Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10497
De la 07 Ianuarie 2003
122870564
Venit la Botoşani,

Valeriu Zgonea ne-a dat lecţii de demagogie politică

  • demnitarul PSD s-a făcut de râs, necunoscând realităţile de prin partea locului
  • 25 March 2012, 23:00
Sâmbătă, la Botoşani, social-democraţii botoşăneni s-au întâlnit cu vicepreşedintele Camerei deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru a pune la punct detalii privind planul de luptă împotriva ofensivei PDL în alegeri.
Prilejul a fost oferit de Academia social-democrată, organizată de PES Activists. În spatele uşilor închise, cei mai influenţi PSD-işti din Botoşani au stabilit cele „zece porunci” care garantează succesul în alegerile din iunie. La conferinţa de presă de după discuţiile secrete, Valeriu Zgonea a evitat preţ de câteva minute să pomenească numele primarului Cătălin Flutur, pentru ca ulterior să critice activitatea acestuia în termenii cei mai duri. Numai că demnitarul nu şi-a făcut lecţiile atunci când s-a pornit la Botoşani şi nici preşedintele PSD Gheorghe Marcu nu şi-a făcut datoria de gazdă aşa cum se cuvine.
Valeriu Zgonea a spus printre altele că la Botoşani preţul gigacaloriei a crescut, la fel taxele şi impozitele. Când i s-a pus în vedere că gigacaloria s-a menţinut la parametrii vechi, Valeriu Zgonea a avut replica imediată.
„ Asta pentru că s-au acordat subvenţii. Dar indiferent cine vine la guvernare, vă dau în scris, de iarna viitoare gigacaloria se va dubla. Asta pentru că Uniunea Europeană nu ne mai dă voie să dăm subvenţii la energie termică”, a spus Valeriu Zgonea.
Liderul PDL de Botoşani, Cătălin Flutur, a fost criticat la pachet cu „fratele mai mare”, Gheorghe Flutur. Când a venit vorba despre cum îşi propune USL să schimbe viitorul românilor, liderul de la Bucureşti, Valeriu Zgonea, a precizat că abia în campania electorală vor fi aflate punctele care alcătuiesc un plan minune de a scoate ţara din sărăcie.
Referitor la Proiectul Cornişa, investiţia a devenit din nou ţinta ironiilor social-democrate, de această dată prin vocea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
Acesta a fost de părere că primarul Cătălin Flutur urmează un şablon PDL-ist, potrivit căruia toţi primarii de oraşe fac asfaltări şi parcuri de distracţie. Valeriu Zgonea este convins că investiţia de la Cornişa se va dovedi total nerentabilă.
„Să zicem că va crea două sute de locuri de muncă la terasele pentru bere pe timpul verii. Şi atât. Municipiul nu este în stare la ora actuală să creeze un mediu propice pentru afaceri care să aducă noi locuri de muncă” a spus Valeriu Zgonea, fără a cunoaşte măcar în esenţă proiectul despre care şi-a dat cu părerea.
Apoi, Zgonea şi-a dat cu părerea şi despre asfaltările drumurilor judeţene. El consideră că 1,7 milioane lei este un preţ prea mare pentru un kilometru de asfalt.
Potrivit spuselor sale, reabilitarea unui kilometru de drum judeţean nu ar trebui să coste mai mult de 900.000 de lei. „Banii aceia nu creează bunăstare, ci sunt bani de campanie electorală criticaţi şi de Comisia Europeană şi de reprezentantul FMI şi de către tot spectrul politic.
Este un proiect în care milioane de euro se duc doar la firmele PDL. La Botoşani situaţia este similară, iar cel mai grav este că preţul pe kilometru este unul dintre cele mai mari din Romania şi depăşeşte standardul stabilit de lege.
Botoşaniul în fruntea clasamentului cu 1,7 milioane de lei fără TVA, pe kilometru, chiar foarte scump pentru Uniunea Europeană. Parcă zici că pune pe jos aur”
a spus Valeriu Zgonea.
Numai că spusele lui Zgonea n-au corespondent în realitate. Conbtroalele efectuate chiar de către reprezentanţii Comisiei Europene n-au constata nici ilegalităţi nici preţuri nejustificate. Aşadar, din nou PSD ne promite lapte şi miere, dacă vin ei la putere.
Despre contractul păgubos încheiat de Năstase cu firma americană Bechtel, despre privatizarea păguboasă a Petrom şi rezervele noastre energetice, despre contractele cu „băieţii deştepţi din energie”, despre inutilitatea sălilor de sport şi a şcolilor din arţapele etc. toate realizări ale Guvernului Năstase, Zgonea n-a pomenit nimic. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Infidelitatea soţiei
Elegie. Pentru Blaga.
Platforma Civică “Acţiunea 2012”: Marşul pentru Unire de la Chişinîu
De ce ICR-ului de la Chişină i se permite trădarea intereselor româneşti!
Şofer împuşcat de un poliţist în misiune
Slovenia: Guvernul va tăia din salarii şi ajutoare sociale
Bulgarii protestează la pretenţiile noastre teritoriale
Victor Ponta: vrea premier, dar după alegeri
ANAF declanşează controlul marilor averi
Barack Obama va închide fereastra diplomatică spre Iranul
Romania va avea, in premieră, un vicepreşedinte la BEI
Botoşani: Noile aventuri ale preotului Ivasuc
Dinamica economiei - Constantin Bursuc, om de afaceri dorohoian
Ioan Rotundu
Meditaţii gratuite pentru tinerii care vor să dea bacaul
Potenţialii directori şi inspectori şcolari se vor cunoaşte după 30 aprilie
Botoşani: Scoli împovărate cu datorii imense la constructori
Şcolile botoşănene sunt lipsite de pericole
Cine mistifică adevărul?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog