Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19932
De la 07 Ianuarie 2003
122905581
Victor Ponta:

România are potenţial de creştere economică

  • 13 May 2012, 23:00
"Romania are potential de crestere economica, daca are o administratie mai eficienta", a declarat, duminica dimineata, la Pro Tv, premierul Victor Ponta, adaugand ca cele doua motoare de crestere economica pe care le-a identificat sunt agricultura si energia. Victor Ponta a mai adaugat ca Romania poate spera sa ajunga la o crestere "spre 3%" in urmatorii ani, in conditiile in care "va fi mai greu sa prindem vremurile de aur din 2001-2008".
Cele mai importante declaratii ale lui Victor Ponta:
Dependenta de exporturile catre UR este punctul nostru slab, ar fi bine sa putem deschide si alte piete.
Trebuie sa gasim o modalitate de protejare a celor care au credite in euro (in conditiile cresterii cursului leu-euro - n.red.), "fara a inteveni mai mult decat poate sa intervina un Guvern".
Exista proiecte de infrastructura si nu vreau sa ma duc sa tai panglici pentru ce au facut cei dinaintea mea. O sa ma duc impreuna cu fostii prim-ministri sa inauguram bucatile de autostrada.
Absolut toate proiectele pe care le avem merg la co-finantarea proiectelor europene. E foarte util sa dai 20 de euro ca sa primesti 80 de euro de la UE.
Opinia mea este ca ar trebui sa incercam sa continuam proiectul de la Cernavoda. Pentru Romania, dependenta si capacitatea de export in ceea ce priveste energia, este esentiala. In conditii de maxima siguranta, avand in vedere si ce s-a intamplat la Fukushima, proiectul de la Cernavoda trebuie continuat.
Marea problema la CupruMin este problema mediului. Avem 4 luni discutate cu cei de la FMI pentru a veni cu o strategie foarte clara. Avem insa in plan ca in urmatoarele luni sa modificam sistemul redeventelor.
La Rosia Montana, Ministerul Mediului trebuie sa continue procesul de evaluare. Astfel de privatizari nu se pot face doar pentru ca isi doreste omul politic.
Controversele la Ministerul Educatiei cred ca vor continua, indiferent pe cine voi numi. Ministerul Educatiei e unul controversat si sunt si multe orgolii. Sunr convins ca indiferent pe cine voi numi, va fi o tinta. (Despre examenul de bacalaureat in 2012): Ramane exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urasc si detest frauda si furtul si tot ce se poate face ca sa nu existe frauda si furt, o sa facem.
După alegeri (parlamentare -n.red) şi având în faţă un mandat de patru ani, voi aduce in Guvern mult mai mulţi oameni din generaţia mea. Acum însă experienţa a contat enorm de mult în alegerea pe care am făcut-o.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Ministrul plagiator
Stafia ţarului Petru cel Mare
Ioan Rotundu
Lista candidaţilor la prtimărie cu şanse de reuşită
Împlinirile profesionale ale familiei Andrici
Botoşani/Darabani: Viaţa sub zodia unui primar arogant
Apel al Consiliului Unirii către Românii de pretutindeni
Mii de români în stradă la Chişinău pentru a comemora 200 de ani de ocupaţie rusească
Un nou nivel al redevenţelor în sectorul energetic
Bacalaureatul 2012 va fi organizat la fel ca anul trecut
Guvernul Ponta amână împlinirea promisiunilor electorale pentru la anul
Tunşi, raşi şi bărbieriţi de Ţurcanu
Ioan Rotundu
Se tem de Flutur şi oamenii PDL de la Botoşani
Târgul oilor de la Popăuţi n-a impresionat
Noul prefect de Botoşani zice că-i deschis dialogului
Cine incendiază maşinile de lux?
Două grădiniţe cu rang de liceu
Patru şahişti valoroşi la „A.T. Laurian”
Botoşani: Schimb de ştafetă la conducerea DSP
Învăţământul profesional reînvie din toamnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog