Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23234
De la 07 Ianuarie 2003
120878847

Valoarea totala a productiei din agricultura Romaniei din 2014: 74,524 miliarde de lei

  • 15 October 2015, 23:00
Valoarea totala a productiei din agricultura Romaniei a fost anul trecut de 74,524 miliarde de lei lei, cele mai mari valori inregistrandu-se in regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, iar cele mai mici in regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, regiune agricola de mica importanta, au transmis joi oficialii Statisticii. In ceea ce priveste valoarea serviciilor agricole, aceasta este in general nesemnificativa, in anul 2014 contribuind cu numai 1,3 % la valoarea productiei ramurii agricole la nivel national.
Structura valorii productiei ramurii agricole in anul 2014 este asemanatoare cu cea din anul precedent. La productia vegetala ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare Sud-Muntenia (19,7%), Sud-Est (17,7%) si Nord-Est (16,3%), iar la productia animala revine regiunilor de dezvoltare Nord-Est (18,7%), Sud-Muntenia (15,9%) si Sud-Est (15,1%).
Valoarea productiei ramurii agricole reprezinta expresia valorica a volumului tuturor produselor agricole, fara pierderi si intraconsum, obtinute intr-un an, a serviciilor agricole executate contra unui tarif sau pe baza de contract, precum si a activitatilor secundare neagricole neseparabile.
Intraconsumul se refera la cantitatile de produse agricole obtinute si consumate in cadrul aceleiasi unitati, in aceeasi activitate agricola si in acelasi an calendaristic (semintele utilizate la insamantarile din toamna anului, strugurii utilizati in productia de vin a unitatilor agricole care nu dispun de instalatii industriale de vinificatie, ouale puse la incubat, laptele utilizat pentru hrana animalelor, laptele transformat in derivate - produse obtinute din prelucrarea laptelui).
Activitatile secundare neagricole neseparabile sunt cele legate direct de productia agricola si nu pot fi separate de activitatea agricola principala din punct de vedere al costurilor (exemplu producerea branzeturilor in ferma zootehnica).
Evaluarea productiei vegetale si animale in preturi curente s-a facut cu preturile medii de baza pe tara (preturile producatorului la care se adauga subventiile pe produs si se scad impozitele pe produs) pentru fiecare produs in parte
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Raport pe 2014 al Ministerului Finantelor privind companiile de stat
Romgaz este cea mai profitabila societate de stat, iar Complexul Energetic Oltenia are cea mai mare pierdere
Premiera: China are mai multi miliardari decat SUA
Capela liceală, locul ude se va lua de acum Bacul
Ioan Rotundu
Germania: Un "agent triplu" al serviciilor secrete este judecat pentru inalta tradare
PNL propune comisie parlamentara de ancheta pentru construirea "de mantuiala" a autostrazii Sibiu-Orastie
Parlamentul de la Chisinau a votat pentru ridicarea imunitatii lui Vlad Filat
Fostul premier poate fi arestat / Moldova, ca-n Vestul Salbatic: rusofilul Usatii promite recompensa un Mercedes politistului care il va aresta pe Filat
Horoscopul zilei de 16.10.2015
Bancul zilei: Întâlnire pe nevăzute
Reţeta zilei: Ketchup de roşii si ardei roşii
Papa Francisc: Oamenii trebuie sa inceteze sa idolatrizeze banii
Botoşani: La Mănăstirea Zosin oile şi vacile au mai mare trecere decât credinţa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă