Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23429
De la 07 Ianuarie 2003
122883496

Vasile Cepoi aflat în conflict de interese şi suspectat de infracţiuni cu fonduri UE

  • 25 September 2012, 23:00
Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat ca nu are nimic de ascuns si ca se va prezenta fara rezerve in fata anchetatorilor pentru a-si prezenta si sustine punctul de vedere in cazul acuzatiilor care i-au fost aduse de catre ANI privind conflictul de interese si infractiuni legate de fonduri UE, potrivit Mediafax.
Premierul Victor Ponta a declarat, raspunzand unui intrebari, ca i-a cerut ministrului sa lamureasca "imediat" la Parchet acuzatiile si ca, daca acestea se confirma, isi va pierde functia.
"Se confirma, isi pierde functia. Eu i-am cerut domnului Cepoi sa se duca imediat la parchet sa lamureasca lucrurile, sa mearga sa dea toate detaliile", a declarat Ponta jurnalistilor, dupa conferinta de presa de la Ministerul Economiei.
Guvernul a informat, marti, ca Vasile Cepoi se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere in cazul in care este acuzat de ANI si isi va pierde pozitia de ministru daca se va ajunge la o decizie definitiva care sa confirme acuzatiile.
Ministrul Vasile Cepoi a precizat ca nu are nimic de ascuns si se va prezenta in fata anchetatorilor pentru a-si prezenta si sustine punctul de vedere in cazul acuzatiile care i-au fost aduse de catre ANI, priuvind un posibil conflict de interese si infractiuni legate de fonduri europene.
"Am respectat intotdeauna legea atat in calitate de medic, cat si in functiile pe care le-am detinut in administratia publica locala si centrala. Atunci cand nu am stiut interpreta legea, am consultat specialistii in domeniul juridic, asa cum s-a intamplat si in acest caz. Nu am nimic de ascuns si, ma voi prezenta, fara rezerve, la institutiile abilitate pentru a-mi prezenta si sustine punctul de vedere", a spus Vasile Cepoi, citat intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.
Ministrul a subliniat ca nu a tinut secreta participarea lui ca expert in proiectul "Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania", derulat in baza Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Mai mult, Vasile Cepoi a precizat ca a facut publica participarea lui in proiect inca din luna decembrie 2011, cand a discutat subiectul chiar cu reprezentantii mass-media.
"Comunicatul Agentiei Nationale de Integritate anunta o suspiciune de incalcare a legii. Nu sunt de acord cu aceste metode de comunicare si, consider ca ANI a incalcat principiul confidentialitatii pe care il sustine chiar in comunicatul de presa. Ma consider sanctionat de catre ANI in mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectata iremediabil inainte de a se pronunta un verdict in acest sens. Din aceste considerente, imi rezerv dreptul de a actiona in justitie ANI pentru afectarea imaginii publice si neacordarea prezumtiei de nevinovatie", a mai spus Vasile Cepoi.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Feldman creştinul
Horoscop
Botoşani: Condamnat la închisoare cu suspendare, candidat din partea PNL la Parlament
Indemnizaţia de creştere a copilului revine de la 75% la 85% din venitul net de la 1 octombrie 2012
“Vom discuta despre plagiatul premierului la Conferinţa cercetătorilor din diaspora"
De ce scuipă venin golanul personal al lui Putin?
Ecaterina Andronescu va conlucra cu Biserica pentru îmbunătăţirea programei de religie
Creşterea economică a zonei euro în 2012 revizuită în scădere
Monica Iacob Ridzi si-a prezentat, în plenul Camerei, demisia din PDL
Dan Diaconescu nu va putea participa la privatizarea CFR Marfă decât asociat cu firme sau fonduri
Ţigări ascunse în plafonul maşinii
Câinii din cartierul ANL Cişmea mor în chinuri groaznice
cineva a împrăştiat otravă prin tot cartierul
Botoşaniul se înfrăţeşte cu americanii li cu ucrainenii
Satele de la graniţă vor fi protejate de inundaţii
Forum economic transfrontalier cu oameni de afaceri botoşăneni la Suceava
Botoşani: Portariuc ne-a pricopsit cu un Forum de anvergură
Directorii de şcoli par să-i prefere la catedră pe pensionari, nu pe tineri
Programul „Casa Verde” este la mare căutare
Val de nemulţumiri pentru că tomograful a fost scos din funcţiune
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog