Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13814
De la 07 Ianuarie 2003
68401750

Vasiliu - un conservator vechi, dar de curte nouă

  • 16 March 2008, 23:00
Campania electorală se apropie cu paşi repezi şi nu doar partidele cele mai importante de pe eşichierul politic românesc au multe cuvinte de spus, ci şi formaţiunile mai mici. Mişcarea conservatoare, ce a fost înregistrată în septembrie 2007 în registrul partidelor politice, vrea să-şi mărească rândurile. Din acest motiv, reprezentanţii acesteia au luat-o la drum prin judeţele patriei. Sâmbătă au ajuns şi la Botoşani, după ce şi-au promovat intenţiile în alte localităţi, respectiv Bacău, Vaslui, Piatra Neamţ, Iaşi, urmând a-şi continua periplul la Suceava şi apoi prin zona de N-V a ţării.

„Noi suntem băieţii ăia răi din 90-91”
Preşedintele Mişcării Conservatoare, Mugur Vasiliu a dezvăluit scopul vizitei la Botoşani, anume de a aduna oameni ce nu au avut legătură cu politica până acum şi care nu sunt compromişi de jocul politic absolut delirant din România anilor de după 1990. „Încercăm să găsim oameni tineri cam la vreo 30 ani care s-au cam săturat de ce se petrece şi vor să se implice în ceea ce priveşte construcţia statului român. Am mai fost la Botoşani acum doi ani, unde am strâns între 1.500 -2.000 semnături pentru înfiinţarea Mişcării Conservatoare”, a declarat Mugur Vasiliu.
Chiar dacă anunţul său sună a matrimoniale este lăudabilă intenţia. În altă ordine de idei, Mugur Vasiliu ne lămureşte ce şi cum e cu Mişcarea Conservatoare. „Este o mişcare politică pe baza foştilor membri ai Ligii Studenţilor 1990-1991. Noi suntem băieţii ăia răi din 90-91 care am dat foarte multă bătaie de cap autorităţilor de atunci şi vrem să o facem şi acum. Un partid de dreapta, zicem noi singurul”, afirmă Vasiliu.

Slalom conservatorism
În ce priveşte doctrina, nu bate defel cu cea a Partidului Conservator. Membrii MC afirmă că este vorba de o doctrină modernă într-un fel, ce ţine seama de valorile poporului românesc. Conservatorismul MC este o doctrină ce se bazează pe legătura organică între actul pe care şi-l propun în a-l guverna şi legifera, pe de o parte şi sufletul poporului român. Legile pentru români trebuie să ţină seama atât de viciile, cât şi de virtuţile românilor. Mugur Vasiliu accentuează că MC nu are nici o legătură cu PC.
„Am făcut un fel de slalom cu conservatorismul. Într-o bună dimineaţă a istoriei, noi am pornit să strângem semnături şi după 6 luni de strâns, PUR şi-a schimbat denumirea în PC. Noi deja strânsesem, motiv pentru care a trebuit să continuăm. Avem legătură cu Voiculescu, dar nu cu Dan, ci cu Vasile Voiculescu. Considerăm PC una dintre cele mai bizare şi puerile păcăleli”, mai spune liderul MC, argumentând cu faptul că de la început s-a numit PC cu doctrină social liberală. Ori titulatura îi aminteşte exact de felul cum suna un partid înfiinţat în 1991, Partidul Republican Monarhist, adică ceva de genul „pentru şi împotrivă” în acelaşi timp.

Nu au nimic în spate, decât iubirea de „moşie”
Membrii Mişcării Conservatoare îşi doresc puterea, dar nu ca un scop în sine, ci ca şi mijloc, un instrument de a pune în aplicare ceea ce şi-au propus. De altfel, nici nu prea sunt siguri vizavi de ce vor. „Nu avem nici un trust în spate, nu avem finanţişţi care să ne sprijine, doar iubirea de moşie. Nu ştiu ce şanse avem, habar n-am, dar ceea ce ştiu sigur e că asta avem de făcut. Nu ştiu dacă vom participa la alegerile locale şi nici la cele generale nu suntem siguri sau dacă o vom face, va fi doar ca exerciţiu”, susţine Mugur Vasiliu.
Mişcarea Conservatoare numără la ora actuală 88 membri la nivel de ţară, cu toate că prin 1990-1991 echipa era mult mai mare. „Ceea ce e îmbucurător pentru noi e că există un grup destul de mare de studenţi care rezonează şi care se apropie de noi. Nu sunt membrii MC. De altfel, MC nu e partid de masă. Nu trebuie să ai 25.000 membri neapărat, ci 25.000 de semnături care te susţin în ceea ce faci tu. Nu trebuie să intre o fabrică în partidul tău, e chiar dăunător”, a mai adăugat Mugur Vasiliu.
În final acesta şi-a prezentat şi CV-ul pentru a dovedi că vorbeşte în cunoştinţă de cauză. A absolvit Facultatea de litere, acum îşi dă doctoratul în folclor, a lucrat în cercetare o perioadă şi un an de zile secretar de stat în 88-89. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Şomerii capabili pot deveni patroni
Bunicul Conţac şi cei doi nepoţi… politici
Ioan Rotundu
CCD vrea să îşi deschidă centre în zonele îndepărtate ale judeţului
Judeţul va găzdui Congresul Societăţii de Geografie din România
Comentariul comentariilor (LXXVI)
(Ioan Rotundu)
Societăţi de echipamente IT amendate de OJPC
Cabinete de stomatologice mai pe placul lui Oprişanu
Dana Rogoz a ajuns sâmbătă seara la Spitalul de Urgenţă
Horoscop
Pretenţie satisfăcută
Un soi de „James Bond” de Botoşani
Iarina Dumitraş, şahista minune care a uimit Europa
ea are vârsta de opt ani şi este elevă în clasa a II-a
„Poate înţelege şi Câmpanu să ne dea dracului afară”
Program TELE’M Botoşani, luni, 17 martie
Vrei să ştii cât preţuieşti?
Românul şi coada
Flutur a primit binecuvântarea politică a „marelui” Boc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă