Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13762
De la 07 Ianuarie 2003
122899411
Viceprimarul Ghiorghiţă despre Iulian Chelaru:

„Nici măcar nu e un angajat corupt, e un prost”

  • 28 November 2011, 23:00
Angajatul Primăriei Botoşani, cercetat în libertate după ce a încasat foloase necuvenite de la o femeie care dorea o anchetă socială favorabilă obţinerii unei locuinţe ANL, este în concediu de odihnă.
Potrivit celor declarate ieri de către viceprimarul municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă, angajatul Iulian Chelariu va avea contractul suspendat pe perioada cercetărilor, până la acest moment nicio hârtie oficială nu atestă încadrarea într-o latură penală.
„Atâta timp cât el este în stare de cercetare, el este suspendat din serviciu. În momentul în care va veni hotărârea de instanţă cu condamnare sau dacă îl găseşte sau nu vinovat, atunci îşi va pierde sau nu-şi va pierde locul de muncă. Părerea mea că acest angajat nu este corupt. El a fost prost. Nici măcar un act de corupţie nu a făcut, însă a făcut un act de înşelăciune”, a declarat viceprimarul municipiului Botoşani.
Iulian Chelaru are mai mult de 15 ani de când lucrează în Primăria Botoşani, la Compartimentul cadastru. Viceprimarul Florin Ghiorghiţă este de părere că şi botoşănenii care apelează la astfel de metode pentru a obţine o locuinţă sunt de condamnat.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus continuarea anchetei în cazul angajatului de la Primărie în stare de libertate , pentru că Iulian Chelaru a cooperat cu anchetatorii, şi-a recunoscut faptele şi este şi unic întreţinător al familiei.
Angajatul primăriei a fost prins în flagrant în timp ce lua 100 de euro de la o femeie în schimbul promisiunii că o va ajuta să obţină o locuinţă ANL. Anterior mai primise 800 de euro de la aceeaşi persoană.
„Greşesc foarte mult şi cei care caută astfel de metode pentru a intra pe liste. Ei trebuie să înţeleagă un lucru foarte clar. Sunt nişte criterii stabilite prin lege, sunt verificate toate actele şi e efectiv imposibil să ajuţi pe cineva. Aici e şi naivitatea şi prostia celor care încearcă să facă aşa ceva şi care dau bani. Nu poţi ajuta pe cineva. Poţi să îl consiliezi e altceva. Ca să îl ajuţi pe unul să ia locuinţă ANL sau locuinţă socială în detrimentul altuia este absolut imposibil”, a precizat edilul. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Serviciul de Probaţiune a aniversat zece ani
Bolnavii închipuiţi din Primăria Botoşani
ei vor rămâne fără loc de muncă
Dar cu Antonescu cum rămâne?
Ioan Rotundu
Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Încârtită cu jambon
Bancul zilei: Munca la stat
Ai putinţică răbdare, monşer Ţurcanu!
Ioan Rotundu
Botoşani: Deputatul trugaru cere despăgubiri în euro de la ANI
Asio daune morale
Tomograful Spitalului judeţean s-a strivcat din nou
Minivacanţă de Ziua Naţională a României
Burse şcolare pentru elevii de gimanziu
Facturarea părților comune confirmată de instanțele de judecată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog