Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16867
De la 07 Ianuarie 2003
122876934

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sare în apărarea ţiganilor botoşăneni

  • Ioan Rotundu
  • 21 March 2017, 23:00
După ce am vizitat la pas zona din Parcul Tineretului, cartier muncitoresc al municipiului Botoşani şi am luat act de situaţia conflictuală dintre locatarii români de la blocuri şi ţiganii de la două imobile de garsoniere, am publicat constatările în articolul intitulat „Botoşani: Ghetourile ţigăneşti şi impertinenţa contabilei de la Asociaţia nr. 19”.
În documentare ceva mi s-a părut anormal din spusele administratorului Manex Dibu, angajat al societăţii Locativa SA pe post de administrator a celor două imobile, aşa că l-am sunat pe primarul Cătălin Flutur pentru a lămuri toate aspectele.
Administratorul Manex Dibu, şi el ţigan, a fost angajat administratorul celor două blocuri în perioada când director la societatea Locativa SA era Cătălin Flutur. L-a angajat pentru că, ţigan fiind, putea fi folosit şi ca translator cu chiriaşii.
După angajarea lui Manex, Flutur a avut un meci puternic cu ţiganii, mai ales cu bulibaşa Preda. Bulibaşa voia ca pe acest post să fie angajat un nepot al său, pe motiv că ştia româneşte.
Alţi ţigani, aflaţi în conflict cu Manex, voiau ca pe post să fie angajat fie băiatul sau nepotul. Când Flutur le-a spus că cel angajat trebuie să ştie să scrie, cearta s-a domolit. Toţi ceilalţi pretendenţi nu ştiau carte.
Pentru că locatarii români de la blocurile vecine au reclamat comportamentul gălăgios al ţiganilor, şi mai ales tabietul lor de la se aduna în faţa blocului, cu căţel şi purcel, dar şi în faţa blocurilor celorlalţi locatari, s-a născut ideea năstruşnică de a se ridica un gard. Presa locală, acele site-uri care oferă ştiri despre accidente rutiere, furturi, scandaluri etc., fără a se documenta ce fel de gard se cere a fi montat, au redactat ştirea de câteva rânduri gen can-can, cum că prin ridicarea gardului se crea izolarea ţiganilor.
Ştirile din presa locală au fost preluate, cum am scris, de către realizatorul emisiunii „Deşteptarea” de la postul de radio Europa FM, Dan Petreanu. Aşa a aflat şi Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, care a şi trimis la Primăria Botoşani o adresă prin care cere informaţii suplimentare legate de izolarea ţiganilor prin ridicarea unui gard.Aşa s-a ajuns ca din ţânţar să se facă armăsar. Dacă cei care au redactat ştirea s-ar fi deplasat luni în zona cu pricina, ar fi constatat că era vorba de un gard de cu totul altă natură şi funcţionalitate decât au scris.
Practic, gardul s-a ridicat în faţa blocului unde îşi au sediul trei asociaţii de proprietari dar şi câteva unităţi comerciale printre care şi una ce oferă servicii funerare. Ţiganii obişnuiau să se aşeze pe spaţiul verde din faţa blocului şi, văzându-i, clienţii nu mai intrau la unităţile comerciale.
Cum s-a procedat? „Am cerut celor de la Edilitare ca un gărduţ metalic dezafectat de pe o anumită stradă să fie montat în faţa blocului cu reclamanţi, Este un gărduţ metalic obişnuit, de văzut prin tot oraşul. M-am mirat ce scandal s-a putut crea. Până şi Avocatul Poporului îmi cere informaţii despre faptul că i-am îngrădit pe ţigani într-un lagăr” – mi-a explicat primarul Cătălin Flutur.
Ieri, m-am deplasat din nou în zonă. Ţiganii, spre surpriza mea, m-au recunoscut ca fiind „cel de la televizor” şi voiau să le iau interviuri. I-am întrebat unde-şi gardul cu care au fost izolaţi. Mi-au arătat gărduţul din fotografie şi râdeau de se prăpădeau de ce s-a putut crea pe seama unui „gărduţ cu ţepi”, cum s-au exprimat.
Revin la Victor Ciorbea, Avocatul Poporului. Fostul lider de sindicat al şoferilor, fostul premier al guvernării CDR şi pus în funcţia actuală de PSD, este mai interesat de protecţia ţiganilor decât de cea a românilor care sunt zilnic şicanaţi de ţigani. După ce sărit în apărarea infractorului Liviu Dragnea, contestând la Curtea Constituţională acel articol din Legea 90/2001 privind funcţionarea Guvernului României care nu-i dă voie condamnatului Dragnea să fie premier, iată că acum a sărit în apărarea ţiganilor, trecând sub tăcere greutăţile pe care le suportă românii de pe urma comportamentului necivilizat al acestora

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Al doilea om in stat, pacalit de un samsar de masini.
Suma uriasa pe care i-a trimis-o Tariceanu in schimbul unor poze
Ministrul francez de Interne, Bruno Le Roux, vizat de o ancheta a procurorilor
pentru angajarea fetelor sale minore ca asistente parlamentare
Un dragor maritim al Fortelor Navale va participa la un exercitiu multinational in Marea Mediterana
Klaus Iohannis: Am aprobat participarea Romaniei la grupul de lupta al NATO din Polonia cu 120 de militari
Adevarul: Razmerita primarilor PSD din Sibiu,
care-si acuza liderii organizatiei de matrapazlacuri/ Chiar nu vedeti ce vrea poporul? Nu va mai ajunge?
Unul dintre cele mai mari nume ale programarii la nivel mondial vine la Bucuresti
Nicusor Dan: Decizia USR este ferma, i-a fost transmisa invitatia lui Dacian Ciolos sa intre in partid
Ministrul Sanatatii: Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care facea transplant de plaman romanilor
Ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea a primit subventii UE si din bugetul national
in ultimii 3 ani in valoare de peste trei milioane de euro
Bancul zilei: Chip de a scăpa de nevastă
Horoscopul zilei de 22.03.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog