Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15708
De la 07 Ianuarie 2003
122875775

Victor Borcoi, tatăl lui Cătălin Stavără, îşi prezintă fiul

  • Ioan Rotundu
  • 17 April 2018, 23:00
Cu ceva timp în urmă am avut o discuţie telefonică cu Victor Stavără, tatăl lui Cătălin Stavără zis Borcoi, care de peste 30 de ani trăieşte în Hanovra – Germania. . Discuţia telefonică a fost înregistrată dar la descărcarea în calculator s-a comis o eroare şi a trebuit să apelez la un specialist în IT ca să-mi poată recupera înregistrarea.
Până la urmă s-a reuşit recuperarea integrală, discuţie pe care o redau aşa cum a decurs ea, fără nicio intervenţie pe dialog. Sunt câteva fraze nu tocmai „academice” dar am considerat că publicarea originalului nu va putea da naştere la fel de fel de interpretări, cum se obişnuieşte, mai ales de către cei vizaţi. Victor Borcoi, un ţigan jovial şi destul de coerent în relatare, s-a arătat dispus să vină în România dacă voi avea nevoie de vreo mărturie, şi chiar să participe la realizarea unei emisiuni, pentru că în discuţia noastră, fiind prima, nu s-au abordat toate subiectele de interes public pentru botoşăneni.
Borcoi a recunoscut că în tinereţe a fost mare crai şi că a avut-o pe mama lui Stavără, o ţigancă oacheşă dar rea dea muscă. N-a negat şi nu neagă faptul că Stavără este fiul său, numai că relaţiile dintre ei s-au răcit din cauză că Stavără n-a dorit să-l asculte şi să-l „facă om”.
Borcoi explică cum, cu feciorul Cătălin Stavără, căsătorit deja cu Anca Jijie, duceau botoşănence amatoare de sex în Austria. A fost reclamat la poliţia austriacă chiar de cele aduse să se pricopsească. Aşa a ajuns să facă un an de închisoare într-o puşcărie din Austria. Borcoi susţine că fotografiile femeilor de pe pagina sa de Facebook sunt botoşănencele care l-au turnat la poliţie. Dă şi nume!

În Hanovra, Borcoi are un bar de noapte frecventat de „balcanici” cum spune chiar el, adică români, bulgari, albanezi, sârbi etc. Zice că este o afacere prosperă şi chiar dacă stă de 30 de ani în Germania nu a învăţat limba.
După ce feciorul său a revenit în ţară, aducând cu el şi o parte dintre botoşănencele racolate, acesta, având multe femei la pat, a ajuns la divorţ de soţia sa Anca Jijie şi s-a combinat cu Raluca Stâncescu încă pe vremea când aceasta era prim-procuror la Săveni.
În urmă cu vreo 5 ani, Borcoi a venit în Botoşani dar feciorul său şi cu Stâncescu au vrut să-l aresteze pentru trafic de carne vie. Borcoi a fost anchetat de un poliţist care i-a explicat că Stavără are în lucru la ei mai multe dosare în care este reclamat dar că-l apără Stâncescu. Poliţistul i-a pus în vedere să nu părăsească Botoşaniul până ce nu-i spune Stâncescu ce măsuri urmează să ia cu el. Aiurea, imediat ce a ieşit de la Poliţie, Borcoi a plecat în Germania şi de atunci n-a mai călcat prin România!
Borcoi mi-a explicat relaţia lui Stavără cu Ramona Zamosteanu, ajunsă mare liberală la PNL Botoşani dar şi cu Iustina Kogălniceanu, despre care Borcoi spune că a avut-o şi el şi feciorul său. Treabă ţigănească, ce mai!
Înregistrarea trebuie ascultată cap-coadă pentru a putea fi înţeleasă. Merită a fi ascultată pentru că este o probă elocventă despre lumea interlopă botoşăneană şi corupţia din poliţie şi justiţie despre care eu tot scriu de ceva ani, iar subiectele curg gârlă.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Parfodia Învierii
Horoscopul zilei de 18.04.2018
Cuba intră într-o nouă etapă istorică. Raul Castro părăsește funcția de președinte
Muftiul Muurat Iusuf: România, model de referinţă pe plan mondial
pentru respectarea drepturilor comunităţii musulmane minoritare
Percheziții acasă la Sebastian Vlădescu și la Sorin Boureanu, fratele lui Cristian Boureanu
Decizie istorica în China.
Vor fi ridicate restricțiile care împiedicau grupurile străine să aibă peste 50% din acțiuni în companiile producătoare de mașini
Polonia, condamnată de Curtea de Justiție a UE pentru tăierile din pădurea milenara Bialowieza
Aleşii locali în conflict de interese vor fi sancţionaţi cu 10% din indemnizaţie, pe maximum 6 luni
O actriță sud-coreeană celebră, care a fost răpită la cererea lui Kim Jong-il, a decedat
Ionuţ Mişa şi Liviu Dragnea - discuţii despre formularul unic, în biroul preşedintelui Camerei
Macron denunță ascensiunea regimurilor autoritare și cheamă la unitate în interiorul Uniunii Europene:
Parchetul General a extins urmărirea penală față de Ion Iliescu:
”A acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist”
Scriitoarea Herta Muller, laureată cu Premiul Nobel pentru Literatură, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România
pentru că nu și-a plătit cotizația
Eugen Teodorovici nu exclude posibilitatea de a investi o parte din fondurile publice de pensii
O primă condamnare pentru Stavără zis Borcoi, amantul Ralucăi Stâncescu
Ioan Rotundu
Bătaie ca-n filme între femeile de la Staţiunea Popăuţi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog