a Rovanei Plumb
Fostul ministru: "Se incearca demonizarea PSD, intoarcerea votului popular"
Unde esti, Basescule? Ochii plansi ai PSD vor sa te vada
Dragnea, despre votul in cazul Rovanei Plumb:
Este o expresie ca oportunitatea apartine decidentilor/ In 2015, Dragnea spunea ca i se face "rau fizic" sa decida "destinul unui om"
Ministrii Paul Stanescu, Felix Stroe si Marius Nica au depus juramantul.
Klaus Iohannis nu a transmis niciun mesaj in timpul ceremoniei
Ce redevente vor plati Exxon, OMV, Lukoil si celelalte companii care vor scoate gaze din Marea Neagra.
Plus: cati angajati romani trebuie sa aiba, ce avize sunt necesare si ce amenzi primesc institutiile care nu dau autorizatiile la timp
Ecouri la violenţa practicată în :Şcoala Tudora venite de la Madrid
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Inexistenţa existenţei dorite
Horoscopul zilei de 18.10.2017
Reactia Ambasadei SUA dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea DNA in cazul Rovanei Plumb:
Nu trebuie sa se faca abuz de imunitatea parlamentara pentru a apara pe cineva de raspundere
Cum mi-a asigurat poliţistul Gorgan pază personală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog