Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8980
De la 07 Ianuarie 2003
122869047
Vasile Cepoi:

Prin noua lege a sănătăţii vrem să introducem taxa pe fast food şi pe berea cu alcool

  • 17 May 2012, 23:00
Ministrul Sanatatii a anuntat, joi, ca prin noua lege a sanatatii ar putea fi introdusa taxa pe fast food si pe berea cu alcool, intrucat este vorba despre o alimentatie nesanatoasa, care creste morbiditatea pe anumite boli si, respectiv, de un produs alcoolic:
"Prin noua lege incercam introducerea taxei pe produsele nesanatoase tip fast food care aduc prejudicii sanatatii si, de asemenea, pe berea cu alcool", a spus Vasile Cepoi, citat de Mediafax.
Vasile Cepoi a precizat insa ca este vorba despre proiectul legii sanatatii, aflat in curs de elaborare, iar aprobarea acestei propuneri este o decizie politica: "Exista o morbiditate crescuta pe anumite boli cauzate de alimentatia nesanatoasa si ar fi firesc ca aceste produse sa fie suprataxate pentru a reduce consumul lor.
De asemenea, berea este produs alcoolic si, asa cum celelalte produse alcoolice sunt suprataxate (taxa pe viciu), e firesc ca si berea cu alcool sa intre in aceasta categorie". Introducerea taxei pe fast food a mai fost in atentia autoritatilor si in 2011, insa, dupa mai multe dezbateri contradictorii, a fost amanata, pe motiv ca este foarte greu de implementat.
Ministrul Sanatatii din acea perioada, Cseke Attila, declara in aprilie 2011 ca Ministerul Sanatatii nu a avut un proiect in acest sens, ideea privind taxa pe fast food aparand intr-o conferinta de presa, ca solutie la cresterea sumelor la bugetul de stat.
Ministerul Sanatatii intentiona atunci sa introduca taxa pe fast food pentru sustinerea programelor nationale de sanatate.
Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel spunea atunci ca lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma si apa minerala.
Patronatele atentionau insa ca introducerea taxei pe fast food ar putea duce la cresterea pretului alimentelor in medie cu peste 20 la suta, dar si la disponibilizarea a 36.000 de salariati, respectiv 20 la suta din personalul din industria alimentara.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Carocatura zilei
Bancul zilei: Mare escrocherie
Spania confirmă re-întoarcerea în recesiune
Costurile ieşirii Greciei din zona euro: 1 trilion de dolari
Taxa pe prostime
Ioan Rotundu
Botoşani: Prefectul cere combaterea evaziunii fiscale
Primarul Mazăre şi Diaconescu vin la Botoşani în aceeaşi zi
PSD vine cu o nouă găselniţă electorală
poate, poate îi va prosti pe botoşăneni să voteze cu Portariuc
„Noaptea muzeelor” aduce surprize botoşănenilor
Maşină incendiată pe strada Bucovina
Ieri a fost Ziua Internaţională de Luptă împotriva Hipertensiunii arteriale
Medicii botoşăneni salută scumpirea berii de către USL
Ministrul interimar al Educaţiei promite indemnizaţii majorate
Se aşteaptă deblocarea posturilor din Sănătate
Îl văd mult prea mult pe domnul Ponta la televizor
nu ştiu când mai stă la Palatul Victoria
Ambasadorul SUA spune că plătim prea mult pentru hgaze
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog