Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25305
De la 07 Ianuarie 2003
122885372
Vasile Gherasim către magistraţii dorohoieni:”

Furaţi cu legea în mână şi în numele ei”

  • Ioan Rotundu
  • 7 February 2018, 23:00
În reportajul intitulat „Nedreptatea strigătoare la cer făcută familiei Posteucă” am arătat cum dorohoianul Victor Vatamanu a încercat să i-a cu japca un teren în suprafaţă de 1.440 mp aflat în proprietatea legală a vecinului săi Constantin Posteucă. Procesul a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti iar judecătorii au stabilit că actele folosite în proces de către Victor Vatamanu sunt plăsmuite, viclene şi n-au valoare juridică, soluţie definitivă şi irevocabilă dată de ÎCCJ în anul 2000.
După 10 ani, adică în anul 2010, fiul lui Victor Vatamanu, Dan, intră în proprietatea lui Constantin Posteucă şi ocupă suprafaţa de teren de 1.440 mp. Familia Posteucă îl mandatează pe fostul primar al municipiului Dorohoi, Vasile Gherasim, s-o reprezinte în instanţa de judecată pentru că în calitatea sa de fost primat cunoaşte foarte bine situaţia juridică a respectivului teren.
Aşa a apărut pe rolul Judecătoriei Dorohoi dosarul nr. 762/222/2010 iar Dan Vatamanu depune în susţinerea sa exact aceleaşi acre pe care le-a folosit în urmă cu 10 ani tatăl său Victor Vatamanu, acte declarate nule de către ÎCCC. Judecătoarea Carmen Lenuţa Abdulaki consideră actele depuse de Dan Vatamanu ca fiind adevărate, ignorând falsitatea lor constatată de ÎCCJ, şi dă dreptate lui Dan Vatamanu ca fiind proprietar pe terenul în suprafaţă de 1.440 mp.
În faţa unei astfel de soluţii total nedrepte, familia Posteucă, prin mandatatul Vasile Gherasim, depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi şi arată că Dan Vatamanu s-a folosit de documente false, viclene pentru a deveni proprietar pe un teren care n-a aparţinut niciodată familiei sale.
Din acest moment, mafia care domină poliţia şi justiţia dorohoiană îşi face prezenţa în toată splendoarea forţelor sale oculte pentru a-l apăra pe Dan Vatamanu, profesor de sport şi fost director de şcoală care şi-a făcut relaţii prieteneşti în interiorul acestor două instituţii
.Plângerea penală a ajuns la agentul judiciar Dorin Moisa care în urma cercetărilor efectuate în dosarul nr. 1356(P/2010 concluzionează că Dan Vatamanu s-a folosit de documente incorecte din punct de vedere juridic. Numai că prim-procurorul Nicoleta Arpinte îi spune că trebuie dată dreptate lui Dan Vatamanu.
Aşa s-ajuns ca cercetarea să fie refăcută iar comisarul şef de poliţie din acea vreme. Marcel Prichici, prieten cu Dan Vatamanu care era văzut zilnic în biroul lui Prichici, să dea dreptate lui Vatamanu. În graba mare, prim-procurorul Nicoleta Arpinte emite ordonanţa nr. 311 din 17 iulie 2011 şi clasează plângerea penală împotriva lui Dan Vatamanu pe motiv că nu are nicio vinovăţie.
Agentul de poliţie Dorin Moisa l-a atenţionat pe Gherasim că va avea de luptat cu corupţia din instituţie şi justiţie dar fostul primar spera ca dreptatea să învingă. A contestat ordonanţa la Judecătoria Dorohoi, iar judecătorul Ioan Muraraşu a respins contestaţia ca nefondată prin sentinţa penală nr. 238 din 30 o0ctombrie 2011.
Pentru că în acest interval de timp al judecăţilor Dan Vatamanu a intrat în terenul revendicat, la 20 iulie 2011, Constantin Posteucă depune plângere la Parchet pentru că Dan Vatamanu i-a tulburat posesia. Plângerea o rezolvă prim-procurorul Nicoleta Arpinte tot în interesul lui Dan Vatamanu prin ordonanţa din 27 octombrie 2011.
Şi în prima şi în a doua ordonanţă s-a precizat că pentru actele depuse de Dan Vatamanu nu s-a putut stabili dacă au fost falsificate. Nici nu era nevoie pentru că acest lucru l-a stabilit ÎCCJ în anul 2000, numai că magistraţii dorohoieni n-au vrut să ia în considerarea decizia ÎCCJ, contrar oricărei proceduri judecătoreşti.
„Al patrulea dosare care, la fel, a trecut alterat şi golit de adevăr prin acest malaxor infestat de virusul corupţiei a fost dosarul nr. 3150/222/2015, în muşamalizarea căruia, la fel, a fost implicat acelaşi procuror prezent la şedinţa de judecată din data de 4.02.2015, în care, deşi am spus clar că în această cauză se fură cu legea în mână şi în numele ei, în mod impasibil, cu dispreţ făţiş a propus respingerea plângerii”. – arată mandatatul Vasile Gherasim în reclamaţia adresată celor de la DIICOT în numele familiei Posteucă.
Ca să scurtez finalul acestei sarabande a dosarelor care au stat pe masa procurorilor şi judecătorilor dorohoieni, mă opresc la ultima încercare a familiei Posteucă de a i se face dreptate.
La Judecătoria Dorohoi s-a depus o acţiune civilă prin care să se constate că actul de vânzare-cumpărare întocmit la Notariatul de Stat Cluj în anul 1960, act prin care Mihai Posteucă, tatăl lui Constantin Posteucă, a cumpărat de la mătuşa sa Aglaia Şoltuz casa şi terenul aferent contra sumei de 11.000 lei. Această validare a actului printr-o sentinţă judecătorească ar fi pus capăt tuturor acţiunilor civile şi penale dintre Constantin Posteucă şi Dan Vatamanu, dreptatea fiind clară şi indubitabilă de partea Vioricăi Posteucă pentru că între timp lui Constantin Posteucă a decedat.
Acţiune ajunge să fie judecată de judecătoarea Lenuţa Oanea care s-a arătat foarte deranjată că Vasile Gherasim reprezintă interesul familiei Posteucă în detrimentul lui Dan Vatamanu şi respinge acţiunea ca neîntemeiată.
Tribunalul Botoşani şi Curtea de Apel Suceava constată că sentinţa Judecătoriei Dorohoi este nedreaptă faţă de Constantin Posteucă şi cere rejudecarea. Ciudat, dosarul este rejudecat tot de Lenuţa Oanea care din nou constată că acţiunea lui Posteucă este nejustificată. Se reia drumul contestaţiilor şi din nou instanţele superioare dispune refacerea judecăţii. Tot din nou dosarul este rejudecat de Lenuţa Oanea şi din nou se dă dreptate lui Dan Vatamanu, în ciuda observaţiilor justificate făcute de instanţele superioare. Acum dosarul se află în apel la Tribunalul Botoşani.
Am discutat cu Vasile Gherasim, aflat acum la vârsta de 86 de ani şi care este de-o luciditate admirabilă. Acesta mi-şa spus că în viaţa sa a întâlnit multe situaţii în care corupţia intervenea în favoarea ascunderii adevărului, dar o corupţie de natura celei care domină acum Poliţia. Parchetul şi Judecătoria Dorohoi n-a mai întâlnit. Mi-a dat exemplu cum fostul şef de Poliţie, comisarul Marcel Prichici, un simbol al corupţiei, s-a pensionat iar locul său a fost luat de comisarul Scripcaru, alt simbol al corupţiei dar care se bucură de protecţia şefului de la Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu.
Vasile Gherasim speră că până la urmă va obţine dreptatea pentru că, spune el, nu concepe ca să nu fie şi judecători cinstiţi în ţara asta numită România. Cireaşa de pe torul corupţiei dorohoiene ar fi că Dan Vatamanu, care a luat prin forţă şi cu japca suprafaţa de teren de 1.440 mp a vândut terenul unui amic al său pentru ca acesta să-şi ridice o casă. Cum s-a putut perfecta această vânzare prin acte oficiale de vreme ce Dan Vatamanu nu are un act de proprietate valid, este o altă enigmă care se cere a fi dezlegată.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


"Partidul da, partidul ia". Ziarul german FAZ ia in vizor Teleormanul,
considerat "patria si baza puterii presedintelui PSD, Liviu Dragnea"
Benedict al XVI-lea afirma ca se pregateste de moarte:
Sunt in drum spre Casa Domnului
Ilie Nastase si-a aflat pedeapsa definitiva din partea ITF:
Suspendarea a fost redusa de la trei ani la opt luni
Lia Olguta Vasilescu, despre eventual scaderi de salarii la privat prin transferul contributiilor:
L-au furat pe angajat, ca sa spun mai pe romaneste
Surse: Guvernul pregateste comasarea institutiilor si posibile concedieri de bugetari.
Primele tinte: Ministerul Muncii si Ministerul Agriculturii
Bancul zilei: Semnul recunoaşterii
Horoscopul zilei de 8.02.2018
Cel mai mare zacamant de mercur din lume,
existent in zona arctica, ar putea reprezenta un pericol pentru sanatatea globala
Tudorel Toader, despre dezbaterea pe legile justitiei din Parlamentul European:
S-au spus neadevaruri; discurs politicianist, cu pretext juridic/ Nu s-a dorit aflarea adevarului
Ministerul de Externe il contrazice pe ministrul maghiar de Externe:
Nu poate fi vorba despre surse de gaze sau infrastructuri cu dedicatie exclusiva pentru o anume tara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog