Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23275
De la 07 Ianuarie 2003
122883342
Victor Ponta:

Importatorii de alimente şi competitorii producătorilor români sunt in spatele scandalului din industria alimentară

  • 24 March 2013, 23:00
Importatorii de alimente in Romania si competitorii producatorilor romani pe piata europeana sunt in spatele crizei din industria alimentara, a declarat sambata, la Antena 3, premierul Victor Ponta.
"Au fost niste probleme reale, dar care nu erau de natura sa creeze o criza. In primul rand a fost o problema de control si acesta ar trebui sa fie mai eficient in viitor, sa nu fie doar formal, dar si o problema de competitie pentru ca nimeni nu vrea ca producatorii sa fie prezenti, in primul rand pe piata interna. Sunt mari interese ale celor care importa alimente si in al treilea rand a celor care au vazut o oportunitate sa faca teste ca sa rezolvam problema", a adaugat Ponta, potrivit Agerpres.
In ceea ce priveste pierderile inregistrate in piata din cauza acestor scandaluri, Ponta a spus ca este prematur.
"Nimeni nu poate sa faca acum o evaluare, este prematur. (...) dar ideea este urmatoarea: aici trebuie sa fie un parteneriat, pe de o parte autoritatile statului sa fie mai responsabile si nu sa ne repezim la televizor si sa spunem ca se pare ca, si dupa cinci zile venim si spunem ca nu s-a confirmat. Pai ai facut rau deja. Doi, controalele trebuie sa fie transparente, sa nu para ca ascundem ceea ce am gasit. Trei, daca nu este un parteneriat si cu media, respectiv gasim ceva si anuntam", a explicat premierul.
Ponta a subliniat ca a invatat mult din aceasta criza si acum situatia este sub control. "Situatia este acum sub control si se indreapta in aceasta directie, inclusiv sa evitam pe viitor aceleasi probleme pe care le-am avut, dar repet va trebui sa fie un parteneriat intre autoritatile statului, mass media si producatori. Vreau sa va spun ca cea mai mare panica in Romania nu a starnit-o anuntul ANSVSA ci niste producatori care varsau laptele pe camp. Asta este singura chestie care ramane. Omul zice ca daca si asta varsa laptele inseamna ca nu trebuie sa-l beau", a spus premierul.
Victor Ponta a adaugat ca desi cunoaste firma din spatele acestei crize din industria alimentara, MADR si ANSVSA sunt cele care vor face publice toate interesele economice din aceste scandaluri.
Victor Ponta: Impactul bugetar brut calculat prin reducerea TVA la paine este de 250 de milioane de lei
Impactul bugetar brut calculat prin reducerea TVA la paine, de la 24 la 9%, este de 250 de milioane de lei, dar in realitate vom avea mult mai mult fiscalizat, a mai declarat, sambata, premierul Victor Ponta, la Antena 3.
"Ne-am gandit sa facem acea reducere de TVA pe tot lantul la paine, de la 1 iulie si pana la 31 decembrie 2013 si vom vedea daca se confirma teoria noastra ca de fapt o sa avem incasari mai mari cu o cota scazuta de TVA sau teoria FMI ca vom avea o noua gaura la buget. I-am cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, sa faca un parteneriat cu producatorii, sa le explice ca daca avem un succes trecem de la paine si la alte produse. Doar pentru paine impactul bugetar calculat brut prin reducerea de la 24 la 9% este de 250 de milioane de lei, dar noi am spus ca in realitate o sa avem mult mai mult fiscalizat si nu vom pierde cei 250 de milioane de lei", a spus Ponta, potrivit Agerpres.
Acesta a precizat ca nu este optimist in privinta ieftinirii produselor dupa reducerea TVA deoarece producatorii, probabil, vor include si alte pierderi sau investitii in costuri. In ceea ce priveste reducerea CAS, premierul considera ca aceasta masura va ramane un obiectiv pentru 2014, la fel si introducerea cotei fractionate de impozitare.
"In masura in care 2013 ne dovedeste ca este sustenabil bugetar ceea ce am acordat in 2012 ramane ca prioritate absoluta in 2014 reducerea CAS. Cota fractionata (8% si 12% n.r.) nu am putut sa o facem in acelasi timp cu cresterea salariul minim si cu cresterile de salarii si pensii, dar ramane ca obiectiv pentru perioada de guvernare si pe masura ce avem bani din alta parte, o vom face", a adaugat Ponta.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Discuţie sexuală între prietene
Gastronomie: Muşchiuleţ de porc împănat
Nu mă duc la Biserică să cer bani, sunt realist
Puternica biserică ortodoxă din Cipru se pronunţă pentru ieşirea ordonată din zona euro
oferta privind ipotecarea bunurilor bisericii rămâne în vigoare
Lumea lu' Rotundu: Afacerile din sănătate II
Dinamica econopmiei: Calistru, poliţiştii şi spărgătorii
Magnatul rus Boris Berezovski, găsit mort în casa sa din Anglia
Poliţia declară moartea sa "inexplicabilă"
Antonescu nu vrea acord cu FMI dar nici nu ştie ce să facă Guvernul USL
Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în majoritatea localităţilor
În gura lui Mihai Darie, vorbele au sunat ca dracu’
Împăratul Ţurcanu dă frisoane celor din PSD
Gura lui Vâzdoagă adevăr grăita
În fond, ce urmăreşte Mihai Tincu?
Portariuc se crede desconsiderat chiar de membrii PSD
Eco-Sal, societatea care căpuşează bugetul CJ Botoşani
Roman denunţă minciuna cu „Pactul pentru Botoşani”
A fost o treabă românească
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 24.03.2013
Botoşani: Teroarea albă a trecut. Cum se închid rănile
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog