Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7076
De la 07 Ianuarie 2003
120802349

Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa 2

  • - convorbire înregistrată în biserica Mănăstirii Popăuţi
  • 13 June 2017, 23:00
În ziua de miercuri 22 aprilie 2015, medicul de familie Carmen Văculişteanu, disperată că a fost evacuată din casa părintească împreună cu cei doi copii ai săi, într-un mod inuman, de către stareţul arhimandrit Ioan Harpa de la Mănăstirea Popăuţi, a încercat un dialog cu acesta pentru a clarifica situaţia. Discuţia a avut loc în biserica din interiorul mănăstirii iar stareţul, cu vocea sa sfătoasă şi plină de falsă bunăvoinţă, pe tot parcursul discuţiei dovedeşte o viclenie şi un fariseism popesc greu de imaginat din partea unui slujitor al Domnului.
Stareţul încearcă să manifeste înţelegere faţă de durerea şi drama prin care trece Carmen Văculişteanu, dar când vine vorba despre modul fraudulos prin care a intrat în posesia vilei familiei sau de a restitui bunul acaparat cu japca, poziţia sa se schimbă radical, bunăvoinţa dispare, iar suav şi cu aceeaşi ipocrită blândeţe o ameninţă pe Carmen să nu se adreseze presei sau justiţiei pentru că îşi va agrava situaţia.
Discuţia atestă fără putinţă de tăgadă curentul actual lansat din interiorul Bisericii Ortodoxe Române ca preoţii şi slujitorii Bisericii să folosească orice mijloace pentru a aduce venituri financiare şi materiale instituţiei.
Atitudinea stareţului demonstrează că clerul bisericesc foloseşte cu multă abilitate religia ortodoxă ca mijloc de înavuţire, credinţa în Domnul fiind doar paravanul din spatele căruia se pun la punct strategii şi mijloace de atragere în cursă a credincioşilor cu un nivel educativ scăzut sau care au dus o viaţă de desfrâu şi caută iertarea prin spovedanii la preoţi, în realitate devenind victime sigure ale acestora.
După difuzarea reportajului privind drama consumată în familia Văculişteanu, am primit un telefon prin care mi s-a adus la cunoştinţă existenţa unei alte victime a stareţului. Joşca Boicu a fost instrumentist la Filarmonica Botoşani, acum fiind pensionar. Omul s-a trezit cu poprire pe pensie cum că ar avea rate restante la bancă. Cum ştia că n-a luat niciun credit, şi-a chestionat soţia aflată în suita de credincioase a stareţului. Aşa a aflat că aceasta a luat un credit din banca şi a dus banii la mănăstire pentru că aşa i-a cerut stareţul Harpa. Acum omul plăteşte un credit de care n-a beneficiat.
Convorbirea are durata de 64 de minute dar a fost împărţită în patru episoade tocmai pentru a nu se elimina din ea nici un cuvânt. Singura operaţiune a fost aceea de normalizare a sunetului pentru a face convorbirea cât de cât inteligibilă. Astăzi difuzăm a doua parte iar în zilele următoare şi celelalte două părţi.
Între timp am reluat ancheta începută asupra modului în care Biserica vrea să intre în posesia imobilelor Taberei de elevi „Luceafărul” de la Agafton. În cel mult două zile voi finaliza şi această anchetă începută în urmă cu aproape jumătate de an.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Turcan: PSD a aprobat decontarea cheltuielilor de cazare si transport pentru toti cei care vin la comisia de ancheta;
pe banii cetatenilor se perinda tot felul de oameni care inventeaza lucruri trasnite
Cine sunt singurii ministri care au trecut de evaluarea PSD/Dragnea.
Olguta Vasilescu: Stiu ca am trecut-o, nu am avut niciun fel de emotii
Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu si Miron Cozma, trimisi in judecata in dosarul Mineriada,
la 27 de ani de la sangeroasele evenimente din Bucuresti
Încep operațiunile de dezinsecție în municipiul Botoșani
Proiect esential pentru mii de patroni si angajati:
Guvernul vrea sa reglementeze posibilitatea de a lucra legal de acasa cu contract de munca
Primaria Lupeni, o afacere de familie:
Dupa ce au fost primari tatal si fiul cel mare, a venit randul fiului cel mic
Dragnea i-a cerut demisia lui Grindeanu de cel putin doua ori: sambata si luni.
De ce a refuzat Grindeanu
Firmele care incadreaza stagiari sau ucenici vor primi subventii majorate: 250-300 euro de persoana
TE Serviciile secrete din R. Moldova cred ca cei cinci diplomati rusi expulzati luna trecuta erau acoperiti GRU.
Acestia ar fi recrutat gagauzi care sa lupte in estul Ucrainei
Horoscopul zilei de 14..66.2017
Bancul zilei: Mătuşa Tamara în variantă americană
Îngerul păzitor din USAMV Iaşi care-l apără pe plagiatorul Ionică Nechifor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă