Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15735
De la 07 Ianuarie 2003
122875802

Vice le Aroşoaie a muşcat mâna şefului

  • 24 October 2011, 23:00
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie, a ţinut să atenţioneze clar ieri, răspicat, că PSD nu va vota desfiinţarea spitalelor din Botoşani, ce ar rezulta din comasarea mai multor unităţi cu Spitalul Judeţean. Potrivit acestuia, consilierii PSD nu pot fi de acord cu măsura anti-socială de desfiinţare a spitalelor din Botoşani.
„Oricât ne vor acuza cei de la PDL, nu putem vota desfiinţarea spitalelor, pentru că asta înseamnă desfiinţarea locurilor de muncă şi desfiinţarea paturilor de spital. Cred că obiectivul tuturor forţelor politice ar trebui să fie de a păstra spitalele din judeţ şi de a le creşte gradul de clasificare prin măsuri manageriale”, a declarat Mihai Aroşoaie.
Acesta a precizat că iniţiativa PDL prevede desfiinţarea a trei spitale, respectiv Spitalul de Obstretică Ginecologie Botoşani, Spitalul de Copii Botoşani şi Spitalul de Psihiatrie Botoşani. O parte din structurile acestor trei unităţi ar urma să fie reorganizate, însă proiectul de hotărâre nu prezintă garanţii privind păstrarea integrală a locurilor de muncă şi a paturilor de spital.
Spusele sale au fost întărite de medicul Gabriel Oprişanu. Acesta a cerut public preşedintelui PDL Botoşani, Cătălin Flutur, să dea o declaraţie scrisă că dacă se va realiza comasarea spitalelor, fondurile de 3,2 milioane de euro de la Maternitatea Botoşani nu vor fi transferate către Maternitatea Suceava.
„Există un document oficial de la Banca Mondială care arată că banii alocaţi pentru Maternitatea din Botoşani pot fi relocaţi către alte unităţi similare dacă nu se realizează anumite condiţii contractuale. Următoarea pe listă este Maternitatea din Suceava”, a declarat Oprişanu, care a explicat că prin comasare unitatea din Botoşani îşi va pierde personalitatea juridică iar contractul cu Banca Mondială va deveni nul de drept.
Potrivit aceleiaşi surse, în aceste condiţii, Banca Mondială ar putea decide relocarea fondurilor de 3,2 milioane de euro către Maternitatea din Suceava, care nu s-a calificat în prima etapă de finanţare.
În şedinţa de Consiliu Judeţean de luna aceasta va fi pusă din nou în discuţie comasarea spitalelor. Surse din interiorul PSD sunt de părere însă că Violeta Teslaru nu va renunţa la principii, fiind cunoscută ca o persoană care judecă de zece ori înainte să ia o decizie şi va vota din convingere, chiar dacă opţiunea a fost trasată deja de staff-ul partidului.
La fel va proceda şi Mihai Darie, care anticipează dezastrul ce îl va aduce lipsa comasării, convingere extrasă din discuţiile cu miniştrii. La fel ca ei mai sunt câţiva şi la PNL, iar votul va fi total o surpriză pentru co-preşedinţii USL. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Capcană sexuală
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Pastramă de mascur
Europa se teme de o creştere a puterii Germaniei
USL nu va vota bugetul pe 2012 dacă proiectul nu conţine amendamentele sale
Anul 2012 şi următorii nu vor mai semăna cu anii 2009-2011
Romania va trebui să forţeze ieşirea din criză un proces greu, complex si dificil
CNCD constată discriminarea în masă a românilor din Harghita şi Covasna. Ce face Guvernul?
Retrocedarea Arhivelor confesionale către cultele maghiare este o crimă împotriva istoriei României
Joacă tare băieţii, dar prost regizat!
Ioan Rotundu
Comunicat de presă PSD Botoşani
Din nou alegeri la Colegiul Medicilor din Botoşani
O nouă aberaţie marca Oprişanu - USL
Elevii indisciplinaţi nu mai pot fi mustraţi în faţa clasei
Discriminare salarială în şcoli
Oprişanu promite că va demisiona, dar condiţionat
Ziua Armatei sărbătorită şi la Botoşani
Romanescu i-a dat cu tifla lui Ţurcanu
primarii PNL încep să fugă ca potârnichile
Botoşani: Oprişanu – medicul nimerit la locul potrivit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog